Problem z odpaleniem
• Strona 1 z 1
Problem z odpaleniem
Witam Wszystkich
Wczoraj zaliczyłem glebę na Dr , zgasła i nie chciała wgl odpalić , rozrusznik tak jakby nie kręcił . Wykręciłem go ,sprawdziłem czy działa i działał ale jak włoży się go na swoje miejsce to nie daje rady zakręcić , tak jakby "coś" w silniku blokowało . Dodam że jeśli się go popchnie to odpali ale z rozrusznika nie daje rady .
Tarcze sprzęgłowe są już zużyte.. Może to właśnie być przyczyną tego że nie daje rady zakręcić bo nie wysprzęgla go do końca ?

Wczoraj zaliczyłem glebę na Dr , zgasła i nie chciała wgl odpalić , rozrusznik tak jakby nie kręcił . Wykręciłem go ,sprawdziłem czy działa i działał ale jak włoży się go na swoje miejsce to nie daje rady zakręcić , tak jakby "coś" w silniku blokowało . Dodam że jeśli się go popchnie to odpali ale z rozrusznika nie daje rady .
Tarcze sprzęgłowe są już zużyte.. Może to właśnie być przyczyną tego że nie daje rady zakręcić bo nie wysprzęgla go do końca ?
- TomekJ
- Świeżak
tarcze sprzęgłowe nic nie maja do wysprzęglania rozrusznika, trudno powiedziec co jest przyczyna. na początek warto podpiąc inny akumulator, moze twój sie uszkodził i po prostu nie ma siły zakręcic, moze rozrusznik byc juz wyjechany tzn szczotki i komutator są zuzyte, wtedy bezproblemu zakręci jak sie podepnie na krótko, ale pod obciązeniem moze nie kręcic.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
hmm moze sprzęgiełko uległo uszkodzeniu, tylko że gleba nie powinna miec wpływu na to co sie dzieje w silniku
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
a spróbuj na popych wrzuć np 4 rozpędź usiądź na moto i pość sprzęgło kółko powinno sie obracac albo stanąć w miejscu a jak by stneło to wrzuć najszybszy bieg i spróbuj to samo jak stanie na najszybszym biegu to moze ze tłok sie zatarł albo łożyska na wale dużo możliwości jest ;/ ale jak narazie spróbuj to 

--->Klx 250 ---> CRF450R
- papek23
- Świeżak
tłok zobaczy przed otwór w cylindrze, na wylocie spalin, łożyska na wale sprawdzi ręcznie, po sciągnięciu dekli,
2 gieg, kumpel do pomocy i jazda, wcześniej swiece przedmuchac, przeczyscic,sprawdzic iskre i tyle
2 gieg, kumpel do pomocy i jazda, wcześniej swiece przedmuchac, przeczyscic,sprawdzic iskre i tyle
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
a no nie, przez wydech nie, wybacz, przyzwyczajenie do 2t, jedynie moze zobaczyc w jakim stanie mniej wiecej zaworki sÄ…
ale w 4t moze kompresję sprawdzic, ale ot tak nagle kompresji nie straciła, obstawiał bym że po prostu, najwyklej w świecie zdrowo się pinda zalała i trzeba ją zdrowo przepalic

ale w 4t moze kompresję sprawdzic, ale ot tak nagle kompresji nie straciła, obstawiał bym że po prostu, najwyklej w świecie zdrowo się pinda zalała i trzeba ją zdrowo przepalic

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Panowie może będziecie się śmiać ale znalazłem powód
klamka sprzęgła była urwana , odpalałem tak jak trzeba.. Czyli luz i wciśnięte sprzęgło ale pod rączką jest czujnik który jeśli dźwignia jest sprawna to przesuwa się i wtedy moto pali . A klamka złamała się zaraz przy tym czujniku i nie przesuwała się tak jak powinna , dlatego też nie chciał zapalić . Wcześniej też miałem urwaną klamkę ale widocznie przesuwała ten brakujący element i moto palił , więc nie brałem tego pod uwagę . Muszę chyba kupić jakieś porządne handbary
Dzięki za wszystkie porady
Pozdrawiam .

klamka sprzęgła była urwana , odpalałem tak jak trzeba.. Czyli luz i wciśnięte sprzęgło ale pod rączką jest czujnik który jeśli dźwignia jest sprawna to przesuwa się i wtedy moto pali . A klamka złamała się zaraz przy tym czujniku i nie przesuwała się tak jak powinna , dlatego też nie chciał zapalić . Wcześniej też miałem urwaną klamkę ale widocznie przesuwała ten brakujący element i moto palił , więc nie brałem tego pod uwagę . Muszę chyba kupić jakieś porządne handbary

Dzięki za wszystkie porady
Pozdrawiam .

- TomekJ
- Świeżak
To kup niełamiące się i po sprawie, te klamki są prawie niezniszczalne
Fakt, ceny sÄ… szczytowe, ale raczej warto.

Fakt, ceny sÄ… szczytowe, ale raczej warto.
-
Street4Fun - Bywalec
róznie bywa, i te "niełamiące" potrafią sie złamać. handbary to też nie zawsze wyjscie z sytuacji. czasem taniej wyjdzie kupic 10 kompletów tanich klamek i łamać za kazdym razem, niz kupic jedna drogą i ją niefortunnie połamac
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Może i potrafią, ale masz większa pewność, że po upadku wstaniesz z całą klamką i odjedziesz spokojnie 

-
Street4Fun - Bywalec
podobno jak sie sypniesz z handbarami to większe prawdopodobienstwo ze wykrzywisz kierownice ,ja złamalem w zyciu dwie klamki ale ani jednej w terenie jedną na progu do ,,garazu,,mam drzwi jak w pokoju a drugą nową to chyba zle nabiłem i pękła
lol te klamki z dzisiejszego aluminium są a o kant dupy rozbic raz miałem załozoną z mz czy jawy nie pamiętam ale co sie sypłem to sie troche wygieła i tyle

- hondacr1989
- Świeżak
zalezy jakie klamki
jak kupisz za 15 zł to rzeczywiscie są ze słabego gatunku. ale miałem np oryginalną brembo klamke i przy gelbie wygieła mi się na tym karbie 3 cm od konca. wygiąc z powrotem nie dało rady, wiec postanowiłem obciąć tą głowke, normalnie bzyknąłem dremelem z tarczką do ciecia i szło, a tutaj bawiłem sie kilka minut, mega mocne aluminium.
co do wykrzywienai kierownicy - nie zgodze się. wpływy to nie ma na kierownice, jak masz wygiąc to wygniesz tak czy siak. handbary maja swoje plusy i minusy. jedni mówia że wyginają i łamią nadgarstki, ale ja np jadac przez las wywaliło mnie i uderzyłem kierownicą w drzewo, gdyby nie handbary oderzył bym centralnie ręka.
wiec ja tam handbary mam i jestem z nich zadowolony. mimo że przy glebie klamki brembo mi nie uratowały 

co do wykrzywienai kierownicy - nie zgodze się. wpływy to nie ma na kierownice, jak masz wygiąc to wygniesz tak czy siak. handbary maja swoje plusy i minusy. jedni mówia że wyginają i łamią nadgarstki, ale ja np jadac przez las wywaliło mnie i uderzyłem kierownicą w drzewo, gdyby nie handbary oderzył bym centralnie ręka.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości