Zobacz wÄ…tek - Zakup Kymco
NAS Analytics TAG

Zakup Kymco

Dla fanów czterokołowców
_________

Zakup Kymco

Postprzez shative » 7/8/2012, 00:41

Witam

Jako początkujący użytkownik tego forum pragne wszystkich serdecznie przywitać :D

Sprawa wygląda tak, że mam 16 i kartę motorowerową i chciałbym zakupić motorower żeby móc dojeżdżać nim do szkoły. Chciałbym zakupić używanego quada Kymco MXU 50. Aktualnie znalazłem 2 takie oferty obydwa z 2006.
Jeden z przebiegiem 16 tyś km za 3500 zł
Drugi z przebiegiem 5 tyś km za 5000 zł

Jaki zakup doradzacie ?

Wybrałem quada ze względu na to, że jest to pojazd którym dojade do szkoły jak i troche się pobawie w jakimś małym błocie.

Pomimo, że quad ten jest pozornie mały i dla dzieci na niżej zamieszczonym filmiku panowie nie wyglądają na nich szczególnie nieproporcjonalnie.
http://www.youtube.com/watch?v=Zeb6bSoNWAM

Jakie prędkości może rozwinąć taki quad z blokadami a jakie po zdjęciu blokad ?

Czy będzie to dobry zakup czy jednak doradzacie zakup skutera ?

Pozdrawiam :D

P.S.
Chciałem jeszcze zapytać o buggy 50, niby ma 4 KM . Czy taki silnik jest w stanie pociagnąć tą stalową konstrukcje chociaż do 60 km/h ?
shative
Świeżak

Postprzez Naszim » 7/8/2012, 17:30

jak Ci się taki quad podoba to może być ok, ale troche kiepsko z mocą, bo silnik 50 za słaby w quadzie, a może coś z enduro, np. DT 50 albo Senda? na kartę pojeździsz, a i w lekki teren możesz pojechać. ew. skuter, ale nim nie pojeździsz po lasach itp. zastanów się między quadem a enduro, może Ci się bardziej spodoba?
Naszim
Świeżak

Powrót do Quady

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê