Gaśnie, nie chce jechać
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Gaśnie, nie chce jechać
Witam, jestem posiadaczem gilery runner 70, po wymianie gaźnika skuter odpala, lecz jak nie dodam gazu(przy kręceniu manetką strasznie go muli) to gaśnie, dodam że zaobserwowałem jak wycieka paliwo wraz z dymem z tłumika.Dołączam zdj świecy oraz FILMIK (otwórz link)
(otwórz link)
Uploaded with ImageShack.us (otwórz link)

Uploaded with ImageShack.us (otwórz link)
-
kalak123 - Świeżak
-
motocyklista188 - Bywalec
Teraz zauważyłem, że jest też filmik, co prawda ciemno, ale wydaje mi się, że bardzo kopci, jaką robisz mieszankę? Jeśli masz dozownik, to może jest też regulacja dawki oleju? To co wycieka z tłumika to pewnie jest olej, a nie paliwo i to byłby Twój problem
Do komory spalania trafia mieszanka zbyt bogata w olej i silnik nie może tego przepalić i wypluwa wydechem, świeca takiego czegoś nie lubi, ale zrób słabszą mieszankę i zobacz co będzie.
P.S. Ogarnij w tym garażu

P.S. Ogarnij w tym garażu

-
komarcc - VIP Ścigacz.pl
a moze lepiej odlaczyc dozownik i mieszac samemu? zauwaz ze teraz wiekszosc osob odlacza dozownik i miesza samemu olej z paliwem jest to troche uciezliwe ale idzie sie przyzwyczaic
Aprilia Rs/Gs
-
motocyklista188 - Bywalec
-
komarcc - VIP Ścigacz.pl
właśnie przeczytałem ten temat z gilera.com.pl jutro sie za to zabiore, i to pewnie w tym twi problem, przy jeździe jak odkręcam manetke to dostaje wiecej paliwa w stosunku do oleju i normalnie spala to? bo od 20km/h normalnie sie już zbiera
-
kalak123 - Świeżak
Na wolniejszych ma ciężej z tym olejem, przy wyższych obrotach też otrzymuje za dużo oleju, ale są większe szanse na to by przepalić, wypluć co nie potrzebne i jechać, dopóki świeca nie padnie całkiem
Tylko nie ustaw za mało, bo go zatrzesz.

Tylko nie ustaw za mało, bo go zatrzesz.
-
komarcc - VIP Ścigacz.pl
Ja mam sende tez mi olej cieknie z silnika ale tylko jak jest zimna jak pojezdze z 20minut to juz normalnie jest
Ps. Zajebista pogoda dzisiaj do śmigania w terenie

Ps. Zajebista pogoda dzisiaj do śmigania w terenie

- Fantas3k
- Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm