skad maja motocykle importerzy prywatni
• Strona 1 z 2 • 1, 2
skad maja motocykle importerzy prywatni
Witam
mam ktos moze info skad sproawdzaja moto importerzy prywatni, chodzi mi dokladnie skad w niemczech je sciagaja. Bo mozna by samemu dla siebie cos sprowadzic.
Moze ktos kupil u Boguslawskiego czy union moto i moze powiedziec skad motor pochodzi
thx
mam ktos moze info skad sproawdzaja moto importerzy prywatni, chodzi mi dokladnie skad w niemczech je sciagaja. Bo mozna by samemu dla siebie cos sprowadzic.
Moze ktos kupil u Boguslawskiego czy union moto i moze powiedziec skad motor pochodzi
thx
- darnoko
- Świeżak
Myślę że szukają ogłoszeń na autoscout24.de albo mobile.de w danym rejonie i skupują motocykle. EW jakiś Polak pracujący w Niemczech uzbiera parę motocykli i ktoś przyjeżdża po odbiór.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
grunder - Mieszkaniec forum
zalezy jaki moto jaka promocja, nie wiem o wszystkim ale interesuje sie crossówkami i wiem tyle że np w niemczech za nówke sztuka w pełni wyposażoną w sport częsci - wydech, płyty pod silnik i amor skrętu, sie płaci tyle samo co w polsce za golasa ;D wiec opłacało by sie przywieść z niemiec nówke, i sprzedać tutaj nieco drozej niz w niemczech, ale nadal taniej niz w PL
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Biorą od importerow w danych krajach. Watpie zeby bylo warto walczyc o jedna sztuke u importera, lepiej utargowac u dilera za granica. Z fabryki mozesz zamowic do kraju w ktorym nie ma podpisanej umowy z zadnym importerem i zamawiasz duzą ilość z wyprzedzeniem kilkumiesiecznym.
Importer nie ma mozliwosc zwrotu starych rocznikow do fabryki dlatego mozesz kupic modele z lat 2009 2010 ...
Importer nie ma mozliwosc zwrotu starych rocznikow do fabryki dlatego mozesz kupic modele z lat 2009 2010 ...
- pawelb0
- Świeżak
Re: skad maja motocykle importerzy prywatni
darnoko napisał(a):Witam
thx
Z ichnich komisów kupując np. jednorazowo 15 szt z dużym upustem. Na tą ilość składa się nieraz dwóch naszych importerów. Znałem takich.
Inne pytanie dlaczego np. Niemcy w ogłoszeniach u siebie chcą drogo za samochody, motocykle.
Kiedy tam byłem w mieście powiatowym i przeglądałem zakupioną w kiosku grubą książkę z ogłoszeniami sprzedaży, to Niemiec powiedział mi, że tanio tam nie znajdę.
Powiedział mi dalej, że są ludzie, którzy przekupują pracownika w biurze przyjmowania ogłoszeń i zanim wydrukuje, udają się do sprzedającego i kupują taniej. W ogłoszeniach pozostają ci co chcą drogo. Dotyczy też komisów.
- turysta44
- Świeżak
Skąd mają ? P^^^^^i handlarze oszuści kłamcy i zarazem chu&e najczęściej zkupują motocykle z Anglii powypadkowe szroty które dostały kategorię ABi CAt b,c najważniejsze aby rama była cała do tego kupują części i sprzedają jako nie wypadkowe nowe jak z salonu.. i mowa tu o rocznikach nowych rocznych dwuletnich. Gdy handlarz zarejestruje taki moto w polsce to jedynie jego przeszłość możemy poznać sprawdzając HPI ... Lecz to tez jest dziura bo gdy motocykl po wypadku w UK nie trafił do firmy ubezpieczeniowej to nie dowiemy się jaki był dzwon za chiny ludowe bo tego w rejestrze nie będzie
- zenek20
- Świeżak
eneasz napisał(a):Jakiś nieudacznik ten importer , ze jeszcze ma 2009 w dobie modeli 2012!
Nie tylko w Polsce ale w wielu krajach tak sie dzieje. Normalna rzecz, importer zamawia ilosc motocykli, nie wyprzedajÄ… sie, jak nie da dobrego rabatu to nikt tego nie kupuje. Z drugiej strony w 2007 roku jak kupowalem nowy motocykl to w maju dostalem odpowiedz, ze wszystkie wersje kolorystyczne ktore mnie interesowaly zostaly juz w kwietniu wyrzedane i w tym roku juz nikt nie przewiduje nowej dostawy.
Za to rok temu mozna było przebierac

- pawelb0
- Świeżak
zdarzają się pozostałości salonowo-magazynowe sprzed 2 lat
a co ogłoszeń jak np Bogusławski
są firmy, które kupują o2o/o4o bezpośrednio od producentów, poza oficjalną siecią importersko-dilerską.
z tym, że w takiej sytuacji nie można korzystać bezpłatnie z usług gwarancyjno-serwisowych świadczonych przez oficjalnych dilerów/importerów
nadto nie wszystkie firmy motoryzacyjne chcą sprzedawać w ten sposób
a co ogłoszeń jak np Bogusławski
są firmy, które kupują o2o/o4o bezpośrednio od producentów, poza oficjalną siecią importersko-dilerską.
z tym, że w takiej sytuacji nie można korzystać bezpłatnie z usług gwarancyjno-serwisowych świadczonych przez oficjalnych dilerów/importerów
nadto nie wszystkie firmy motoryzacyjne chcą sprzedawać w ten sposób
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
tez o tym slyszalem co madcap mowi gosc z forum motocyklowego z japoni dla siebie sciagal podobno cena mu wyszla bardzo zachecajaca w stosunku do cen pl
miec tak kilku chetnych zeby pelny kontener wyszedl i mozna cos sie bawic
miec tak kilku chetnych zeby pelny kontener wyszedl i mozna cos sie bawic
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
Czasami można zakupić nowe motocykle jak salon się likwiduje lub zmienia markę motocykli sprzedawanych.
Z tym że trzeba mieć zarejestrowaną firmę z odpowiednią działalnością wraz z Polskim NIP-em uprawniającym do importu.
Wtedy za granicą kupujemy bez VAT-u, a w PL odprowadzamy 23% od ceny z faktury sprzedaży (nie mniej niż cena zakupu).
Teoretycznie fabryka jak i dealer z zagranicy powinien odsyłać do lokalnego dealera, ale prawda często bywa różna.
Często motocykle importowane z UE mają gwarancję producenta. Inaczej jeśli są sprowadzone z USA, Japonii...
Z tym że trzeba mieć zarejestrowaną firmę z odpowiednią działalnością wraz z Polskim NIP-em uprawniającym do importu.
Wtedy za granicą kupujemy bez VAT-u, a w PL odprowadzamy 23% od ceny z faktury sprzedaży (nie mniej niż cena zakupu).
Teoretycznie fabryka jak i dealer z zagranicy powinien odsyłać do lokalnego dealera, ale prawda często bywa różna.
Często motocykle importowane z UE mają gwarancję producenta. Inaczej jeśli są sprowadzone z USA, Japonii...
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość