Ubezpieczenie oc - brak ciągłości
• Strona 1 z 1
Ubezpieczenie oc - brak ciągłości
Witam. Mam motocykl, którym jeździłem do tej pory, aż skończyła się umowa oc (27.04.2012)(wypowiedziałem ją z powodu braku możliwości przedluzenia.) Motocykl stał w garażu nieużywany.
Chciałbym teraz opłacić ubezpieczenie OC i przerejestrować motocykl na mnie, ponieważ jeździłem cały czas na dowodzie rejestracyjnym poprzedniego właściciela.
Podatek za motocykl zapłaciłem, ale moje pytanie brzmi: Czy będę miał jakieś nieprzyjemności z tego względu, że przerejestruje go dopiero teraz?(ponad rok od kupna) i czy ktoś się przyczepi, że nie było ciągłości w płatności składek oc (umowa została wypowiedzona).
Proszę o konkretną odpowiedź, najlepiej osoby, która miała podobną sytuację.
Pozdrawiam
Chciałbym teraz opłacić ubezpieczenie OC i przerejestrować motocykl na mnie, ponieważ jeździłem cały czas na dowodzie rejestracyjnym poprzedniego właściciela.
Podatek za motocykl zapłaciłem, ale moje pytanie brzmi: Czy będę miał jakieś nieprzyjemności z tego względu, że przerejestruje go dopiero teraz?(ponad rok od kupna) i czy ktoś się przyczepi, że nie było ciągłości w płatności składek oc (umowa została wypowiedzona).
Proszę o konkretną odpowiedź, najlepiej osoby, która miała podobną sytuację.
Pozdrawiam
- djmurek
- Świeżak
Fundusz gwarancyjny ciągłość sprawdza losowo. Możesz mieć pecha i sprawdzą akurat Ciebie a może nie - loteria.
Mają tyle pojazdów, że masz duże szanse, że Ciebie nie trafią.
Za przerejestrowanie po terminie nie ma żadnych sankcji.
Mają tyle pojazdów, że masz duże szanse, że Ciebie nie trafią.
Za przerejestrowanie po terminie nie ma żadnych sankcji.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
musisz wykupić to po pierwsze.
po wtóre, z jakim wyprzedzeniem zgłosiłeś wypowiedzenie umowy OC?
po trzecie za brak ważnego OC w takiej sytuacji na 99% nieważne który ubezpieczyciel wyśle info do UFG za co zabulisz karę.
po wtóre, z jakim wyprzedzeniem zgłosiłeś wypowiedzenie umowy OC?
po trzecie za brak ważnego OC w takiej sytuacji na 99% nieważne który ubezpieczyciel wyśle info do UFG za co zabulisz karę.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Wypowiedzialem prawie rok temu w PZU i zrobiłem to dzien przed wygasnieciem. Miła pani w okienku przyjeła wypowiedzenie z usmiechem. Ale PZU mnie nie może zglosic do FG, bo przecież mogłem wybrać inne towarzystwo ubezpieczen. Z kupnem wstecz będzie problem. Pojdę w poniedziałek do biura, bo przez internet mam problem ze znalezieniem mojego modelu motocykla...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- djmurek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości