Problem z akumulatorem
• Strona 1 z 1
Problem z akumulatorem
Dziś chciałem podładować akumulator, i niestety nie obeszło się bez problemów.
Przy jednej ze śrubek która trzyma akumulator dokładniej przy (+) jakby spruchniała czy zardzewiała i przy próbie odkręcenie jej, nie szarpałem ani nie na siłe, po prostu po delikatnej próbie odkręcenia śrubokrętem ułamało sie kawałek tej cżesci akumulatora.
http://alejka.pl/akumulator-skutery-fir ... rto-2.html Ułamał się ten metalowy kwadracik u góry do którego się przykręca kabelki. Da radę to teraz jakoś zespawać czy coś bo akumulator ma niecały rok, jutro jak cos postaram się wrzucić zdjęcia. Jeszcze jedno nie zrobi się zwarcie bo zostawiłem akumulator podłączony tylko na jeden kabelek (-).
Z góry dzięki za pomoc.
Przy jednej ze śrubek która trzyma akumulator dokładniej przy (+) jakby spruchniała czy zardzewiała i przy próbie odkręcenie jej, nie szarpałem ani nie na siłe, po prostu po delikatnej próbie odkręcenia śrubokrętem ułamało sie kawałek tej cżesci akumulatora.
http://alejka.pl/akumulator-skutery-fir ... rto-2.html Ułamał się ten metalowy kwadracik u góry do którego się przykręca kabelki. Da radę to teraz jakoś zespawać czy coś bo akumulator ma niecały rok, jutro jak cos postaram się wrzucić zdjęcia. Jeszcze jedno nie zrobi się zwarcie bo zostawiłem akumulator podłączony tylko na jeden kabelek (-).
Z góry dzięki za pomoc.
- kamluk1221
- Świeżak
niestety tego nie połatasz niczym. to jest ołów wiec lipa. chyba że jakoś nadlać na nowo . ale moim zdaniem bezsens. ile dałes za akumulator ? ja za jakis chinski dałem 35 zł i jest nawet żelowy. jakis czas siedzi w 2 moto i daje rade. wiec troche bez sensu jest tez łatać cos co nie kosztuje majątku. 2 sprawa patent duzy.... ale też miałem takie aku które i tak było do wymiany. ale jak mi sie ułamało tak samo to wkręciłem wkręta ;P jakis czas było
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Dałem coś koło 100, i przejezdziłem jeden sezon :/ Będzie trzeba kupić teraz jakiś chiński bo szkoda kasy jak mam co roku wymieniać ten niby ''markowy''.
- kamluk1221
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości