Zobacz wątek - Ubezpieczenie oc - brak ciągłości
NAS Analytics TAG

Ubezpieczenie oc - brak ciągłości

Przepisy, prawo
_________

Ubezpieczenie oc - brak ciągłości

Postprzez djmurek » 9/2/2013, 00:13

Witam. Mam motocykl, którym jeździłem do tej pory, aż skończyła się umowa oc (27.04.2012)(wypowiedziałem ją z powodu braku możliwości przedluzenia.) Motocykl stał w garażu nieużywany.

Chciałbym teraz opłacić ubezpieczenie OC i przerejestrować motocykl na mnie, ponieważ jeździłem cały czas na dowodzie rejestracyjnym poprzedniego właściciela.
Podatek za motocykl zapłaciłem, ale moje pytanie brzmi: Czy będę miał jakieś nieprzyjemności z tego względu, że przerejestruje go dopiero teraz?(ponad rok od kupna) i czy ktoś się przyczepi, że nie było ciągłości w płatności składek oc (umowa została wypowiedzona).

Proszę o konkretną odpowiedź, najlepiej osoby, która miała podobną sytuację.

Pozdrawiam
djmurek
Świeżak

Postprzez cekaj_no » 9/2/2013, 08:47

Z przerejestrowaniem nie powinno być żadnego problemu, gorzej z OC. Pewnie będziesz musiał je opłacić za ten czas od kiedy się skończyło żeby zachować ciągłość.
cekaj_no
Świeżak

Postprzez Vergon » 9/2/2013, 09:30

Fundusz gwarancyjny ciągłość sprawdza losowo. Możesz mieć pecha i sprawdzą akurat Ciebie a może nie - loteria.
Mają tyle pojazdów, że masz duże szanse, że Ciebie nie trafią.
Za przerejestrowanie po terminie nie ma żadnych sankcji.
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez djmurek » 9/2/2013, 09:35

Czyli poprostu isc do biura i wykupić OC? Potem zrobić przegląd i rejestrować?

Nie slyszalem o tym, że można wykupić OC w tył, tak więc chyba już nie opłacę tego poprzedniego roku bez OC.

Pozdrawiam
djmurek
Świeżak

Postprzez leff » 9/2/2013, 10:40

wiec jak Cie sprawdza to zaliczysz 3 kpln za brak ubezpieczenia

kombinuj zeby wykupic wstecz
Twoj podpis jest za dlugi
leff
ZlyCzlowiek

Postprzez madcap » 9/2/2013, 14:22

musisz wykupić to po pierwsze.
po wtóre, z jakim wyprzedzeniem zgłosiłeś wypowiedzenie umowy OC?
po trzecie za brak ważnego OC w takiej sytuacji na 99% nieważne który ubezpieczyciel wyśle info do UFG za co zabulisz karę.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez djmurek » 9/2/2013, 15:29

Wypowiedzialem prawie rok temu w PZU i zrobiłem to dzien przed wygasnieciem. Miła pani w okienku przyjeła wypowiedzenie z usmiechem. Ale PZU mnie nie może zglosic do FG, bo przecież mogłem wybrać inne towarzystwo ubezpieczen. Z kupnem wstecz będzie problem. Pojdę w poniedziałek do biura, bo przez internet mam problem ze znalezieniem mojego modelu motocykla...
Pozdrawiam
djmurek
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê