Nowy Cylinder 70ccm. Peugeot. Co i jak?
			 • Strona 1 z 1

Nowy Cylinder 70ccm. Peugeot. Co i jak?
Witam, mam skuter Peugeot buxy, zastanawiam się nad wymianą cylindra. Ale niemam pojęcia jak może wpłynąć na mój skuter. Peugeot jest seryjny i posiada on cylinder 50ccm, myslałem kupić jakiś 70cmm. Czy coś się może stać jeżeli jest on cały seryjny a włoże do niego cylinder o zwiększonej pojemności ? Czy poprawi mi osiągi ? Jeżeli tak to o ile ?
Dzięki, z góry

Dzięki, z góry
- arek-argo
 - Świeżak

Dobry cylinder 70cc kosztuje +/- 400 zł , do tego trzeba doliczyć sportowy wydech ( używka 200-300zł) , łożyska wału i  gaznik ( lub większą dysze w gazniku) . Jeżeli dasz sam cylinder to szybko ci padnie i nie wykorzystasz jego mocy

- 

zioomeek09 - Świeżak

zioomeek09 napisał(a):Dobry cylinder 70cc kosztuje +/- 400 zł , do tego trzeba doliczyć sportowy wydech ( używka 200-300zł) , łożyska wału i gaznik ( lub większą dysze w gazniku) . Jeżeli dasz sam cylinder to szybko ci padnie i nie wykorzystasz jego mocy
Az tak szybko nie padnie w koncu jest to markowy skuter ale masz racje czesci seryjne beda sie o wiele szybciej zuzywaly i przyjdzie czas aby to wszystko wymienic. Mocy na seryjnych czesciach calej nie wykorzystasz ale malo jej zostanie w zapasie.
na Śląsku GÓRNICZE życie...
			- pinGwin48
 - Świeżak

• Strona 1 z 1

Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości