Kawasaki ZX-6R - Wyciek płynu
• Strona 1 z 1
Kawasaki ZX-6R - Wyciek płynu
Witam Wszystkich
Za parę dni chcę kupic od znajomego Kawasaki ZX-6R ( 1997 ). Motocykl był przez kilka lat nie używany, ma mały przebieg i jest w bardzo dobrym stanie technicznym. Po kilku próbach udało mi się obudzic bestię
. Znajomy mówi że jest tam jakiś problem z płynem chlodniczym ( jest zielony w tych sprawach ). Chciałem się dowiedziec jakie są objawy, rozgrzałem silnik do załączenia się wentylatora i nagle z ,, zadupka '' zaczął leciec płyn chłodniczy. Wyciekło go jakies 2 setki .... Jaka może byc tego przyczyna ? Pierwszy raz się spotykam żeby z ,, zadupka '' leciał płyn chłodniczy. Proszę o porady. Pozdrawiam 

-
MateuszCBR - Świeżak
-
MateuszCBR - Świeżak
-
MateuszCBR - Świeżak
Mi z GPZ też cieknie płyn chłodzący właśnie z węża przelewowego za silnikiem. Wydaje mi się, że to wina korka termostatu, jutro jadę wymienić.
Przy okazji, ma ktoś pomysł, czy może być to coś innego, niż korek? (w razie jakby z nowym korkiem było to samo)
Przy okazji, ma ktoś pomysł, czy może być to coś innego, niż korek? (w razie jakby z nowym korkiem było to samo)
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
Zbiorniczek jest obok silnika, tam jest chyba jakiś odpływ. Tylko nie mam pojęcia dlaczego tam ucieka płyn
dfhnf1 (otwórz link)
-
MateuszCBR - Świeżak
tam jest przelew , być może ktoś za dużo dolał płynu i nadmiar wyleciał
zagrzej go kilka razy i zobacz czy będzie tam leciało nadal
mi leciało często tam jak zamieniłem wężyki małe od chłodnicy bo wtedy korek nie domykał
jak będzie dalej lecieć to wymień właśnie korek może jest jego wina
zagrzej go kilka razy i zobacz czy będzie tam leciało nadal
mi leciało często tam jak zamieniłem wężyki małe od chłodnicy bo wtedy korek nie domykał
jak będzie dalej lecieć to wymień właśnie korek może jest jego wina
- rufik1988
- Świeżak
Miałem to samo otóż jak miałem zalany płyn chłodniczy pod kreske max po nabraniu temperatury szybko grzał sie i pluł płynem. U mnie wystarczało odessac troche płynu pod kreske na min. Objawy ustają.
Pluł co swiatła wczesniej;d
Może być inna przyczyna np korek od zbiornika wyrównawczego, moze poprostu chłodnica nie wyrabia i sie zagrzewa pod czerwone i pluje, może pompa nie wyrabia.
Ale radze sprawdzić to co pierwsze napisałem
Pluł co swiatła wczesniej;d
Może być inna przyczyna np korek od zbiornika wyrównawczego, moze poprostu chłodnica nie wyrabia i sie zagrzewa pod czerwone i pluje, może pompa nie wyrabia.
Ale radze sprawdzić to co pierwsze napisałem
www.taniocha.net.pl - akcesoria motocyklowe - najtaniej
- casidy_16
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa