Jaki motor kupic ???125cc
• Strona 1 z 1
Jaki motor kupic ???125cc
:D Mam zamiar zdawac prawko po nowym roku na 125cc . Zastanawiam sie tylko nad motocyklem (sportowym ) ścigaczem . Mam 15 lat i interesuje mnie motor który będzie miał durze osiągi , moc i będzie niezbyt drogi w użytku:) i przytym nie palił więcej niż 6 l zastanawiam sie nad aprilą rs 125cc lub nsr ale rozważe inne rady :)
- bertus
- Świeżak
duże spalanie może być problem, większym nawet od gwałtu na mowie polskiej
dlatego popatrz za cbr 125, spala ok 3l
dlatego popatrz za cbr 125, spala ok 3l
- stareRadio
- Świeżak
W zależnosci od środków mozesz też sie zastanowić nad Yamaha YXF 124 lub Aprilia RS4 125. Wszystkie w 4t, fajny dzwięk, super wygląd i co najlepsze, malutko spalają
Nie pchałbym sie w 2t (choc sam chciałem kupować), lecz gdy kupiłem DT 125 to jednak wolałbym jakąś 250 w 4t 

Yamaha DT 125 - I'am WANTED
-
anders1998 - Świeżak
Prawko zaczołem robic
A na mototocykl moge wydac 3500zł. Chodzi mi o motor który nie edzie wymagał wkładu finansowego co chwile .Żywotny silnik i ładne osiągi.
Miałem wsk przejechałem się potem już nie odpaliła co chwile się psuła nie chce miec moto który będzie się zachowywał podobnie

Miałem wsk przejechałem się potem już nie odpaliła co chwile się psuła nie chce miec moto który będzie się zachowywał podobnie

- bertus
- Świeżak
Ostrzeżenie.
Korzystaj z tematów podwieszonych.
Korzystaj z tematów podwieszonych.
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
Bez urazy ale te 4l/100 to pali jak ją pchasz, albo zrzucisz z niezłej przepaści bo innaczej to jest nie możliwe!
W przypadku autora to CBR125 będzie odpowiednia - jak to nazwał wygląda jak ścigacz do tego mało spali i nie wymaga praktycznie wkłądu finansowego. A i za 3.5kzł znajdzie sie coś dobrego.
Żadne 2t się tu nie sprawdzi bo nikt mi nie wmówi że 16latek będzie umiał się opanować żeby nie odkręcać maneetki na takim sportowym 2t który nawet nie mieści się w wymaganiach na kat A1.
CBR125 v max około 130km/h
0-100km/h około 10sek ale 0-80km/h przyśpiesza lepiej niż 90%aut spotykanych na naszych drogach.
W przypadku autora to CBR125 będzie odpowiednia - jak to nazwał wygląda jak ścigacz do tego mało spali i nie wymaga praktycznie wkłądu finansowego. A i za 3.5kzł znajdzie sie coś dobrego.
Żadne 2t się tu nie sprawdzi bo nikt mi nie wmówi że 16latek będzie umiał się opanować żeby nie odkręcać maneetki na takim sportowym 2t który nawet nie mieści się w wymaganiach na kat A1.
CBR125 v max około 130km/h
0-100km/h około 10sek ale 0-80km/h przyśpiesza lepiej niż 90%aut spotykanych na naszych drogach.
DragStar125>CBR125>FZS600>FZ6n
-
fincher - Bywalec
@fincher, naprawdę mi tyle pali przy jeździe 80-90, więcej rzadko mi się zdarza popierdzielać gdyż nie mam za bardzo gdzie i staram się jeździć bezpiecznie
Sam mam 16 lat i potrafię się opanować przy jeździe i nie kręcę manetki na "full". Co do tematu myślę że autor sam wybierze co jest w jego guście :>
Plusy CBR'ki:
- Mało pali
- Całkiem przyzwoicie chodzi jak na 125.
a minusy sÄ… wg mnie zbyt obiektywne
A co do NSR'ki jest to typowy sportowy ścigacz, ma moc, dobre przyśpieszenie
Sam mam 16 lat i potrafię się opanować przy jeździe i nie kręcę manetki na "full". Co do tematu myślę że autor sam wybierze co jest w jego guście :>
Plusy CBR'ki:
- Mało pali
- Całkiem przyzwoicie chodzi jak na 125.
a minusy sÄ… wg mnie zbyt obiektywne
A co do NSR'ki jest to typowy sportowy ścigacz, ma moc, dobre przyśpieszenie
Honda NSR 125R 97'
LWG!
LWG!
-
Grzebcio7 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości