PROBLEM Z ŁADOWANIEM I PRACA SILNIKA
• Strona 1 z 1
PROBLEM Z ŁADOWANIEM I PRACA SILNIKA
Od pewnego czasu mialem problem z moca a mianowicie jak motocykl mial zaczac sie zbierac 7TYś obr + to nic sie nie dzialo brak mocy Yamaha Fzr 600 , czasem bylo normalnie a czasem nie , dzisiaj wyladowalo mi calkiem aku po czym odpalilem na pych zadzial i zgasl jak tylko wl swiatla . Moje pytanie jest takie czy jest to wina regulatora ?? raz by dzialal a raz nie ??
- janekmag
- Świeżak
Moze byc!!
Tzn aku nie ma tyle prady do prawidlowego dzialania (iskry swiatel itp) z czego albo niedoladowuje aku a potem wogole brakuje pradu i gasnie.... mam podobnie po przerwie zimowej musze odpalac nawet cieple moto bez swiatel bo inaczej kreci ale nie odpala....ale mysle ze podladuje aku i motocykl zupelnie inaczej pracuje.... ładowales aku???
Tzn aku nie ma tyle prady do prawidlowego dzialania (iskry swiatel itp) z czego albo niedoladowuje aku a potem wogole brakuje pradu i gasnie.... mam podobnie po przerwie zimowej musze odpalac nawet cieple moto bez swiatel bo inaczej kreci ale nie odpala....ale mysle ze podladuje aku i motocykl zupelnie inaczej pracuje.... ładowales aku???
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Ok przyszla paczka i zamontowalem reg. wl stacyjke normalnie ok naciskam starter kreci 2 razy + - bach bezpiecznik 30 caly motor bez pradu, wymieniam bezpiecznik i dalej przepala a na starym reg odziwo slabe ladowanie ale jest , wiec o co chodzi >?? 

- janekmag
- Świeżak
OK w piatek aku zostal naladowany i smigalem na starym reg, po przejechaniu ok 200-300km dzisiaj aku padlo sprawdzalem ladowanie bylo ale bardzo slabe , (mysle o pociagniecu dodatkowego kabla masowego ) , Nowy reg tak po podł gasna kontrolki sprawdzilem bez bezpiecznika i po wpiecu brak zasilania i aku po czasie syczy ???
- janekmag
- Świeżak
Witam,miałem ostatnio taki sam problem,odpaliłem fzr i po przejechaniu 2-3 km zgasł i niechciał odpalić,spalił się główny bezp 30a. Wczoraj odpaliłem w garażu,pochodził na wolnych z 10 minut a regulator napięcia cały gorący dodam że silnik dławił się i przerywał. Dziś niestety nie opalił wcale,jedynie na włączonym ssaniu i odkręconej manetce odpalil z ciężką biedą ale chodzil przez parę chwil jakby na 2 cylindry tylko
aku od kręcenia się rozładowało,po naładowaniu silnik kręcil ale nie odpalil już. Jutro prubuję dalej,dodam że dolalem do paliwa dodatku do czyszczenia gażników,czy to moglo spowodować to że niechce już odpalić?Macie jakieś pomysły? 

- wolf7777
- Świeżak
mam podobny problem w fzr 600 - przy ok 6 tys. obr przestaje przyśpieszać - dodaje gazu a on jedzie ciągle tak samo - nieraz na jedynce uda mu się wejść na wyższe obroty ale wtedy szarpie - po 2 dniach stania też nie mógł odpalić, okazało się że chodzi na 2 gary. Wyjąłem świece (były czarne) wyczyściłem opaliłem i zaczął palić normalnie ale dalej był ten problem z przyśpieszaniem i nie mógł się przebić przez 6 tys. - po następnych 2 dniach znowu padł jeden gar a po następnym dniu drugi :/ - jak odpalę to 2 kolektory w ogóle się nie grzeją ale jak dam trochę gazu to zaczynają działać. Moto jest świeżo po czyszczeniu i synchro gaźników. Co mnie zastanawia to to że przed czyszczeniem oraz z nie przypiętym airboxem (tylko leżał na gaźnikach) chodził lepiej... znaczy bez tej dziury w obrotach. Teraz mam zamiar wymienić filtr powietrza i paliwa a potem chyba pójdę w stronę wymiany fajek i przewodów wysokiego napięcia, ale tak naprawdę szukam po omacku bo nie wiem co jest nie tak. Myślę że warto by było jeszcze sprawdzić czy skład mieszanki nie jest zły by wszystkie świece się czarne robią ale niby profesjonalny warsztat gaźniki regulował ;/
- Trax
- Świeżak
z tymi garami 2 to mam to samo i pompka paliwa sie nie wl i doszedlem co jest nie tak modul zaplonowy przepalony po otwarcu wyrazne slady nadpalenia sprawdz , a co do braku mocy po 6tys to mialem to samo i mialem slaba mase na reg napiecia dalem 2 kabel bezposrednio z aku na obudowe i jest ok
- janekmag
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa