Zakup 50'tki do 3500-4000zł
• Strona 1 z 1
Zakup 50'tki do 3500-4000zł
Witam,
Mam 17 lat, ważę ok. 70kg, 185cm wzrostu. Szukam dla siebie ( biegowej ! ) 50'tki. Żadne kibelki mnie nie interesują. Mieszkam w woj. Śląskim ( dlatego oferty z gdańska raczej nie będą mnie interesować ). Od niemal miesiąca szukam dla siebie jakiejś biegowej 50'tki. Wszyscy psioczą na chińczyki typu romet/junak, więc nówka chyba odpada... Dlatego błądzę po allegro i otomoto szukając przeróżnych dt'ek, send, rs'ek i na razie nie potrafię nic znaleźć. Może ktoś na forum zna jakiegoś handlarza na śląsku, u którego można pooglądać i zdecydować się na jeden z wystawionych motorków ( szkoda, by jechać 70km w jedną stronę by przekonać się ,że sprzedawca oferuje padło i wracać na marne, jak niestety już w moim przypadku parę razy było ). Dlatego proszę o radę z otomoto, może polecenie jakiegoś handlarza, czy jakąkolwiek radę w zakupie, bo inaczej sezon mi się skończy a ja będę chodził piechotą... Znalazłem jednego "handlarza" fajnymi supermoto, czy ma ktoś o nim jakąś opinię ? Link podaję poniżej.
http://moto.allegro.pl/listing/user.php?us_id=19573028
Pozdrawiam !
Mam 17 lat, ważę ok. 70kg, 185cm wzrostu. Szukam dla siebie ( biegowej ! ) 50'tki. Żadne kibelki mnie nie interesują. Mieszkam w woj. Śląskim ( dlatego oferty z gdańska raczej nie będą mnie interesować ). Od niemal miesiąca szukam dla siebie jakiejś biegowej 50'tki. Wszyscy psioczą na chińczyki typu romet/junak, więc nówka chyba odpada... Dlatego błądzę po allegro i otomoto szukając przeróżnych dt'ek, send, rs'ek i na razie nie potrafię nic znaleźć. Może ktoś na forum zna jakiegoś handlarza na śląsku, u którego można pooglądać i zdecydować się na jeden z wystawionych motorków ( szkoda, by jechać 70km w jedną stronę by przekonać się ,że sprzedawca oferuje padło i wracać na marne, jak niestety już w moim przypadku parę razy było ). Dlatego proszę o radę z otomoto, może polecenie jakiegoś handlarza, czy jakąkolwiek radę w zakupie, bo inaczej sezon mi się skończy a ja będę chodził piechotą... Znalazłem jednego "handlarza" fajnymi supermoto, czy ma ktoś o nim jakąś opinię ? Link podaję poniżej.
http://moto.allegro.pl/listing/user.php?us_id=19573028
Pozdrawiam !
- gosucherry
- Świeżak
- gosucherry
- Świeżak
A jakie są ku temu podstawy ? Wszystkie derbi które oglądałem od "prywatnych" właścicieli na śląsku, były również od handlarzy, czyli kupowałem towar od handlarzy, tylko że jeszcze był między tym pośrednik. Motorki od prywatnych właścicieli mają po 6k przebiegu... akurat, rocznik 2001 ma tyle przejechane
Osoby prywatne chcą wyższej ceny, a ew. koszty które zaoszczędzę kupując u handlarza, mogę wydać na nowy element, jeżeli byłaby jakaś usterka. Poza tym jadąc do handlarza, obejrzę 5 motorków a nie jeden, i mam dobre porównanie
Dlatego bardziej skłaniałem się do takich opcji, choć na razie byłem tylko u osób prywatnych ( ale oni i tak biorą te sprzęty z zza granicy, od importerów w polsce ). Bo szczerze powiedziawszy, kogo w Polsce stać na motorower za 10 000zł
Jakieś rady co do sprawdzania motorków ?

- gosucherry
- Świeżak
Taa, od handlarza moto zawsze będzie idealne, mimo że ma 20 lat ma 10k przebiegu, a cena jest o połowe niższa niż zwykle. Handlarzy unikaj. Oczywiście sam znam kilku którzy jednocześnie są motocyklistami i sztuki od nich są idealne ale to wyjątki.
- Mateusz250
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości