Zobacz wÄ…tek - zx6r na drugie moto
NAS Analytics TAG

zx6r na drugie moto

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

zx6r na drugie moto

Postprzez Pietrek600 » 30/7/2012, 21:54

Witam Szanowne Grono,

Panowie, mam pytanko: rozglądam się za czymś na drugie moto. Mój wybór padł na sporta (mimo, że na początku przygody z motocyklami deklarowałem się na urodzonego turystę). W tak zwanym między czasie, zrobiłem w ciągu dwóch sezonów 24k km, na bandziorze 600n i po paru wizytach na torach w Radomiu i Lublinie stwierdziłem, że jednak zamiast nawijać kilometry w trasie wolę kręcić się na torach.

Przymierzałem się do 1000cm, ale słabo to wygląda, przejechałem się na 3 sztukach i chyba nie czuję się chyba jeszcze na siłach. Z kolei wypożyczyłem sobie na weekend nówkę gsx-r 600 i dvpy znowu nie urywa, no jedzie trochę szybciej niż bandit ale tak bez szału zupełnie. Wiadomo, ze różnica jest, ale czegoś mi brakuje, spodziewałem się szału a tu tu tak sobie...
Zacząłem się rozglądać za jakąś 750 parę obejrzałem ale znajomy podesłał mi linka do ciekawej aukcji z zx6r...

Nigdy nie miałem styczności z tym moto, tak na sucho, z parametrów z neta wygląda zupełnie ciekawie, na stronkach patrzyłem to nie ma chyba możliwości, żeby sobie wypożyczyć takie moto. Ale podjadę jeszcze jutro do salonu.

Stąd moje pytanie do osób które latają takim sprzętem: jak się prezentuje oddawanie mocy, takiego sprzęta? I druga sprawa, mam 186cm wzrostu, nie będę się prezentował jak smok na rowerze?

Wszelkie uwagi, sugestie, wrażenia mile widziane.

Pozdrawiam
Piotrek
Pietrek600
Świeżak

Postprzez rosiboj » 30/7/2012, 22:19

A ktory to na byc model tego zx6r? Raczej nie spodziewaj sie ,ze jesli gixer nie urwał ci tylka to kawasaki rzuci cię swoją 6tka na kolana. Nie tylko moc ma znaczenie na torze , zwróć uwagę na przełożenia zakresy obrotów i jakie zawieszenia oferują rozne modele
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez Pietrek600 » 31/7/2012, 07:30

Rosiboj napisał(a):A ktory to na byc model tego zx6r? Raczej nie spodziewaj sie ,ze jesli gixer nie urwał ci tylka to kawasaki rzuci cię swoją 6tka na kolana. Nie tylko moc ma znaczenie na torze , zwróć uwagę na przełożenia zakresy obrotów i jakie zawieszenia oferują rozne modele

Pewnie celowałbym w rocznik ~2006. Skoro mówisz, że szału nie będzie to zostanę przy pierwotnym pomyśle z 750...
Znajomy zachwalał tą kawę jako najmocniejszą ze sportowych 600 stąd moje zainteresowanie.

Dzięki za odpowiedź.
Pietrek600
Świeżak

Postprzez rosiboj » 31/7/2012, 09:54

Z tym najmocniejsze to tez bez przesady, roznice w mocach sa niewielkie, bardziej chodzi o charakterystyke silnika, kawasaki zawsze byly bardziej ekscytujace natomiast nie bedzie tak, ze pojedziesz czy to r6 czy gixerem i pozniej kawa i stiwerdzisz , ze ho ho ale to kawasaki to potwor. Sa one raczej zblizone. Z drugiej strony jak na tor to takie 636 naprawde sie dobrze nadaje, tym bardziej, ze poza poznaniem w polsce nie ma szybkich torow tylko kartingowe wiec pakowac sie w cos mocniejszego nie ma sensu.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez Black-Ghost » 31/7/2012, 19:32

636 z 05-06 roku to chyba najciekawszą 600 jaka powstała do tej pory. Osiągi ponad przeciętne jak na klase 600 a i samo prowadzenie jest bardziej niż przyjemne. Samo to iż jest to Kawasaki więc nie można sie nudzic ;)
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê