Jaki motor na pierwszy
• Strona 1 z 1
Jaki motor na pierwszy
Witam mam pytanie jaki wybrać motocykl na pierwszy. Nie oszukujmy się moje doświadczenie jest zerowe. Motocykle które mi się podobają to yamaha r6 a bardziej r1. Jednak wiem że na to będzie jeszcze czas. Planuję kupić motor w wieku 18 lat. Chciałbym żeby mi starczył na pare sezonów i było czym jeździć. 125 cm3 to na początek dobre rozwiązanie lecz na pare sezonów uważam że jest zbyt słabe.
Co byście polecili na pierwszy motor w wieku 18 lat (aktualny wzrost i waga to 186cm i 68kg)
A i jeszcze jedno od kiedy wchodzą nowe kategorie prawa jazdy ? Czy w 2013 roku będę mógł zdać na A (w wieku 18 lat) dodam że jestem z lutego
ProszÄ™ o jak najszybsze odpowiedzi.
Co byście polecili na pierwszy motor w wieku 18 lat (aktualny wzrost i waga to 186cm i 68kg)
A i jeszcze jedno od kiedy wchodzą nowe kategorie prawa jazdy ? Czy w 2013 roku będę mógł zdać na A (w wieku 18 lat) dodam że jestem z lutego
ProszÄ™ o jak najszybsze odpowiedzi.
- marcinv12
- Świeżak
jak na kilka sezonow to bierz fazera 600 nie znudzi ci sie szybko ;d na 2 sezony to spokojnie ci zapewni wrazen ;d to jest taka opcja maxx moim zdaniem jesli chodzi o pierwsze moto ;d no, ale jesli uwazasz, ze za mocne to wiadomo gs 500 itd. Temat walkowany milion razy pzdr
-
wrider - Świeżak
nie twierdze ze fazer 600 za mocny nawet pare razy myślałem o tej opcji tylko ciekawe czy bede miał możliwość zdania prawa jazdy kat. A Bo jeżeli prawo się zmieni to już fazerką nie będę mógł jeździć. 

- marcinv12
- Świeżak
Ja tez nie mialem szans sie wyrobic, a wyrobil sie nawet moj mlodszy kolega. Ta ustawa jest przesuwana od kilku dobrych lat. Kto wie czy znowu tak nie bedzie. Wczesniej wynikalo to z wyborow prezydenckich/parlamentarnych.
- pietrek7557
- Bywalec
proponuje ci ten motor
http://tablica.pl/oferta/cross-ts-80-ID16Rvn.html
http://tablica.pl/oferta/cross-ts-80-ID16Rvn.html
- TheGrzesiek16
- Świeżak
pietrek7557 napisał(a):Ja tez nie mialem szans sie wyrobic, a wyrobil sie nawet moj mlodszy kolega. Ta ustawa jest przesuwana od kilku dobrych lat. Kto wie czy znowu tak nie bedzie. Wczesniej wynikalo to z wyborow prezydenckich/parlamentarnych.
Ustawa na pewno wchodzi w życie z dniem 19 stycznia 2013.
Więc autor będzie mógł zdawać na A2. Czyli najlepszym rozwiązaniem (prawdopodobnie najmocniejszym motocyklem, na którym będzie mógł jeździć) jest Suzuki GS 500.
-
C-bool - Mieszkaniec forum
dziękuję wszystkim za odpowiedzi jeżeli będę miał możliwość na A2 jak nowe prawo wejdzie w życie to naj prawdopodobnie wybiorę gs 500 a jeżeli to się przełoży na późniejszy termin i będzie możliwość zdania kat. A to wybiorę FZS 600, a następnie przejdę do klasy która mi się najbardziej podoba tz. motocykle sportowe
Jeszcze raz dziękuje wszystkim za odpowiedzi.

Jeszcze raz dziękuje wszystkim za odpowiedzi.
- marcinv12
- Świeżak
marcinv12 napisał(a):a jeżeli to się przełoży na późniejszy termin i będzie możliwość zdania kat. A
C-bool napisał(a):Ustawa na pewno wchodzi w życie z dniem 19 stycznia 2013.
Czego nie zrozumiałeś w mojej wypowiedzi? Poczytaj sobie o tej ustawie, to już nie jest do 'przekładania'.
-
C-bool - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości