xj6 2009 problem z migaczami
• Strona 1 z 1
xj6 2009 problem z migaczami
Witam. W zeszłym tygodniu kupilem xj6 2009 r i mam problem z migaczami tzn ani przednie ani tylke nie dzialaja kotrolka na zegarach rowniez. Nie mam na tyle opanowanej elektryki ale zdaje mi sie ze to wina przerywacza tylko ze jest problem bo nie wiem gdzie on jest, podejrzewam ze poprzedni wlasciciel go wymontowal. Poratowalby ktos zdj lub opisem gdzie on powinien sie znajdowac? Z gory wielkie dzieki 

- dandul07
- Świeżak
najpierw sprawdź czy styki nie są zaśniedziałe, w fazerach przerywacz znajduje się z lewej strony motocykla, pod plastikowym boczkiem. Zdejmuje się siedzenie, odkręca jedną śrubę i boczek schodzi. jak to jest w Xj-cie to nie wiem, przypuszczam, że podobnie jak w innych Yamahach.
kierunki masz oryginalne czy ledy? Bo to też ma znaczenie przy doborze przerywacza. Oryginalny kosztuje chyba 33zł z tego co pamiętam, zerknij na stronę Larssona, tam chyba mają.
kierunki masz oryginalne czy ledy? Bo to też ma znaczenie przy doborze przerywacza. Oryginalny kosztuje chyba 33zł z tego co pamiętam, zerknij na stronę Larssona, tam chyba mają.
- tomkraft00
- Świeżak
spróbuj ściągnąć manuala z neta, wtedu ustalisz gdzie jest przerywacz. Ja próbowałem bezskutecznie, nie chciało pobrać.
- tomkraft00
- Świeżak
zrób jeszcze tak, sprawdź dokąd prowadzą przewody od tylnych kierunkowskazów, tam gdzieś w pobliżu powinien być przerywacz, powinno na nim być napisane 12,8V max 4bulbs, albo TURN. Nie wiem jak w XJ-cie ale czasami jest wsadzony DENSO.
Może ściągnąłeś skróconą instrukcję obsługi, w której nic nie ma. Szczegółowy manual opisuje wszystko, jak regulować zawory, wymienić sprzęgło itp.itd.
Może ściągnąłeś skróconą instrukcję obsługi, w której nic nie ma. Szczegółowy manual opisuje wszystko, jak regulować zawory, wymienić sprzęgło itp.itd.
- tomkraft00
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości