[KUPNO] PORADA k5 k6 1000 k6-k7 750 Ramy mity
• Strona 1 z 2 • 1, 2
[KUPNO] PORADA k5 k6 1000 k6-k7 750 Ramy mity
Witam tak jak w temacie poszukuję takich motorków , generalnie nie mogę sie zdecydować , boje się litrów z roczników 05-06 ze względu na pękające ramy . Troche sie dowiadywałem na ten temat i wiele znawców twierdzi że przy ostrym dawaniu na gumę może się pokomplikować życie z tym moto . Wiem że były robione wstawki metalowe i zapraszani byli posiadacze k5 i k6 1000 do serwisu z felernymi ramami . Ale myślę że każdy wie że k5 i k6 to najlepsze litry jakie mogły być wyprodukowane pod względem jezdnym i osiągów , motor pięknie rwie z dołu i dla tego chciał bym zaryzykować jego kupno aczkolwiek moto u mnie więcej jeździ w pionie niż normalnie i to moje obawy . Ew zastanawiam się nad 750 . piękne moto z ramą od 600setki lekkie zwinne w winklach ale troszkę za mało mi pod manetką , ( Kolega posiada ) Zastanawiamy się też nad power Comanderem ? do 750 ? co to daje i jak żywotny będzie silnik . I właśnie z takimi dylematami postanowiłem się do was zgłosić . I prosił bym o każdą pomoc ,. Pozdrawiam Damian z Wrocławia
-
oldi90 - Świeżak
do gumy gsxr 750 k4 k5 tak jak napisales "600" z silnikiem 750 idealnie wywazony idzie jak kuna.... sprawdzone 

habba babba!
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
No niestety Ramy w Gixach 1000 k5-k6 to nie mity i pękaja jak kondony z kiosku. Zreszta w modelach 600/750 k6-k7 też tutaj masz stary temat ale powinien dac ci wiele do myslenia: about11541-0-asc-80.html / Co do tego że ten gix był najlepszy z litrów to sie nie zgodze! Kawasaki ZX10R 2004-2005 było lepsze. Jeśli nie wierzysz popatrz co wygrało Masterbike w 2004 i 2005 roku.
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Ciężko mi coś powiedzieć na temat kawy , całe życie suzuki , więc całkiem możliwe , ale z k5-k6 1000 naprawdę robi się nie samowite rzeczy , a o ramie ciężko powiedzieć że pękają bo z tego co widzę to się łamią ... Szkoda wielka szkoda . Ale to daje do myslenia i reflektuje do oglądania się za zx10 dzieki za odpowiedz
-
oldi90 - Świeżak
Lamią czy pękaja jak zwał tak zwał. Wierz mi że taka sama albo i lepsza robote robi zx10r
Sprzęt jest bardzo ciężki do znalezienia w dobrym stanie bo ogólnie mało tego u nas co powoduje że to sprzęt dosc unikatowy. Ja nadal bede obstawał za swoim i powiem chcesz brutalnego litra to szukaj owej zx10r z tych roczników co napisałem bo czasem nie warto sie przywiazywac do danej marki.

-
Właśnie miałem pisać że którąś zx10 spieprzyli tymi tłumikami pod zadupkiem , i to jest własnie ta z 2006 r ale ty mówisz o tej najładniejszej 2004 2005 . Sprawdzony sprzęt ? Generalnie zawsze jakoś daleko odstawałem od kawasaki , 1 motor w mej karierze zx6r nic więcej . zx10r nie miałem wo gule styczności i bardzo żałuję . Generalnie motor trwały ? Co możesz mi dokładnie o nim powiedzieć , jak wygląda rozłożenie mocy ? czy z dołu czy z góry jak z średnim zakresem obrotów itp . Bo powiem że coraz bardziej się przekonuję do tej marki i to są kluczowe sprawy . Jak wygląda gumowanie z 2 itp . Widzę że jestes bardzo za kawą więc pytam i nawet już przymierzam się i z tego co widziałem to w miarę rozsądnej kasie można kupić już coś .
-
oldi90 - Świeżak
-
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Nigdy tego nie usłyszałem od żadnego użytkownika tego motocykla aby miał jakis problem z alternatorem, Model 2004 miał akcje serwisową w postaci wymiany przedniej felgi na mocniejsza bo ta pierwotnie zastosowana potrafiła peknac przy dużym obiciążeniu. Ale Serwis wymieniał to bezpłatnie 

-
aaa to moze to byla cos z kolem ale chyba nie chodzilo jednak o kolo.
Jak szukasz pewnego moto i pasowalaby Ci k3 to tu masz sprawdzone moto mojego znajomego.
http://otomoto.pl/suzuki-gsx-r-gsxr-100 ... 76666.html
pozro
Jak szukasz pewnego moto i pasowalaby Ci k3 to tu masz sprawdzone moto mojego znajomego.
http://otomoto.pl/suzuki-gsx-r-gsxr-100 ... 76666.html
pozro
-
K3 to nie to samo co zx10r, Chocbys stawał na uszach to z gixa dychy nie zrobisz
Nie słyszałem nigdy nic o alternatorze więc nie wiem gdzie to wyczytales? jestes w stanie to jakos uzasadnic czy nie bardzo?

-
Nie mowie ze ma dorownywac na pewno jest lepsze od R1 z tamtych lat a ze zdjetym TRE tez jest dos agresywnym motocyklem. Wiem ze moto sprawdzone i dobre i na 1 litra starczy na pewno a dobra 10 ciezko u nas.
Co do alternator chodzi o kolo magnesowe i one potrafilo sie obluzowac czytalem to ze 2 lata temu na forum ze byla akcja serwisowa ale nie jestem pewien czy chodzilo o to dokladnie postaram sie poszukac.
Co do alternator chodzi o kolo magnesowe i one potrafilo sie obluzowac czytalem to ze 2 lata temu na forum ze byla akcja serwisowa ale nie jestem pewien czy chodzilo o to dokladnie postaram sie poszukac.
-
kolo magnesowe to wiem ze sie w gpz500 luzowalo o zx10r nigdy nie słyszałem. Widze ze starasz sie sprzedac sprzęt kolegi, to bardzo chwalebne i dobrze ze sprzęt zadbany, ale ja na kolegi miejscu wolał bym troche poczekac, nie napalac sie na okazje za 15tys zł i wychaczyc fajna zx10r
Choc nie powiem bo według mnie gsxr1000 k3-k4 to najlepszy gix. Wyglada najlepiej z całej serii no i w 2003 roku nie było na niego mocnych, szkoda że w późniejszych latach dostał konkretnie po dupie.

-
Od k5 to już nie to samo.
Z ta wada możesz miec racje. Chyba coś złe przeczytałem lub zapamiętałem.
Byl problem jeszcze z uszczelniaczami ale pewnie
juz dawno byly powymieniane w tych rocznikach.
Co do tej k3 moto jest naprawdÄ™ dobre moto i bedzie sluzyc, a nie jest to moj za dobry kumpel poprostu dobrze znam to moto. Maz mojej siostry ciotecznej robil mu pierwszy serwis w polsce. Potem zostal odkupiony przez znajomego a serwis dalej byl prowadzony przez Adama.
Dobrej zx10r nie kupisz za 15k za granica, w polsce pewnie tez szalu nie bedzie.
Dalej juz nie zachecam
. Siema.
Ja na nastepnemoto myslalem od zx10 08- gore ale chyba bedzie zx6r znowu od 09. Z drugiej strony chyba przesiade sie za 2 lata na turystyka
.
Z ta wada możesz miec racje. Chyba coś złe przeczytałem lub zapamiętałem.
Byl problem jeszcze z uszczelniaczami ale pewnie

Co do tej k3 moto jest naprawdÄ™ dobre moto i bedzie sluzyc, a nie jest to moj za dobry kumpel poprostu dobrze znam to moto. Maz mojej siostry ciotecznej robil mu pierwszy serwis w polsce. Potem zostal odkupiony przez znajomego a serwis dalej byl prowadzony przez Adama.
Dobrej zx10r nie kupisz za 15k za granica, w polsce pewnie tez szalu nie bedzie.
Dalej juz nie zachecam

Ja na nastepnemoto myslalem od zx10 08- gore ale chyba bedzie zx6r znowu od 09. Z drugiej strony chyba przesiade sie za 2 lata na turystyka

-
Panowie widzę sie rozpisali pod moją nie obecność . Słuchajcie to nie 1 litr w mojej karierze bo własnie miałem model k3 z usa , miałem częsty problem z kontrolka FI ale to nie ważne m piękny motocykl i jak na tamte lata bardzo zwinny , co do samego prowadzenia cudów nie było ale chwaliłem i chwalić będę bo był nie zniszczalny . tyle co na gumie zlatał i nic biegi jak wchodziły tak wchodziły dalej . A co do tematu zx10r szukam takiego sprzętu , w Irlandi , mam nadzieję ze coś znajdę i dzięki koledze z suzuki mam zamiar wsiąść na kawę . Wielkie dzięki
-
oldi90 - Świeżak
Seba_Er5 No za granica ceny dobrej dychy to od 5500-6000tyś euro. w polsce moto za 15tyś to ulepy nie motocykle, za dobra dyche trzeba dac kolo 20tyś zł i nie szukac okazji bo potem można płakac. oldi90 mam nadzieje że coś ci pomogłem i nakierowałem w dobrą strony, życze ci udanego zakupu 

-
Na ciemna to bym go nakierował jak by kupił czarne zx10r a pewnie chce zielone 

-
-
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości