Zobacz wątek - Skuter vs samochód w mieście - artykuł
NAS Analytics TAG

Skuter vs samochód w mieście - artykuł

i inne małe pojemności
_________

Skuter vs samochód w mieście - artykuł

Postprzez pila » 2/11/2012, 11:06

Napisałem artykuł pt. Skuter – najszybszy środek transportu w mieście (otwórz link), w których z praktycznego punktu widzenia opisałem zalety przesiadki z samochodu na skuter, zwłaszcza z punktu widzenia mieszkańca miasta. Sam na skuterze jeżdżę od półtora roku, a wcześniej przez blisko 20 lat poruszałem się po Warszawie własnym samochodem. Motorowerowym nowicjuszem bynajmniej nie jestem, bo w latach osiemdziesiątych byłem dumnym posiadaczem motorynki Romet ;) Zaś w ostatnim czasie od kilku lat obserwowałem skuterzystów w Tajpej (Tajwan) i coraz bardziej chciałem stać się właścicielem skutera. Żona mi nie pozwalała na zakup motocykla, ale po namowach dostałem od niej zielone światło na zakup skutera (motoroweru) 49 ccm ;) Po przejechaniu kilku tysięcy kilometrów wyłącznie po Warszawie spisałem moje wrażenia, z punktu widzenia kierowcy samochodu, w artykule, do którego lektury serdecznie Was zapraszam. Mam nadzieję, że tekst przypadnie Wam do gustu. Jeśli gdzieś popełniłem jakieś błędy, zgłaszajcie mi je proszę, poprawię artykuł.

http://itbiznes.pl/art33333.html

Czekam na Wasze uwagi!
pila
Świeżak

Postprzez pila » 2/11/2012, 11:17

Ja po przesiadce z auta na skuter poczułem się tak, jakby mnie ktoś wypuścił z małej, ciasnej klatki na ogromną łąkę, że się tak obrazowo wyrażę ;) Nie dość, że nie muszę się już irytować korkami czy szukaniem wolnego miejsca do zaparkowania, to jeszcze każdego miesiąca oszczędzam ponad tysiąc złotych na paliwie (mam auto z 4-litrowym silnikiem i 100-litrowym bakiem, które dwa razy w miesiącu tankuję, czyli płacę 1200 zeta za paliwo; a skuter kosztuje mnie niewiele ponad stówkę miesięcznie).
pila
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm