Zobacz wÄ…tek - motocykl dla przyjemnosci do 4 tyÅ›
NAS Analytics TAG

motocykl dla przyjemnosci do 4 tyÅ›

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

motocykl dla przyjemnosci do 4 tyÅ›

Postprzez BaKo » 4/6/2012, 14:20

Witam.

Z miejsca chcialbym przeprosić wszystkich bo to co za chwile przeczytacie moze wydać się dla osób ogarnietych w temacie szokiem. Prosze o wyrozumiałość.

Od paru miesiecy zastanawiam się nad kupnem motoru. Prawdopodobnie ścigacz nie koniecznie bardzo "wybitny". Jestem totalnym laikiem i nie chce popełnić masy błedów na początku żeby nie zniechecić się do wszystkiego.

Chciałbym pojeździć typowo dla przyjemności. Nie musi zawierać masy bajerów ktorych i tak na dzien dobry nie ogarne. Chciałbym pewny i dobry motor ktorym moglbym jeździć w niedługie trasy i po mieście.

Cholernie podobają mi się ścigacze (no nie wiem czemu, ale tak mam). Przeglądałem oferty na allegro jednak z moim doświadczeniem to wszystkie są piękne a po przeczytaniu paru tematów na tutejszym forum doszedłem do wniosku że to jedna wielka bujda.

- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie), - 0 doświadczenia
- Wiek, waga, wzrost, - 22 , 75kg , 183 cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla
(jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, - 60%
weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, - 35%
turystyka dłuższa/dalsza, - 4%
jazda z plecaczkiem czy bez, - 0%
jazda po torze, - 0%
jazda po szutrach lub cięższym terenie - 1%
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? - Pojecia nie mam. Zależy od czasu i funduszy
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? - 4 tyś o ciuchach nie myslałem
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? - Brak danych
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - Åšcigacze
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? - Brak. Otwarty na propozycje.

Nie chciałbym czegoś w stylu 50siątki myśle że silnik o pojemności 100-200 to max czego mi trzeba i to pewnie aż nadto.

Prosze w odpowiedziach nie gnoić ponieważ to i tak nie pomoże a spotkałem się na wielu forach o innej tematyce że laików poprostu się zbywa.

Pozdrawiam i z niecierpliwością oczekuje na odpowiedzi.
BaKo
Świeżak

Postprzez skidmarks » 4/6/2012, 15:24

Kawasaki
GPZ 500 tani, "wyględny" , na początek bedzie aż nad to.
Yamaha YZF 1000
skidmarks
Stały bywalec

Postprzez Boshi » 4/6/2012, 16:27

Tyle, że 4k to mało może i kupisz, gpz, ale do tego dodaj koszty rejestracji, wymiany oleju itd, Druga sprawa to ubranie jako taki to ok 1,5k zł.
Zastrzeżenia na PW.
Boshi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez pietrek7557 » 4/6/2012, 17:33

Nic szokujacego nie przeczytalem tu. GPZ 500, nic innego za to nie kupisz. A na ciuchy nawet nie masz wiec nawet bym sie nie pchal w kupno poki nie zalatwisz tej kwestii.
pietrek7557
Bywalec

Postprzez BaKo » 4/6/2012, 17:39

Rozumiem że rzeczą priorytetową jest kupno ubrania ochronnego (kask, rekawice, kombinezon, buty, rekawice) a dopiero pozniej zaopatrzanie się w motor. Tylko patrząc na ceny to minimum 2 tyś na same ubranie chociaż przypadkiem wpadlem na strone gdzie sam kask kosztował minimum 2 tyś wiec troche szokujacy wydatek jeśli ktoś chce się zajmować tym czysto hobbistycznie.
BaKo
Świeżak

Postprzez skidmarks » 4/6/2012, 17:47

"Hobbistycznie" to ja WSKą w wieku 13 lat smigałem po polnych drogach w kasku za dużym. Zauważ jaki ruch jest na drogach. Ubranie to karoseria dla motocyklisty. Jak siądziesz w japonkach na motocykl to też pojedzie twoja sprawa.
Yamaha YZF 1000
skidmarks
Stały bywalec

Postprzez Boshi » 4/6/2012, 17:51

Skid święte słowa ci prawi. Ubranie to karoseria u motocyklisty. Cena przyzwoitego zestawu do 2-2,5k i na prawdę już za takie kwoty da się dobrze ubrać.
Nie musi być to kombinezon. Może być osobno kurtka i spodnie. Jak chcesz porady to napisz w dziale akcesoria to dostaniesz odpowiedzi.
Zastrzeżenia na PW.
Boshi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez suchy558 » 4/6/2012, 18:29

e tam, przesadzacie, zestaw budżetowy, choćby taki:
kurtka http://moto.allegro.pl/nowa-profesjonal ... 58705.html
spodnie http://moto.allegro.pl/okazja-spodnie-m ... 65295.html
buty http://moto.allegro.pl/buty-probiker-tr ... 51056.html
rękawice http://moto.allegro.pl/r1-rekawice-moto ... 41006.html
kask http://moto.allegro.pl/airoh-leox-mat-x ... 35980.html

wychodzi 1160zł i na 500tkę w stu procentach wystarczy :)

zaraz ktoś wyskoczy, ze to g**no jest i w ogóle szit, rozumiem, ja też jeżdżę w Arai i Dainese, ale mówimy o skromnej 500tce i spokojnym pyrkaniu ;)
suchy558
Bywalec

Postprzez Boshi » 4/6/2012, 20:08

Tyle, że ta 500 ma 6s do 100 :D Jak już spodnie to lepiej z mottowear brać jeansy po ok 300 zł.
Zastrzeżenia na PW.
Boshi
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 48 gości

na górê