Jaki pierwszy motocykl dla dziewczyny
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jaki pierwszy motocykl dla dziewczyny
Witam:) Nie wiem jaki motocykl kupić jako pierwszy. Jedynie czym jeździłam to wsk-ą 125cm. Myślałam o gs 500f. Moj chłopak jednak uważa żebym sobie pierw kupiła coś z mniejszą poj. niż gs chodzi mu o motocykl MZ 250. Mówi mi że jak się dobrze nie naucze jeździć po polach to nie będę dobrze umiała jeździć po drodze.
- monikag121
- Świeżak
mz 250 to motocykl 2T, a takie charakteryzują sie narwaną pracą silnika ( choc akurat MZ nie jest podręcznikowym przykładem "narwania" 2takta) jest mało ekonomiczny, trzeba mieszać paliwo z olejem przed zatankowaniem, co dla dziewczyny było by raczej uciązliwe.
GS 500 jest bardziej niezawodny, mniej pali, jest bardziej przewidywalny na drodze, ma lepsze hamulce i lepsze zawieszenie co bezposrednio wpływa na bezpieczeństwo. jedyna wada to wieksza waga w stosnku do MZ, jednak srodek cięzkosci jest dosyć nisko, i raczej nie będziesz miała problemów z dźwiganiem tego sprzętu - aczkolwiek warto by się najpierw takim przejechać i ocenic.
Wiec, jak dla mnie GS czy np kawasaki ER-5 jest lepszym wyborem niz stara MZtka.
GS 500 jest bardziej niezawodny, mniej pali, jest bardziej przewidywalny na drodze, ma lepsze hamulce i lepsze zawieszenie co bezposrednio wpływa na bezpieczeństwo. jedyna wada to wieksza waga w stosnku do MZ, jednak srodek cięzkosci jest dosyć nisko, i raczej nie będziesz miała problemów z dźwiganiem tego sprzętu - aczkolwiek warto by się najpierw takim przejechać i ocenic.
Wiec, jak dla mnie GS czy np kawasaki ER-5 jest lepszym wyborem niz stara MZtka.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- monikag121
- Świeżak
ze wzrostem powinno być ok, a z wagą - zależy bardziej ile masz siły ;D ja waże niewiele więcej od Ciebie, jakiś najsilniejszy nie jestem. ale nie miałem nigdy problemów żeby moto nie utrzymac. najlepiej jak bys się przymierzyła do jakiegos GSa albo ER-5 i sama oceniła czy to moto dla Ciebie
tutaj jest ciekawa stronka - moze bedzie pomocna
http://cycle-ergo.com/
tutaj jest ciekawa stronka - moze bedzie pomocna
http://cycle-ergo.com/
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Może najpierw napisz ile masz kasy bo co z tego że niektórzy będą polecać np. ER6 (fajne moto) jak okaże się że stać Cie np. tylko na GS500.
-
tomek_gda - Świeżak
- monikag121
- Świeżak
http://otomoto.pl/suzuki-gs-gs-500-tran ... 04967.html dostać coś w tym przedziale dostanie ale nie wersję f
ja bym na jej miejscu zakupił coś takiego i dobrał plastiki od czegoś innego , mocowania można zawsze dorobić i gra gitara
Choć lepiej było by kupić poczciwego http://otomoto.pl/kawasaki-gpz-500s-M3036457.html Gpz-ta
ja bym na jej miejscu zakupił coś takiego i dobrał plastiki od czegoś innego , mocowania można zawsze dorobić i gra gitara
Choć lepiej było by kupić poczciwego http://otomoto.pl/kawasaki-gpz-500s-M3036457.html Gpz-ta
-
SuzukiMaster - Świeżak
cbr 125 jak nie masz prawojazdy chyba ze bd juz po kursie to gs500 bez owiewek ale i tak polecam cbr 125 bo pali tyle co dobry skuter jest lekkie i przyjemne oraz w miare nowe a na miasto wiecej Ci nie bd potrzebne
ten co sobie nie żałuje
-
SzpiceR - VIP Åšcigacz.pl
SzpiceR mądrze pisze. Wsiadałem na tę Hondę bo mój syn się strasznie na nią napalił i byliśmy oglądać. Sprytna zabawka.
ER-6n 2012
-
specificman - Świeżak
Nie polecam MZtki Fajny motocykl dla fanów zabytków i garażowego dłubania. Kobieta powinna mieć motocykl niezawodny ^^ myślę, że gs lepiej się sprawdzi w relacjach damsko-motocyklowych, niż poczciwa Etka Sama zamierzam wymienić sprzęcik Na coś mniej leciwego
- Agacica
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Seba_ER5 Ja na MZ-cie uciekłem straży leśnej oni mieli nive
Nawiązując do tematu gs 500 był by jednak bardziej bez awaryjny od gpz-ta w którym odpadają magnesy koła magnesowego
Nawiązując do tematu gs 500 był by jednak bardziej bez awaryjny od gpz-ta w którym odpadają magnesy koła magnesowego
-
SuzukiMaster - Świeżak
GS z 500 jest najnizszy. Mialem er5 siedzialem na CB500 jechalem gs500. GS na twoj wzrost bedzie najlepszy.
-
u mnie kumpela zakupiła rometa divisiona nowego bo jej się strasznie spodobał i też nie narzeka. Mówiła że spalanie ok, moto całkiem przyjazne, nie wyrywa się spod kierowcy jak co niektóre sprzęty i jak na 1sze większe moto to sprawdza się naprawdę dobrze. No i cieszy się, bo nie musi dłubać, bo ma go jeszcze na gwarancji
-
kloons - Świeżak
Jak ktos lubi chinszczyzne ;/... To juz bym wolal hyosunga...
Z drugiej strony najlepiej by sie uzytkownicy wypowidzieli.
Z drugiej strony najlepiej by sie uzytkownicy wypowidzieli.
-
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość