Zobacz wÄ…tek - Rejestracja motocykla
NAS Analytics TAG

Rejestracja motocykla

Przepisy, prawo
_________

Rejestracja motocykla

Postprzez papaya » 13/2/2013, 22:27

Witajcie.

Właśnie kupiłem nową maszynę:)

"Ruda" jest na francuskich blachach. Dowiedziałem się, że jeśli wykupie ubezpieczenie to mogę na razie jej nie rejestrować w Polsce. Nie wiem czy to prawda, bo wydaje mi się, że będzie problem z wykupieniem ubezpieczenia?
Będę wdzięczny za informacje.

Pozdrawiam
papaya
Świeżak

Postprzez Trax » 16/2/2013, 21:45

Nikt ci w Polsce nie sprzeda normalnego ubezpieczenia bez dowodu rejestracyjnego pojazdu. Jest możliwość zrobić ubezpieczenie tzw graniczne ale uwierz mi nie opłaca się zarejestruj i będzie spokój. No i jeśli nie zarejestrujesz to pozostaje jeszcze kwestia że nie masz przeglądu, a poza tym moto na pewno jest we Francji wyrejestrowane tak że pomysł do niczego i jedyne co cie może spotkać to przykre konsekwencje przy spotkaniu z policją albo w razie wypadku
Trax
Świeżak

Postprzez papaya » 16/2/2013, 21:58

Trax napisał(a):Nikt ci w Polsce nie sprzeda normalnego ubezpieczenia bez dowodu rejestracyjnego pojazdu. Jest możliwość zrobić ubezpieczenie tzw graniczne ale uwierz mi nie opłaca się zarejestruj i będzie spokój. No i jeśli nie zarejestrujesz to pozostaje jeszcze kwestia że nie masz przeglądu, a poza tym moto na pewno jest we Francji wyrejestrowane tak że pomysł do niczego i jedyne co cie może spotkać to przykre konsekwencje przy spotkaniu z policją albo w razie wypadku

Dzięki za info:)
Tak też zrobię... Dobrze, ze jeszcze snieg lezy i mam spokoj ducha i mnie nie kusi by sobie posmigac :D
papaya
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê