Pomoc w wyborze najlepszej marki.
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Pomoc w wyborze najlepszej marki.
Witam
Mam 21 lat i chciałbym bardzo zacząć jeździć motocyklem.
Co do doświadczenia to można powiedzieć że go nie mam, bo jedyne moje dwa kólka to skuter i zrobienie prawka , ale to sie nie liczy .
Chciałbym zapytać sie doświadczonych osób która marka motocykli jest najlepsza, chodzi mi najbardziej o nie awaryjność tanie części , eksploatacjie no i wszystko co może być związane z tym . Najbardziej mnie interesują 600 i coś takiego chce kupić . Fundusz mam ograniczony do jakiś około 9 tyś , więc szukałem czegoś z 2001 roku. Nie mam konkretnego typu , wszystkie 600 mi sie podobają z tych lat ale chciałbym kupić najmniej awaryjny i dobrej jakości motocykl.
Mam 21 lat i chciałbym bardzo zacząć jeździć motocyklem.
Co do doświadczenia to można powiedzieć że go nie mam, bo jedyne moje dwa kólka to skuter i zrobienie prawka , ale to sie nie liczy .
Chciałbym zapytać sie doświadczonych osób która marka motocykli jest najlepsza, chodzi mi najbardziej o nie awaryjność tanie części , eksploatacjie no i wszystko co może być związane z tym . Najbardziej mnie interesują 600 i coś takiego chce kupić . Fundusz mam ograniczony do jakiś około 9 tyś , więc szukałem czegoś z 2001 roku. Nie mam konkretnego typu , wszystkie 600 mi sie podobają z tych lat ale chciałbym kupić najmniej awaryjny i dobrej jakości motocykl.
- 08Lukasz09
- Świeżak
XJ 600, słynie w świecie z niezawodności, za te pieniądze kupisz igiełkę i jeszcze Ci zostanie
CB600 Hornet `05 | http://bikepics.com/members/suchy558/
-
suchy558 - Bywalec
Dzięki za jakieś zdanie. Rozważałem bardziej właśnie jakąś cbr-kie , bo słyszałem , że Honda też jest dobra , co o tym myślicie ?
- 08Lukasz09
- Świeżak
08Lukasz09 napisał(a):Rozważałem bardziej właśnie jakąś cbr-kie
08Lukasz09 napisał(a):Co do doświadczenia to można powiedzieć że go nie mam
Te dwie rzeczy nawzajem siÄ™ wykluczajÄ…

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Motocykl nie będzie awaryjny, jeśli będziesz dobrze o niego dbał, sprawdzał płyny, oleje, doglądał łańcucha, regulował gaźniki(chyba, ze kupisz coś na wtrysku),itp. Jak widzisz, ludzie jeżdżą na Hondzie, Yamasze, Kawasaki, oraz Suzuki - prawda jest taka, że każdy może chwalić to na czym jeździ. Poleciłbym Ci Kawsaki ZX6R bo przez 3 sezony żadnych przygód, a spalanie w tym motocyklu było na poziomie 5l
CBR to bardzo dobry motocykl, jeśli byś tak dołożył jeszcze z tysiąca to wychaczysz dobra F4 z której będziesz zadowolony
chcesz warna za debilne rady? dlaczego nie R1? - leff

CBR to bardzo dobry motocykl, jeśli byś tak dołożył jeszcze z tysiąca to wychaczysz dobra F4 z której będziesz zadowolony

chcesz warna za debilne rady? dlaczego nie R1? - leff
Odważni nie żyją WIECZNIE
Ostrożni nie żyją WCALE!
Ostrożni nie żyją WCALE!
- MsK
- Świeżak
Glenroy zdaję sobie z Tego sprawę i bardzo dobrze wiem że to może byc zła decyzjia , miałem chęć kupić cb 500 i to było by pewnie lepsze ale kurde fundusz mi sie powiekszył a tak mi sie bardzo podobaja i fascynują sportowe że rozum mówi inczej a serce też
Msk dzięki bardzo za wypowiedź o takie coś mi chodziło , czyli każdy jest dobry a co o dbanie to napewno bedzie wszystko na czas wymieniane bo o takie rzeczy akurat dbam

Msk dzięki bardzo za wypowiedź o takie coś mi chodziło , czyli każdy jest dobry a co o dbanie to napewno bedzie wszystko na czas wymieniane bo o takie rzeczy akurat dbam

- 08Lukasz09
- Świeżak
patrzyłeś na SV 650 w owiewkach? http://otomoto.pl/suzuki-sv-650-s-M3468473.html http://otomoto.pl/suzuki-sv-650s-ideal-M3497167.html (aukcje poglądowe)
CB600 Hornet `05 | http://bikepics.com/members/suchy558/
-
suchy558 - Bywalec
Wcześniej nie zwróciłem uwagi , ale wygląd maja niczego sobie
U mnie jest ten problem( jak pewnie u wiekszosci) że nawet jak bede wiedział ze jakis motocykl jest zajebi*** ale mi sie nie spodoba to nie bede mógł nim jeździć. A podobaja mi się motocykle sportowe i tego nie zmienie
Zróbmy tak , napiszcie co byście wybrali z 4 moich propozycji: Yamaha r6, Honde cbr 600 f4 , Kawasaki zx6r , Suzuki gsxr 600 ??

Zróbmy tak , napiszcie co byście wybrali z 4 moich propozycji: Yamaha r6, Honde cbr 600 f4 , Kawasaki zx6r , Suzuki gsxr 600 ??
- 08Lukasz09
- Świeżak
-
suchy558 - Bywalec
Nikt o zdrowych zmysłach Ci nie napisze ,,Bierz cbr'ke, zx6r albo gixera będziesz zadowolony". Wydaje mi się, że jesteś typem człowieka który wpadł na forum, i zakładał że musi kupić sportową 600ccm. A jak mu odradzili to stara się ich przekonać że jednak to jest dobry wybór.
Wypowiedziało się tutaj 4 doświadczonych motocyklistów, jeżdżących na naprawdę wielu maszynach o różnych pojemnościach. Skoro mówią Ci, że Twoje doświadczenie jest zbyt małe zeby wsiadać na sportową klasę 600 to chyba widocznie tak jest, nie sądzisz ?
A jeśli jednak postanawiasz zrobić inaczej, to robisz to na własną odpowiedzialność i w zasadzie bez potrzeby marnujesz tutaj czas. Po co Ci rady z których nie korzystasz ?
Wypowiedziało się tutaj 4 doświadczonych motocyklistów, jeżdżących na naprawdę wielu maszynach o różnych pojemnościach. Skoro mówią Ci, że Twoje doświadczenie jest zbyt małe zeby wsiadać na sportową klasę 600 to chyba widocznie tak jest, nie sądzisz ?
A jeśli jednak postanawiasz zrobić inaczej, to robisz to na własną odpowiedzialność i w zasadzie bez potrzeby marnujesz tutaj czas. Po co Ci rady z których nie korzystasz ?
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
-
skidmarks - Stały bywalec
Nie pytam się was po to żebym nie słuchał sie rad tylko po to raczej żebyście mi wybili z myśli motocykle sportowe , wiem że to jest zło na początek ale bardzo mnie do nich ciągnie. Zrobie tak jak mówicie kupie coś spokojniejszego a za jakieś dwa lata albo na drugi sezon bede mógl zmienić, bo jeździć będe dużo. Tylko tak naprawde nadal nie wiem w jakich markach najlepiej szukać , chyba będe musiał zobaczyć sam każdą z nich i wtedy wybiorę sam to najlepszą dla mnie .
Skoq , nie wydaje mi sie że jestem takim typem człowieka jak mówisz bo od samego początku jak myślałem o kupnie to myslałem o Hondzie cb 500 , a z tego co wiem to jest dobry motocykl na pierwszy raz, tylko pisałem o tym wyżej więc nie bede sie powtarzał .
Skoq , nie wydaje mi sie że jestem takim typem człowieka jak mówisz bo od samego początku jak myślałem o kupnie to myslałem o Hondzie cb 500 , a z tego co wiem to jest dobry motocykl na pierwszy raz, tylko pisałem o tym wyżej więc nie bede sie powtarzał .
- 08Lukasz09
- Świeżak
Na filmie nie istotne czy to sport czy szosowo-turystyczny. Widac jak wyzywa sie na manetce a później go winkiel śmeiszny przerasta.
Do autora: Jak masz ciśnienie na te sporty to może http://otomoto.pl/suzuki-gs-gs-500f-zar ... 08107.html
Do autora: Jak masz ciśnienie na te sporty to może http://otomoto.pl/suzuki-gs-gs-500f-zar ... 08107.html
Yamaha YZF 1000
-
skidmarks - Stały bywalec
No to z jednej strony mówisz że chcesz kupić Cebule, a z drugiej
To w końcu jak ?
skidmarks, czegoś takiego to bym nawet za bardzo winklem nie nazwał, łuk takiej długości, że nawet jakby się wyprostował w panice i dał po heblach to by się w połowie zatrzymał. On też chciał szporta szjesete xD
To w końcu jak ?
skidmarks, czegoś takiego to bym nawet za bardzo winklem nie nazwał, łuk takiej długości, że nawet jakby się wyprostował w panice i dał po heblach to by się w połowie zatrzymał. On też chciał szporta szjesete xD
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Na ścigaczu jest fajny temat http://www.scigacz.pl/Yamaha,R6,caly,czas,na,maksa,12333.html (otwórz link)
Poczytaj o tych motocyklach, jeżeli dalej będziesz ich chciał na pierwsze moto to nie pozostaje nic innego jak życzyć gumowych drzew i pustych prostych dróg, byś komuś krzywdy nie zrobił.
A co do tamtej gleby to nie było hamowania tylko tam jest łączenie dylatacyjne i to jest śliskie i chłopak poleciał na tym, przypatrzcie się.
Poczytaj o tych motocyklach, jeżeli dalej będziesz ich chciał na pierwsze moto to nie pozostaje nic innego jak życzyć gumowych drzew i pustych prostych dróg, byś komuś krzywdy nie zrobił.
A co do tamtej gleby to nie było hamowania tylko tam jest łączenie dylatacyjne i to jest śliskie i chłopak poleciał na tym, przypatrzcie się.
-
mati22252 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości