Zobacz wÄ…tek - Porada o tuning Magnusa Solatio
NAS Analytics TAG

Porada o tuning Magnusa Solatio

i inne małe pojemności
_________

Porada o tuning Magnusa Solatio

Postprzez andrzej564 » 5/6/2012, 21:47

Witam .jestem nieszczęśliwym posiadaczem chińskiego skutera Magnus Solatio ,jest to skuter 50 cm ,o mocy 2,2 kW,o bardzo słabym przyspieszeniu i nie dającym przyjemności z jazdy.Postanowiłem to zmienić ,i postanowiłem ,że odpicuję ten skuter tak,żeby przysłowiowa aprilia miała się z czym pościgać , pierwszy mój krok to zdjęcie blokad ,czytałem temat
"gdzie są blokady i do czego służą" ale nie wiele wywnioskowałem -brak zdjęć i dokładniejszych opisów zdjęcia blokady .Prosze was doświadczonych motorowerzystów o porade ,jak dobrze tuningować mojego magnusa .Maksymalna jego prędkość na chwilę obecną to 60 km/h (tyle jest na liczniku) ,prosze o szybką odpowiedź,czy jest sens go przerabiać ,bo nikt nie kupi go ode mnie za 1500 zł,a za 500zł nie będę go marnował komuś .Skuter pochozdi z 2007r ,jest to typowy chińczyk.
andrzej564
Świeżak

Postprzez komarcc » 6/6/2012, 09:39

http://www.scigacz.pl/Blokady,w,skutera ... ,4581.html
viewtopic.php?t=17954
viewtopic.php?t=31589

Tutaj masz tematy, które powinny Cie zainteresować, opisane jest dokładnie gdzie, jaka blokada się znajduje, jest to zbyt proste by jeszcze dodawać zdjęcia, ale na innym forum widziałem gdzieś taki poradnik z foto (chyba na mielochu). Tuning tego się nie opłaca, jeśli jest zadbany itp to z 700zł za niego weźmiesz i najlepiej sprzedaj i kup coś mocniejszego, bo wiele z tym nie zdziałasz.
komarcc
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości

na górê