aprilia rs 125 prosze pomoc
• Strona 1 z 1
aprilia rs 125 prosze pomoc
Witam jestem nowy na tym forum wiec prosze o wyrozumiałosc jest to moj pierwszy post.
przejcmy do problemu:
Posiadam aprilia rs 125 z roku 2003 motocykl kupilem 3 tygodnie temu jezdzi mi sie b.d jest to wersja chyba zablokowana poniewaz leci mi 110km/h i dalej nie chce. Czytalem ze zablokowane normalnie leca 140km/h rozumiem ze nie jest to nowy motocykl ale moim zdaniem sa to troche slabe osiagi. sprawdzalem kompresje wynosi ona 8 atmoswer czy jak to sie tam liczy na zimnym silniku. a wiec podsumujmy
v-max mojej aprilli 110km/h dobrze sie zbiera pali na dotyk kompresja 8
i tu moje pytanie czym moze byc spowodowana tak mała predkosc ??
prosze o odpowiedz i wyrozumialosc poniewaz jest to moj 1 post za odp. z gory dziekuje
za błedy ort. itp. przepraszam
L.W.G Kamil
przejcmy do problemu:
Posiadam aprilia rs 125 z roku 2003 motocykl kupilem 3 tygodnie temu jezdzi mi sie b.d jest to wersja chyba zablokowana poniewaz leci mi 110km/h i dalej nie chce. Czytalem ze zablokowane normalnie leca 140km/h rozumiem ze nie jest to nowy motocykl ale moim zdaniem sa to troche slabe osiagi. sprawdzalem kompresje wynosi ona 8 atmoswer czy jak to sie tam liczy na zimnym silniku. a wiec podsumujmy
v-max mojej aprilli 110km/h dobrze sie zbiera pali na dotyk kompresja 8
i tu moje pytanie czym moze byc spowodowana tak mała predkosc ??
prosze o odpowiedz i wyrozumialosc poniewaz jest to moj 1 post za odp. z gory dziekuje
za błedy ort. itp. przepraszam
L.W.G Kamil
-
klucha12321 - Świeżak
normalnie powinna miec 12,5 a Ty masz 8 wiec nie jest jeszcze tak zle.
moim zdaniem jest ona kompletnie poblokowana poniewaz kolega posiada ten sam rocznik i jesgo v max wynosil 100km teraz gdy ja odblokowal calkowicie nie ma wogole ani jednej blokady jedzie mu 179km/h takze napewno jest poblokowana
moim zdaniem jest ona kompletnie poblokowana poniewaz kolega posiada ten sam rocznik i jesgo v max wynosil 100km teraz gdy ja odblokowal calkowicie nie ma wogole ani jednej blokady jedzie mu 179km/h takze napewno jest poblokowana
Aprilia Rs/Gs
-
motocyklista188 - Bywalec
Aha rozumiem wiec pojade do mechanika i dowiem sie ile by wyszło odblokowanie
ale jeszcze jak ktos ma jakies jeszcze pomysły to prosze o napisanie
a tobie motocyklista188 wielkie dzieki
na forach nie moglem znalezc takiego tematu co by wyjasnilo mi moj problem a teraz jestem spokojny bo juz myslalem ze cos sie zlego dzieje 

ale jeszcze jak ktos ma jakies jeszcze pomysły to prosze o napisanie
a tobie motocyklista188 wielkie dzieki

-
klucha12321 - Świeżak
Najprostsza metoda zeby sprawdic kompresje to zakrecic silnikiem jednoczesnie zakrywajac dziure od swiecy kciukiem. Przy dobrej kompresji mieszanke powinno wywalac spod kciuka nie wazne jak mocno bedziesz go dociskal.
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
-
- neweraziom
- Świeżak
motocyklista188 a mozesz jeszcze napisac jak mu sie zbierało do tych 100km/h bo mi sie dobrze zbiera do 80 a puzniej musze troche zaczekac
czyli jak komprescje mierzymy na ciepłym silniku czyli bede mial w granicach 9 10 atm bo na cieplym uszczelnia bardziej
a czy ma ktos konto na forum 125.pl bo ja chcem sie zajejstrowac i nie przychodzi mi e-mail a chcial bym odblokowac moja aprilie a tam jest wszystko opisane
czyli jak komprescje mierzymy na ciepłym silniku czyli bede mial w granicach 9 10 atm bo na cieplym uszczelnia bardziej
a czy ma ktos konto na forum 125.pl bo ja chcem sie zajejstrowac i nie przychodzi mi e-mail a chcial bym odblokowac moja aprilie a tam jest wszystko opisane
-
klucha12321 - Świeżak
Kumpel powiedzial ze ostro sie rozpedzala dokladnie tak jak Ty napisales takze napewno wina jest w tym pozdrawiam
Aprilia Rs/Gs
-
a jak mierzyłem kompresje na zimnym silniku i nie odkrecalem manetki to duzo zanizyło mi pomiar ??
-
klucha12321 - Świeżak
aha dobrz to mi jez wszystko narazie wystarczy
wielkie dzieki dla wszystkicha moze moj post komus pomoze

-
klucha12321 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości