Skuter vs samochód w mieście - artykuł
• Strona 1 z 1
Skuter vs samochód w mieście - artykuł
Napisałem artykuł pt. Skuter – najszybszy środek transportu w mieście (otwórz link), w których z praktycznego punktu widzenia opisałem zalety przesiadki z samochodu na skuter, zwłaszcza z punktu widzenia mieszkańca miasta. Sam na skuterze jeżdżę od półtora roku, a wcześniej przez blisko 20 lat poruszałem się po Warszawie własnym samochodem. Motorowerowym nowicjuszem bynajmniej nie jestem, bo w latach osiemdziesiątych byłem dumnym posiadaczem motorynki Romet
Zaś w ostatnim czasie od kilku lat obserwowałem skuterzystów w Tajpej (Tajwan) i coraz bardziej chciałem stać się właścicielem skutera. Żona mi nie pozwalała na zakup motocykla, ale po namowach dostałem od niej zielone światło na zakup skutera (motoroweru) 49 ccm
Po przejechaniu kilku tysięcy kilometrów wyłącznie po Warszawie spisałem moje wrażenia, z punktu widzenia kierowcy samochodu, w artykule, do którego lektury serdecznie Was zapraszam. Mam nadzieję, że tekst przypadnie Wam do gustu. Jeśli gdzieś popełniłem jakieś błędy, zgłaszajcie mi je proszę, poprawię artykuł.
http://itbiznes.pl/art33333.html
Czekam na Wasze uwagi!

http://itbiznes.pl/art33333.html
Czekam na Wasze uwagi!
- pila
- Świeżak
Ja po przesiadce z auta na skuter poczułem się tak, jakby mnie ktoś wypuścił z małej, ciasnej klatki na ogromną łąkę, że się tak obrazowo wyrażę
Nie dość, że nie muszę się już irytować korkami czy szukaniem wolnego miejsca do zaparkowania, to jeszcze każdego miesiąca oszczędzam ponad tysiąc złotych na paliwie (mam auto z 4-litrowym silnikiem i 100-litrowym bakiem, które dwa razy w miesiącu tankuję, czyli płacę 1200 zeta za paliwo; a skuter kosztuje mnie niewiele ponad stówkę miesięcznie).

- pila
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm