Zobacz wÄ…tek - Koszty prawne po kupnie motoroweru
NAS Analytics TAG

Koszty prawne po kupnie motoroweru

Przepisy, prawo
_________

Koszty prawne po kupnie motoroweru

Postprzez LordKevin » 12/11/2012, 16:10

Witam!

Od pewnego czasu noszę się z zakupem jakiegoś Komara/Rometa. Chciałbym się dowiedzieć, jakie są całkowite koszty takiej inwestycji. Wiem, że temat był wałkowany milion razy, ale informacje, które znalazłem, albo są już nieaktualne, albo sprzeczne...

Koszty (pewnie przyda się to również innym):

- koszt zakupu pojazdu/ubezpieczenia OC - jak wiadomo, jest to zależne od wielu czynników, jak i od nas samych... ;-)

- koszty poniesione w Wydziale Komunikacji - z tego co udało mi się wywnioskować, ok. 120zł - ale proszę o potwierdzenie/poprawienie tej informacji,

- koszty poniesione w Urzędzie Skarbowym - tutaj większy mętlik...mam na myśli pojazd zarejestrowany w kraju o wartości do np. 600zł - jakie są wtedy koszty? Sam już nie wiem, czy jest naliczane te 2% kwoty (znalazłem też gdzieś info, że płaci się stałą kwotę - 150zł) oraz czy pojazd zakupiony za taką sumę podlega obowiązkowi opłacenia tejże składki...

- przegląd techniczny - czy będzie potrzebny? Zakładam dwie możliwości - kupno na białych blachach (aktualnych) oraz na starych.

- inne koszty prawne? Chyba takich nie ma, ale mile widzenie info na ten temat :)

Proszę o rozwianie moich wątpliwości ;-)

Z góry dziękuję i pozdrawiam,
LordKevin
LordKevin
Świeżak

Postprzez maniakcar » 15/11/2012, 22:18

PrzeglÄ…d:
Ja płaciłem 50 zł
OC:
Pół roku przy 0% zniżki 60 zł (ja tak płaciłem)
UrzÄ…d skarbowy:
Jakoś tak od 100 do 150 zł (nie pamiętam)
Myślę, że jakoś pomogłem.
http://www.demoto.zz.mu | Najlepsze obrazki motoryzacyjne!
maniakcar
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê