motocylk 500cc
• Strona 1 z 1
motocylk 500cc
Witam.
Na początku chciałem sie przedstawić.
Mam na imiÄ™ Norbert, mam 21 lat.
Moja przygoda z motocyklami zaczęła sę 6 lat temu od Simsona SR50.
Następnie przesiadłem się na Jawe TS 350 (to juz było coś w wieku 17 lat
) więc jakieś doświadczenie z motocyklami już mam, przynajmniej podstawy.
Najwyższa pora zakupić coś konkretnego z silnikiem 4T.
I tu zaczyna się moje pytanie, szukam motocykla najlepiej 500cc, zależy mi zeby był ekonomiczny (eksploatacja i spalanie) a przy tym w miare dynamiczny (nie musi byc to jakaś 100konna 600)
Zastanawiam się nad niżej wymienionymi modelami:
-Kawasaki GPZ 500S
-HONDA CB 500
-KAWASAKI ER-5
-SUZUKI GS 500
Czyli chyba najbardziej popularne motocykle w swojej klasie.
Który z tych modeli będzie najlepszym wyborem.
Przed zakupem chciałbym poradzić sie kogoś bardziej doswiadczonego na co zwracać uwage przy zakupie.
Ciekaw jestem opini użytkowników tych motocykli.
Kwota jaką dysponuje to MAX 6000 zł.
Na początku chciałem sie przedstawić.
Mam na imiÄ™ Norbert, mam 21 lat.
Moja przygoda z motocyklami zaczęła sę 6 lat temu od Simsona SR50.
Następnie przesiadłem się na Jawe TS 350 (to juz było coś w wieku 17 lat

Najwyższa pora zakupić coś konkretnego z silnikiem 4T.
I tu zaczyna się moje pytanie, szukam motocykla najlepiej 500cc, zależy mi zeby był ekonomiczny (eksploatacja i spalanie) a przy tym w miare dynamiczny (nie musi byc to jakaś 100konna 600)
Zastanawiam się nad niżej wymienionymi modelami:
-Kawasaki GPZ 500S
-HONDA CB 500
-KAWASAKI ER-5
-SUZUKI GS 500
Czyli chyba najbardziej popularne motocykle w swojej klasie.
Który z tych modeli będzie najlepszym wyborem.
Przed zakupem chciałbym poradzić sie kogoś bardziej doswiadczonego na co zwracać uwage przy zakupie.
Ciekaw jestem opini użytkowników tych motocykli.
Kwota jaką dysponuje to MAX 6000 zł.
- norbert1991
- Świeżak
GPZ 500S i ER-5 to w zasadzie to samo... (tak mentalnie).
Ale jak chcesz mniej wydać, to raczej GPZ niż ER.
ale zanim coś więcej to może warto odpowiedzieć sobie (i nam) na kila pytań
będzie łatwiej
- Jakie masz doświadczenie (ale to już było)
- Wiek, waga, wzrost,
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? (bo w 6 k dobrze mieć uwzględnione także kask i kurtkę)
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
Ale jak chcesz mniej wydać, to raczej GPZ niż ER.
ale zanim coś więcej to może warto odpowiedzieć sobie (i nam) na kila pytań

będzie łatwiej
- Jakie masz doświadczenie (ale to już było)
- Wiek, waga, wzrost,
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? (bo w 6 k dobrze mieć uwzględnione także kask i kurtkę)
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
-
tiarus - Świeżak
Witam!
Miałem GPZ-ta ponad rok
Nigdy nie mogłem na niego narzekac. Dynamiczny, nie pali jak smok, owiewka duzo daje. Plastiki srednio spasowane ale taki juz urok tego moto. W tej cenie to spoko cos znajdziesz ::)
ER-5 to taki 50-cio konny GPZ bez owiewki i z jedna tarcza:P
GS- moim zdaniem za słaby ale to tylko moje zdanie wiec wypowiadac sie nie bede.
CB- to niezawodny sprzet, nigdy nie jezdziałem ale widze ze na forach na niego nie narzekaja. Za ta kase tez na pewno cos znajdziesz
Powodzenia w poszukiwaniach
Jesli cos znajdziesz to podaj link a na pewno ktos ci oceni:)
Miałem GPZ-ta ponad rok

ER-5 to taki 50-cio konny GPZ bez owiewki i z jedna tarcza:P
GS- moim zdaniem za słaby ale to tylko moje zdanie wiec wypowiadac sie nie bede.
CB- to niezawodny sprzet, nigdy nie jezdziałem ale widze ze na forach na niego nie narzekaja. Za ta kase tez na pewno cos znajdziesz

Powodzenia w poszukiwaniach

-
blondynka96 - Świeżak
http://allegro.pl/mega-okazja-suzuki-gs ... 71830.html
znalazłem coś takiego.
Jk jest w przypadku rejestracji sprowadzonego motocykla?
jakie sa koszty?
znalazłem coś takiego.
Jk jest w przypadku rejestracji sprowadzonego motocykla?
jakie sa koszty?
- norbert1991
- Świeżak
Jeszcze w ramach uzupełnienia:
- 21lat, 70kg,180cm wzrostu
- motocylka bede używac do jazdy do pracy (25 km) i weekendowe smiganie
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? trudno mi to powiedzieć
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? Mam 6k, kask i kurtkę juz mam,przyzwoitej jakości
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? zależy mi zeby był raczej ekonomiczny, im mniej tym lepiej,
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - szosowo turystyczne, bardziej podobajÄ… mi siÄ™ modele z owiewkÄ… (gpz 500s ,cb 500s).
- zainteresowały mnie wyżej wymienione modele klasy 500cc lecz zastanawiałem sie także nad xj 600 lub jakimś starszym zzr 600?
- 21lat, 70kg,180cm wzrostu
- motocylka bede używac do jazdy do pracy (25 km) i weekendowe smiganie
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? trudno mi to powiedzieć
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? Mam 6k, kask i kurtkę juz mam,przyzwoitej jakości
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? zależy mi zeby był raczej ekonomiczny, im mniej tym lepiej,
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - szosowo turystyczne, bardziej podobajÄ… mi siÄ™ modele z owiewkÄ… (gpz 500s ,cb 500s).
- zainteresowały mnie wyżej wymienione modele klasy 500cc lecz zastanawiałem sie także nad xj 600 lub jakimś starszym zzr 600?
- norbert1991
- Świeżak
1. Edytuj posty.
2. Co do samego moto: 60 koni ona na pewno nie ma. Ukradli mu chyba lusterka i jedna koncowke kierownicy;d Lancuch raczej na wykonczeniu. Opis i zdjecia slabe. A sam tytul "Okazja" by mnie zastanowi
Poniewaz cena na takie cos nie wskazuje. Ale plus za gmole 
2. Co do samego moto: 60 koni ona na pewno nie ma. Ukradli mu chyba lusterka i jedna koncowke kierownicy;d Lancuch raczej na wykonczeniu. Opis i zdjecia slabe. A sam tytul "Okazja" by mnie zastanowi

-
blondynka96 - Świeżak
GPZ ma 60 kuca na silniku podobnie jak CB500. ER5 pewnie latwiej o mniej zajechanal niz GPZ jako ze to pseudo scigacz
.
ER5 ma ten silnik co GPZ roznica jest chyba w glowicy lub gaziorach dobrze nie pamietam. Ja na pierwszy motor uderzalbym w nakeda gdy jednak one ucza respektu do predkosci ktorej poprostu na owiewce sie nie czuje.
GS to dla mnie wolne jest i do tego chlodzone powietrzem.
Moi faworyci:
CB500
ER5/GPZ500
GS500
Kup pierwszy lepszy tylko w dobrym stanie pojezdzij 3/4 miecha i na poczatku kolejnego sezonu sprzedaj.
Pozdrawiam.

ER5 ma ten silnik co GPZ roznica jest chyba w glowicy lub gaziorach dobrze nie pamietam. Ja na pierwszy motor uderzalbym w nakeda gdy jednak one ucza respektu do predkosci ktorej poprostu na owiewce sie nie czuje.
GS to dla mnie wolne jest i do tego chlodzone powietrzem.
Moi faworyci:
CB500
ER5/GPZ500
GS500
Kup pierwszy lepszy tylko w dobrym stanie pojezdzij 3/4 miecha i na poczatku kolejnego sezonu sprzedaj.
Pozdrawiam.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości