Choper kingroad pomocy !
• Strona 1 z 1
Choper kingroad pomocy !
Witam mam chopera 50 kingroad i po raz kolejny mam problem. W tamtym roku wymienilam prawie wszystko cilinder glowice filtr powietrza w ktorym zrobila sie dziura na razie jest zaklejony. Jakis miesiac temu pojechalam do mechanika zeby zrobil ze swiatlami grzebal w elekrtryce i motor juz nie odpalil. Przetar sie kabelek od zaplonu wymienili gaznik cewke zaplonowa i swiece juz 2 razy i wkoncu odpalil. Jeździłam teraz na nim 2 tyg i dwa dni temu nagle mi zgasl podczas jazdy zwiekszylam obroty i nic paliwo dochodzi do gaznika. Odpalil na popych ale zanim przejechalam 5km zgasl 3 razy bo obroty mu spadaja. Wczoraj patrzylam na siwece strasznie okopcona iskre ma wiec przeczyscilam i nie odpala. Co moge zrobic? Nowa swieca czy co? Modul tez mam nowy
- mozetaak
- Świeżak
oddaj lepiej znowu do mechanika
ale lepszego. niestety w chinczykach wszystko lubi sie sypac a serwisowanie nie jest proste ze względu na to, że moze paść wszystko. skoro swieca czarna na pewno trzeba ustawic skład mieszanki na uboższy

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Sporo zbędnych kosztów ponosisz, świecy nie zmienia się co 2tys km, jeśli masz świecę NGK to spokojnie powinna wytrzymać 20tys km, a nawet więcej, zależy w jakich warunkach będzie pracować. Głowice też niepotrzebnie zmieniałaś, bo to się raczej nie psuje. Puszka filtra to bardzo ważna sprawa, ale jeśli zaklejona jest szczelnie to można z tym jeździć.
Tak jak Heniek polecam zmienić mechanika, bo ten naciąga Cie jak tylko może, na dodatek ma problemy z podstawowymi naprawami. Co do składu mieszanki to chodziło o mieszankę paliwo-powietrze.
- Masz ubytki oleju w silniku, czy nie?
- Sprawdź dobrze tą puszkę filtra powietrza czy jest szczelna.
- Twój problem to rozregulowany gaźnik, jeśli chcesz to możesz sama spróbować go wyregulować, nie jest to trudne, ale jeśli nigdy tego nie robiłaś to trochę Ci przy tym zejdzie, jest mnóstwo poradników jak wyregulować gaźnik krok po kroku, więc poczytaj trochę i do roboty
Gdy już go wyregulujesz przejedź się z 3km i wykręć świecę powinna mieć kolor kawy z mlekiem.
Tak jak Heniek polecam zmienić mechanika, bo ten naciąga Cie jak tylko może, na dodatek ma problemy z podstawowymi naprawami. Co do składu mieszanki to chodziło o mieszankę paliwo-powietrze.
- Masz ubytki oleju w silniku, czy nie?
- Sprawdź dobrze tą puszkę filtra powietrza czy jest szczelna.
- Twój problem to rozregulowany gaźnik, jeśli chcesz to możesz sama spróbować go wyregulować, nie jest to trudne, ale jeśli nigdy tego nie robiłaś to trochę Ci przy tym zejdzie, jest mnóstwo poradników jak wyregulować gaźnik krok po kroku, więc poczytaj trochę i do roboty

-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości