SAM ścigacz
• Strona 1 z 1
SAM ścigacz
Witam.
Chciałem sobie zrobić sam ścigacza i chciał bym się dowiedzieć jaki silnik i rama były by najlepsze.Silnik Ma być małej pojemności bo tylko 50cc.A cały koszt tego sprzętu ma wynieść góra 2,5tys.
Chciałem sobie zrobić sam ścigacza i chciał bym się dowiedzieć jaki silnik i rama były by najlepsze.Silnik Ma być małej pojemności bo tylko 50cc.A cały koszt tego sprzętu ma wynieść góra 2,5tys.
- Rusher1997
- Świeżak
- Rusher1997
- Świeżak
Kolego bez minimum wiedzy o mechanice, o budowanie motocykli itp nie masz szans, to jest wszystko bardzo skomplikowane, musisz mieć pomysł jak to ma wyglądać, nie da się tak na spontanie że : o kupujesz jakąś ramę, byle jaki silnik, 2 koła i dzida do przodu. To wymaga precyzyjnych wyliczeń, testów, pamiętaj że będziesz nim wozić siebie i ew pasażera a nie worek kartofli. Po pierwsze primo 2,5 tys to chyba żart?
W tej kwocie możesz sobie kupić używanego keeweya i się cieszyć. Rama do 50-tki kosztuje w granicach 800-1000zł, silnik - liczmy że jakaś używka w dobrym stanie - 500zł, koła + opony + lagi + łożyska + inne rzeczy o których nigdy byś nie myślał że sa potrzebne - ok 5 tys. zeby zbudowac używane ,,padło" z gotowych używanych części, musisz mieć w kieszeniu co najmniej 10tys. Ja analizowałem to i owo, bo sam jestem w trakcie budowy prototypu, wiem jakie to koszta, wiem że ile kasy bym nie miał, to wraz będzie za mało, odpuść sobie, bo szkoda czasu i pieniędzy.
ps. za 2500 kup sobie jakąs Aprillke rs 50 do remontu, zrób i śmigaj. Takie moje zdanie.
Pozdrawiam.

W tej kwocie możesz sobie kupić używanego keeweya i się cieszyć. Rama do 50-tki kosztuje w granicach 800-1000zł, silnik - liczmy że jakaś używka w dobrym stanie - 500zł, koła + opony + lagi + łożyska + inne rzeczy o których nigdy byś nie myślał że sa potrzebne - ok 5 tys. zeby zbudowac używane ,,padło" z gotowych używanych części, musisz mieć w kieszeniu co najmniej 10tys. Ja analizowałem to i owo, bo sam jestem w trakcie budowy prototypu, wiem jakie to koszta, wiem że ile kasy bym nie miał, to wraz będzie za mało, odpuść sobie, bo szkoda czasu i pieniędzy.
ps. za 2500 kup sobie jakąs Aprillke rs 50 do remontu, zrób i śmigaj. Takie moje zdanie.
Pozdrawiam.
-
fzr - Bywalec
Znam wiem jak się buduje motory a ja prosiłem o przykładowe podanie ramy i silnika w granicach 2,5 tys a co będzie dalej to pomyśle.
- Rusher1997
- Świeżak
allegro.pl i masz wybór spory za 2500. rame od WSKi silnik od chinskiego bzika i sie w 1000 zł spoko wyrobisz.. 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości