Romet Ogar 900 Racing i rozpuszczalnik do baku
• Strona 1 z 1
Romet Ogar 900 Racing i rozpuszczalnik do baku
Tak na początek to chciałem się przywitać ze wszystkimi miłośnikami jednośladów, odwiedzam tę stronkę od dłuższego czasu i zdecydowałem się założyć tutaj konto, bo wydaje mi się najodpowiedniejszą z wszystkich o motocyklach.
A teraz przejdę do tematu, mamy z kumplem Ogara, zdjęliśmy blokady, ale te 75km/h już nam nie wystarcza, a kiedyś słyszałem o dolewaniu rozpuszczalnika do benzyny.
Czy wtedy silnik jest naprawdę trochę żwawszy i "silniejszy" niż na zwykłej benzynie?
Wiem, że nie wolno przesadzać z ilością tego rozpuszczalnika, bo można zatrzeć wtedy silnik itd.
A jeśli jest tak naprawdę, z tym rozpuszczalnikiem to w jakich proporcjach do zwykłej benzyny, żeby po 5km jazdy, nie było konieczności wymiany silnika. (tak, wiem że i tak po czymś takim będzie nas czekać wymiana pierścieni).
z Góry dzięki za zainteresowanie i przepraszam, jeśli nie w tym dziale założyłem temat.
A teraz przejdę do tematu, mamy z kumplem Ogara, zdjęliśmy blokady, ale te 75km/h już nam nie wystarcza, a kiedyś słyszałem o dolewaniu rozpuszczalnika do benzyny.
Czy wtedy silnik jest naprawdę trochę żwawszy i "silniejszy" niż na zwykłej benzynie?
Wiem, że nie wolno przesadzać z ilością tego rozpuszczalnika, bo można zatrzeć wtedy silnik itd.
A jeśli jest tak naprawdę, z tym rozpuszczalnikiem to w jakich proporcjach do zwykłej benzyny, żeby po 5km jazdy, nie było konieczności wymiany silnika. (tak, wiem że i tak po czymś takim będzie nas czekać wymiana pierścieni).
z Góry dzięki za zainteresowanie i przepraszam, jeśli nie w tym dziale założyłem temat.
- kuba1324
- Świeżak
Lepiej przeproś za to co chcesz zrobić
Szkoda sprzętu, ja tak kiedyś robiłem za gówniarza ale z perspektywy czasu uważam to za kaarygodne i myślę że pójdziesz po rozum do głowy i zrezygnujesz z tego, lepiej kup coś mocniejszego może nawet taniej wyjdzie 

- Slusar91
- Świeżak
Może to Cie zainteresuje:
viewtopic.php?t=77921
A tak poza tym to ścigacza z tego nie zrobisz, więc lepiej nie kombinuj, bo jak rozwalisz silnik to za koszt naprawy kupiłbyś kilkanaście litrów paliwa.
viewtopic.php?t=77921
A tak poza tym to ścigacza z tego nie zrobisz, więc lepiej nie kombinuj, bo jak rozwalisz silnik to za koszt naprawy kupiłbyś kilkanaście litrów paliwa.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
Wiem, że ścigacza z tego nie zrobię, a tylko silnik zepsuję, mamy wymieniać na większy w zimie na 110-125ccm więc można żyłować. I właśnie dlatego chciałem się dowiedzieć jakie ilości jakiego rozpuszczalnika do benzyny tak, żeby "zwiększyć moc" a nie zajechać silnika w bardzo krótkim czasie. Czy te 500ml rozpuszczalnika nitro na 4l benzyny nie będzie zbyt "ostre"?
- kuba1324
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości