Większy motocykl dla 19-latka
• Strona 1 z 1
Większy motocykl dla 19-latka
- Jakie masz doświadczenie: od 17 roku życia jeżdżę mz-150 bez prawa jazdy do czasu ale tak było oraz bandit-em 650 tylko do testów (jakieś 200km),
- Do jakich celów chcesz używać motocykla: motocykl służyłby mi do jazdy codziennej jak i w dłuższe trasy po Polsce ale to zapewne sporadycznie i do krótszych wypadów z kolegami.
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie: kto go wie zależy po ile benzyna będzie
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach: Gotówka nom myślę że w granicach 6000zł to byłby mój pierwszy poważniejszy motocykl dlatego nie chce więcej przeznaczyć na to pieniędzy.
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie: jak najmniejszy oczywiście
- Jakie motocykle Ci się podobają: sportowe,turystyki
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę: pod uwagę brałem Hondę F2, Yamahę TDM oraz Kawe ZX6R choć jestem otwarty na każdą propozycję.
I czekam na wasze sugestie
- Do jakich celów chcesz używać motocykla: motocykl służyłby mi do jazdy codziennej jak i w dłuższe trasy po Polsce ale to zapewne sporadycznie i do krótszych wypadów z kolegami.
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie: kto go wie zależy po ile benzyna będzie

- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach: Gotówka nom myślę że w granicach 6000zł to byłby mój pierwszy poważniejszy motocykl dlatego nie chce więcej przeznaczyć na to pieniędzy.
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie: jak najmniejszy oczywiście

- Jakie motocykle Ci się podobają: sportowe,turystyki
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę: pod uwagę brałem Hondę F2, Yamahę TDM oraz Kawe ZX6R choć jestem otwarty na każdą propozycję.
I czekam na wasze sugestie

-
Shov - Świeżak
Powiem tak jezdzilem F2 jak i pierwsza generacja zx6r. Niby pojemnosc taka sama ale sposób oddawania mocy jak i sama jazda bardzo sie różni w przypadku tych sprzetów. F2 to zdecydowanie spokojna 600 która łaczy cechy motocykla sportowego i sportowo-turystycznego. Pozycja jest dosc wygodna dla mnie a mam też 178-180cm, moc oddaje bardzo liniowo coś jak fireblade 900 (ile odkrecisz tyle jedzie) troszke gożej jezdzi sie po winklach ale dla chcacego nic trudnego. Co do Zx6R to już mały brutal. Potrafi zatrzepotac tyłem jak i przodem, ma ciekawe skoki mocy w różnych zakresach obrotów, pozycja na niej też jest zdecydowanie bardziej sportowa(Siedzisz bardziej wygiety) No i zdecydowanie lepiej składa sie w winkle. Heble w obu sprzetach sa na podobnym poziomie. Jesli o mnie chodzi to mi bardziej do gustu przypadła jazda na kawie bo wole taki sposób oddawania mocy jak i prowadzenie, choc i F2 nudna nie jest to zdecydowanie mniej wymagajaca.
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Ścigacz.pl
Witam
podzielam zdanie co do F2.
Motocykl bez porównania, jeżeli chodzi o klasę sportowo-turystyczną
Zx6r to już zbyt nerwowo się robi jak na początek. F2,3 to fajne motocykle.
pisales też o TDM. motocykl o zdecydowanie wygodnej turystycznej pozycji. siedzi się tak samo komfortowo jak na turystycznym enduro. Pozycja na TDM-ie pozwala na lepsza obserwację drogi co wplywa na bezpieczeństwo.
Silnik 10v 2cyl super oddaje moc z "dołu", można naprawdę się zdziwić jak przyjemny i dynamiczny, przy pełnym spokoju jazdy. przy Twoim 178 cm troszkę wyższy od sportowych i to jest dobrze. Dodatkowym atutem TDM-a jest większy wybór akcesorii turystycznych.
Pozdrawiam
Sumomoto
podzielam zdanie co do F2.
Motocykl bez porównania, jeżeli chodzi o klasę sportowo-turystyczną
Zx6r to już zbyt nerwowo się robi jak na początek. F2,3 to fajne motocykle.
pisales też o TDM. motocykl o zdecydowanie wygodnej turystycznej pozycji. siedzi się tak samo komfortowo jak na turystycznym enduro. Pozycja na TDM-ie pozwala na lepsza obserwację drogi co wplywa na bezpieczeństwo.
Silnik 10v 2cyl super oddaje moc z "dołu", można naprawdę się zdziwić jak przyjemny i dynamiczny, przy pełnym spokoju jazdy. przy Twoim 178 cm troszkę wyższy od sportowych i to jest dobrze. Dodatkowym atutem TDM-a jest większy wybór akcesorii turystycznych.
Pozdrawiam
Sumomoto
Sumomoto Motocykle Kraków
-
Sumomoto - Świeżak
Moze standardowa 500-set
GPZ
CB (w owiewce)
A z klasy 600 to może jeszcze:
Fazer
Z twoich propozycji również polecił bym F2. Trwały silnik, nie najgorszy wygląd i dostępność części.

GPZ
CB (w owiewce)
A z klasy 600 to może jeszcze:
Fazer
Z twoich propozycji również polecił bym F2. Trwały silnik, nie najgorszy wygląd i dostępność części.
-
blondynka96 - Świeżak
http://www.scigacz.pl/Pierwszy,motocykl ... 13809.html
W tych granicach kupisz dobrego gs 500.
F2 bym na Twoim miejscu sobie odpuścił.
zapewne jazda tą mz ograniczała się do jazdy po polach/łąkach/lasach, wiec nie masz doświadczenia na drogach publicznych. F2= 100KM=głupi pomysł.
No i jeszcze polecam przeczytać artykuł
http://www.scigacz.pl/Motocykl,zaczyna, ... ,1028.html
W tych granicach kupisz dobrego gs 500.
F2 bym na Twoim miejscu sobie odpuścił.
zapewne jazda tą mz ograniczała się do jazdy po polach/łąkach/lasach, wiec nie masz doświadczenia na drogach publicznych. F2= 100KM=głupi pomysł.
No i jeszcze polecam przeczytać artykuł
http://www.scigacz.pl/Motocykl,zaczyna, ... ,1028.html
how low can you go? | www.pajacyk.pl
-
k9aro3l - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.