Jak poprawić osiągi w Bartonie Sprincie?
• Strona 1 z 1
Jak poprawić osiągi w Bartonie Sprincie?
Witam.
W moim Sprincie mam już cylinder 72 ccm. Obecnie osiągam nim 90 km/h. Mam zamiar zrobić w nim tłumik przelotowy z gaśnicy i wymienić zębatki na mniejsze ale nie wiem czy warto ponieważ jest to ciężki motorower 125kg masy własnej. Co jeszcze mógłbym w nim zmienić, poprawić?
Ogólnie jestem zadowolony z niego. Jeżdżę nim już 2 sezon
Widzę tylko w nim jedną wadę trzeszczące obudowy ale to nic. Może po przyszłym sezonie zmienię go na Hyosung'a GT250 lub Kawasaki 250 

W moim Sprincie mam już cylinder 72 ccm. Obecnie osiągam nim 90 km/h. Mam zamiar zrobić w nim tłumik przelotowy z gaśnicy i wymienić zębatki na mniejsze ale nie wiem czy warto ponieważ jest to ciężki motorower 125kg masy własnej. Co jeszcze mógłbym w nim zmienić, poprawić?
Ogólnie jestem zadowolony z niego. Jeżdżę nim już 2 sezon

- budzina
- Świeżak
jak pisałem w poprzednim temacie, najbardziej opłacalną opcją jest 110cc, z 72cc już więcej nie wyciśniesz.
zebatka przód - im wieksza tym wiekszy v max (o ile silnik ma moc oczywiscie), tył im mniejsza tym wiekszy v max (jak poprzednio). nie zmieniałbym zebatek na chwile obecną.
co mozesz jeszcze zrobić?
wymienic lusterka, przycieciac blotnik tył, wymienic opony (na cos co lepiej trzyma sie drogi), wyciszyć plastiki.
o tlumiku z gaśnicy już pisalem... i nie popieram tego.
zebatka przód - im wieksza tym wiekszy v max (o ile silnik ma moc oczywiscie), tył im mniejsza tym wiekszy v max (jak poprzednio). nie zmieniałbym zebatek na chwile obecną.
co mozesz jeszcze zrobić?
wymienic lusterka, przycieciac blotnik tył, wymienic opony (na cos co lepiej trzyma sie drogi), wyciszyć plastiki.
o tlumiku z gaśnicy już pisalem... i nie popieram tego.
- michau_ek
- Świeżak
zeby wygladalo to tak:
http://www.google.pl/imgres?q=b%C5%82ot ... x=68&ty=56
ogólnie wg. mnie ładniej, lecz ja swojego sprzedaje i nie mam zamiaru tego robić, wg mnie ma teraz bardziej sportowe zacięcie xDD
http://www.google.pl/imgres?q=b%C5%82ot ... x=68&ty=56
ogólnie wg. mnie ładniej, lecz ja swojego sprzedaje i nie mam zamiaru tego robić, wg mnie ma teraz bardziej sportowe zacięcie xDD
- michau_ek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości