Piaggia X9 dławi się
• Strona 1 z 1
Piaggia X9 dławi się
Witam!
Posiadam skuter Piaggio x9 250cm3 2001r i mam pewnien problem. Motor przy wiekszysz predkośćiach zaczyna sie dławić, mocniej jak jest rozgrzany i zawsze przy wiekszych predkosciach (ok 120km/h). Dobrym przykładem jest to, ze skuter katalogowo powinien osiagac predkosc rzędu 140 km/h, a jedzie tylko 120 km/h. Warto dodac, ze to silnik hondy. Przeczysciłem gaźnik i filtr powietrza, jednak rozwiazania problemu brak. Motor równiez nie pracuje zbyt równo na wolnych obrotach. Co może być przyczyną złej pracy silnika i dławienia się? Proszę o pomoc i wszystkie wasze sugestie.
Pozdrawiam!
PS. Nie wiem, czy w dobrym dziale napisalem temat ze wzgledu na pojemnosc motoru
.
Posiadam skuter Piaggio x9 250cm3 2001r i mam pewnien problem. Motor przy wiekszysz predkośćiach zaczyna sie dławić, mocniej jak jest rozgrzany i zawsze przy wiekszych predkosciach (ok 120km/h). Dobrym przykładem jest to, ze skuter katalogowo powinien osiagac predkosc rzędu 140 km/h, a jedzie tylko 120 km/h. Warto dodac, ze to silnik hondy. Przeczysciłem gaźnik i filtr powietrza, jednak rozwiazania problemu brak. Motor równiez nie pracuje zbyt równo na wolnych obrotach. Co może być przyczyną złej pracy silnika i dławienia się? Proszę o pomoc i wszystkie wasze sugestie.
Pozdrawiam!
PS. Nie wiem, czy w dobrym dziale napisalem temat ze wzgledu na pojemnosc motoru

- Yarem
- Świeżak
zmienił bym swiece, i przeczyscił kranik. moze jak sie szybciej smiga to zapotrzebowanie na paliwko jest duze, a kranik jest przypchany i paliwo nie zdązy zleciec do komory pływakowej. bo skoro gaxnik ok i filtr to tylko to pozostaje
chyba że masz jakąs blokade
chyba że masz jakąs blokade
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości