Kask - dziewczyny proszÄ™ o pomoc
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kask - dziewczyny proszÄ™ o pomoc
Witam,
Szukam damskiego kasku na niedużą łepetynę (pewnie XS). Wiem czego chcę ale nie wiem, gdzie zacząć szukać. W necie roi się od kasków za 300zł dla facetów... a szukam zupełnie czegoś innego:
Kask integralny, lekki, z dobrą wentylacją, wygodne zapięcie, wkładka Pinlock, wyjmowane wnętrze.
Jestem gotowa na wydatek > 1000zł. Zależy mi na wygodzie w trakcie jazdy, skoro przesiadam się z przodu
Będę wdzięczna za pomoc,
Kasia
Szukam damskiego kasku na niedużą łepetynę (pewnie XS). Wiem czego chcę ale nie wiem, gdzie zacząć szukać. W necie roi się od kasków za 300zł dla facetów... a szukam zupełnie czegoś innego:
Kask integralny, lekki, z dobrą wentylacją, wygodne zapięcie, wkładka Pinlock, wyjmowane wnętrze.
Jestem gotowa na wydatek > 1000zł. Zależy mi na wygodzie w trakcie jazdy, skoro przesiadam się z przodu

Będę wdzięczna za pomoc,
Kasia
-
Ka_sia - Świeżak
Najlepiej pochodzić po sklepach i poprzymierzać kilka modeli różnych producentów. Nie do końca słuchałbym sprzedawców, bo jak ktoś handluje marką X to zachwala markę X, jak ma w sprzedaży markę Y to poleca Y. Gdy juz będziesz wiedziała co ci dobrze na głowie leży to porozglądaj się w internecie. XS to rozmiar mało popularny i często można za małe pieniądze ostatnie sztuki znaleźć
- unearth
- Świeżak
Dzięki. Byłam w Motorismo i kilku innych miejscach. Przymierzałam kaski Shoei, Arai i Shark. Generalnie nie łatwo przymierzać kilka kasków bo przeważnie w rozmiarze XS mają 2-3 modele
Na pierwszy rzut oka byłam przekonana do Quest ale później przymierzyłam Shark S900 z blendą za pół ceny... i teraz mam mętlik. Zamierzałam porządnie zainwestować w kask ale niektórzy moi znajomi jeżdża w kaskach za 600 zł i twierdzą, że to wystarcza

Na pierwszy rzut oka byłam przekonana do Quest ale później przymierzyłam Shark S900 z blendą za pół ceny... i teraz mam mętlik. Zamierzałam porządnie zainwestować w kask ale niektórzy moi znajomi jeżdża w kaskach za 600 zł i twierdzą, że to wystarcza

-
Ka_sia - Świeżak
To już ile wydasz na kask jest Twoją prywatną sprawą, dla jednych kask za 600 stów to przyzwoita cena dla innych to jeszcze jest garnek. Zadaj sobie pytanie czy przy uderzeniu w twardą przeszkodę typu słupek samochodu z prędkością 170 km/h jest kask który uchroni Twój mózg przed rozbryzganiem się w czaszce siłą bezwładności ? Tyle, że to już kwestia podejścia do tych spraw, bardzo delikatna kwestia
Ja nie odpowiadam, na to pytanie tylko je zadaje 

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Cena to jedno a jakosc to co innego, mimo, ze czesto ida w parze.
http://sharp.direct.gov.uk/
tu macie testy kaskow, Brytole na ogol sa porzadni w tym co robia
tu macie testy kaskow, Brytole na ogol sa porzadni w tym co robia
-
Piach - Świeżak
Dosyć długo szukałam kasku, z dobrą wentylacją (to jest dosyć ważne, tym bardziej gdy ma się trochę więcej włosów niż faceci
) no i dosyć lekkiego.. w końcu zdecydowałam się na shoei xr 1100 i powiem, że już bym go nie oddała ani nie zamieniła
przy większych prędkościach głowa nie lata no, jest bardzo wygodny i wentylacja idealna.
Też szukałam kasku do 1000 max 1200 zł ale ten mnie przekonał, bo jest 5 lat gwarancji no i co roku darmowe czyszczenie środka

Też szukałam kasku do 1000 max 1200 zł ale ten mnie przekonał, bo jest 5 lat gwarancji no i co roku darmowe czyszczenie środka
-
anieze89 - Świeżak
Dzięki za pomoc!
Pojeździłam po kilku sklepach, przymierzałam kilka kasków Shoei, Arai i Schubert'a. Chciałam jakąś damską dekorację ale przekonałam się, że u nas nie ma dobrych kasków z takimi
Ostatecznie te testy przekonały mnie, że powinnam kupić kask Shoei. Marzy mi się GT Air
Pojeździłam po kilku sklepach, przymierzałam kilka kasków Shoei, Arai i Schubert'a. Chciałam jakąś damską dekorację ale przekonałam się, że u nas nie ma dobrych kasków z takimi

Ostatecznie te testy przekonały mnie, że powinnam kupić kask Shoei. Marzy mi się GT Air

-
Ka_sia - Świeżak
SkoQ napisał(a):600 stów
Jaaaa, gdzie takie kaski robiÄ… i z czego, ze srebra???
Ja jeżdżę w kasku Arioh Miro o cenie mniej więcej 700zł. Wystarczy mi, jest wygodny i praktyczny. Myślę że nawet za cenę 500zł można znaleźć bardzo bezpieczny kask.
Tutaj masz stronkę z testami "zderzeniowymi" jeśli Ci to pomoże...
Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
http://przyspieszenie.pl/25645/jaki-kas ... py-kaskow/
Kasiu przeczytaj to co jest w tym linku i spokojnie wybierzesz kask
Kasiu przeczytaj to co jest w tym linku i spokojnie wybierzesz kask

- asq_rex
- Świeżak
Piach napisał(a):http://sharp.direct.gov.uk/
Ten test sobie mozna w buty wlozyc, w zaleznosci jak / na co testujemy - otrzymujemy takie a nie inne wyniki.
Jezeli szukasz lekkiego to tylko karbon, a z tych to do zaplacenia sa wlasciwie tylko dwa
1. Marushin
2. Uvex

- Harakiri 7
- Bywalec
Harakiri 7 napisał(a):Piach napisał(a):http://sharp.direct.gov.uk/
Ten test sobie mozna w buty wlozyc, w zaleznosci jak / na co testujemy - otrzymujemy takie a nie inne wyniki.
Jezeli szukasz lekkiego to tylko karbon, a z tych to do zaplacenia sa wlasciwie tylko dwa
1. Marushin
2. Uvex
A na co jeszcze testujemy, niż te typy uderzeń, które zostały sprawdzone? Zostały przetestowane wszystkie miejsca, które mogą mieć kontakt z powierzchnią w wypadku uderzenia. Możemy również powiedzieć, że testy Euro NCAP można sobie "w buty włożyć", bo przecież nie testujemy tam zderzeń z 27 tonową cysterną wypełnioną paliwem. Mam nadzieję, że poczujesz się na tyle zobligowany, żeby wykonać własne testy i opublikować swoje wyniki.
-
Hyde - Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości