Yzf r 125 czy Apka 125
• Strona 1 z 1
Yzf r 125 czy Apka 125
Witam otóż niedługo lecę na prawko A1 i chciał bym się was zapytać który motor warto kupić
Aprilia Rs 125 Czy Yamaha Yzf r 125
Moja kwota jaka mogę wydać to 7500-8300zl
No jak myślicie
Czy jak na polskie teraz opłaca się kupić Apke jeżeli paliwo już 6zl a ona pali 7-Litrów na 100??
Aprilia Rs 125 Czy Yamaha Yzf r 125
Moja kwota jaka mogę wydać to 7500-8300zl
No jak myślicie
Czy jak na polskie teraz opłaca się kupić Apke jeżeli paliwo już 6zl a ona pali 7-Litrów na 100??
- 2banan6
- Świeżak
RS nie miesci sie w zakresie kategorii A1 - jesli zrobisz to prawko i kupisz aprillie to i tak jezdzisz nielegalnie, tak jakbys tego prawka nie mial. Chyba ze mowisz o RS 4T - ale za takaa kase nie kupisz. Yzf bedzie zdecydowanie lepszym wyborem.
- pietrek7557
- Bywalec
- stareRadio
- Świeżak
JA bym brał R125. Właśnie z powodu spalania i kultury pracy silnika.
@PIETREK - zablokowana jest na kat A1. Zresztą nie ma sensu tu mówić o jakiejkolwiek legalności, bo sprawa ma się tak samo jak odblokowane skutery. I co z tego, że motorower jedzie więcej niż 45kmh jak jest to na drodze prawie niewykrywalne. Zresztą 125, która ma więcej niż 15KM jest jeszcze trudniej wykryć.
@PIETREK - zablokowana jest na kat A1. Zresztą nie ma sensu tu mówić o jakiejkolwiek legalności, bo sprawa ma się tak samo jak odblokowane skutery. I co z tego, że motorower jedzie więcej niż 45kmh jak jest to na drodze prawie niewykrywalne. Zresztą 125, która ma więcej niż 15KM jest jeszcze trudniej wykryć.
Kawasaki ER-5, 98r.
- jackal_pl
- Świeżak
Tak tylko co do skuterow, wynika to z przestarzalego prawa, jeszcze z czasow komuny, wiec panuje ciche przyzwolenie na to. Jest taka zasada w prawie - desuetudo, poczytaj jak chcesz.
O wykrywalnosci pisalem juz wiele razy i nie chce mi sie powtarzac. Chcesz jezdzic na legalu bierz YZF 125, chcesz jechac w stresie bierz aprille.
Zreszta wystarczy spojrzec w dowod rejestracyjny w przypadku 2T i masz wszystko jak na tacy.
O wykrywalnosci pisalem juz wiele razy i nie chce mi sie powtarzac. Chcesz jezdzic na legalu bierz YZF 125, chcesz jechac w stresie bierz aprille.
Zreszta wystarczy spojrzec w dowod rejestracyjny w przypadku 2T i masz wszystko jak na tacy.
- pietrek7557
- Bywalec
To ze w papierze jest wpisane, nie oznacza ze zgodnie z prawem.
Idac tym tokiem myslenia rozumiem ze 600/50 tez jest zgodnie z prawem bo jest w papierze wpisane? Tak, tak widzialem kiedy cbr f4 zarejestrowana na 50.
Idac tym tokiem myslenia rozumiem ze 600/50 tez jest zgodnie z prawem bo jest w papierze wpisane? Tak, tak widzialem kiedy cbr f4 zarejestrowana na 50.
- pietrek7557
- Bywalec
No to co maja zrobić ludzie którzy jeżdżą na a1 na apriliach starszych które są zarejestrowane jako 2t i maja więcej niż 15km?Dla mnie to to jest bez sensu ja bym brał aprilie nikt ci nie będzie zaglądał do silnika ja tyle osób tak jeździ.Gdyby to było jakoś karane to ludzie by nie jeździli w taki sposób.
-
Kaida - Świeżak
To w jaki sposob wytlumaczysz te wszystkie 125/50 jezdzace po kraju? Tez uwazasz ze ludzie tym jezdza, bo nie jest karane, czy moze robia to nieswiadomie?
A o wlascicieli starych apek sie nie martw - kiedy te motocykle produkowano na przelomie lat 90 i 00 zdaje sie ze nie bylo kategorii A1 i nie mieli tego problemu.
A o wlascicieli starych apek sie nie martw - kiedy te motocykle produkowano na przelomie lat 90 i 00 zdaje sie ze nie bylo kategorii A1 i nie mieli tego problemu.
- pietrek7557
- Bywalec
co ma w tym momencie 125/50 skoro kolega szuka 125 zarejestrowanego na 125 ? I daleczgo mowisz nam tutaj o 600 zarejestrowanym na 50 skoro to tez nie ma nic wspolnego z tematem ? Jak jest zablokowana aprilia to przeciez ma 15 KM i ma tyle ile jest w papierach, wiec jezdzi legalnie.
-
Krmtzzz - VIP Åšcigacz.pl
Odnioslem sie do wypowiedzi Kaidy, ze "gdyby to było jakoś karane to ludzie by nie jeździli w taki sposób." To jest karane. Tak samo jak jest karane jezdzenie 125/50, a ludzie i tak jezdza.
Krmtzzz - pokaz mi aprillie 2T o mocy ponizej lub rownej 15 KM. Ktosby musial przydusic ja do tej mocy. I w takim przypadku apka jest legalna. Tylko kto tak zrobi majac 2T? To juz lepiej kupic 4T - osiagi te same a koszta utrzymania mniejsze i dzwiek lepszy.
Krmtzzz - pokaz mi aprillie 2T o mocy ponizej lub rownej 15 KM. Ktosby musial przydusic ja do tej mocy. I w takim przypadku apka jest legalna. Tylko kto tak zrobi majac 2T? To juz lepiej kupic 4T - osiagi te same a koszta utrzymania mniejsze i dzwiek lepszy.
- pietrek7557
- Bywalec
Tak, z pewnoscia. "Design" z epoki przedpotopowej. Ale o gustach sie niby nie dyskutuje.
Kiedy szukalem dla siebie 125 tki, ogladalem sporo apek. I jakos nie przypominam sobie 15 konnych. Widzialem ze to 35 - 46 KM. Moze sa, moze nie, nie bede wnikal. Fakty sa takie ze malo kto jezdzi przyblokowanym 2 suwem. Co mialem powiedziec to powiedzialem. Koniec tematu z mojej strony.
Kiedy szukalem dla siebie 125 tki, ogladalem sporo apek. I jakos nie przypominam sobie 15 konnych. Widzialem ze to 35 - 46 KM. Moze sa, moze nie, nie bede wnikal. Fakty sa takie ze malo kto jezdzi przyblokowanym 2 suwem. Co mialem powiedziec to powiedzialem. Koniec tematu z mojej strony.
- pietrek7557
- Bywalec
Kolega ma do wydania 8300, za ta kase kupi ladna poliftingowa apke
Fajnie ze ty takie ogladales ale ja widzialem wiele aukcji swiezych sprowadzonych z niemiec aprilii, po lifcie, ktore byly zablokowane na 15 KM. 46 KM ? To niezle... Musialy byc z jakimis naklejkami mocy czy cos. Takze nie wprowadzaj autora w blad, iz jezdzenie aprilia bedzie nielegalne, poniewaz moze kupic taka zablokowana i jezdzic spokojnie 

-
Krmtzzz - VIP Åšcigacz.pl
omówiono wszystko w dziale skutery, 50, 125
zamykam
zamykam
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości