Problem z Kawasaki KX 80
• Strona 1 z 1
Problem z Kawasaki KX 80
Witam.
Jak w temacie mam problem z niedawno nabytym Kawasaki.
Mianowicie gotuje mi się woda w chłodnicy. Bynajmniej tak przypuszczam.
Jak popracuje chwile to z wężyka odprowadzającego powietrze czy coś leci pod dość mocnym ciśnieniem para. Co może być tego przyczyną, należy wymienić płyn, czy to coś z pompką od wody? A może tak powinno być?
Bardzo proszę o odpowiedź. Kompletnie się na tym nie znam.
Jak w temacie mam problem z niedawno nabytym Kawasaki.
Mianowicie gotuje mi się woda w chłodnicy. Bynajmniej tak przypuszczam.
Jak popracuje chwile to z wężyka odprowadzającego powietrze czy coś leci pod dość mocnym ciśnieniem para. Co może być tego przyczyną, należy wymienić płyn, czy to coś z pompką od wody? A może tak powinno być?
Bardzo proszę o odpowiedź. Kompletnie się na tym nie znam.

Euforia pomieszana z uczuciem marazmu i otępienia.
-
PunkDead - Świeżak
zalezy - po pierwsze zanim cokolwiek zaczniesz mysleć i robic. sciągnij ksiązke serwisową tam pisze wszystko!
zapewne jest taka informacja, że płynu nie leje sie pod sam korek. tylko około 1 cm nad żeberka widoczne. taki poziom jest optymalny. nadmiar po prostu sie wywali korkiem - a korek wywala płyn jak cisnienie w układzie przekroczy pewną wartość napisaną na korku. jezeli korek jest stary/uszkodzony to moze puszczać wode przedwcześnie - wtedy tez moze ci wylewać niepotrzebnie. dalej moze nie działac pompa wody i moto po prostu sie gotuje robi sie za duze cisnienie i wywala. moze byc też padnieta uszczelka pod głowica i wali cisnieniem po układzie i tak samo moze wywalać płyn.
zapewne jest taka informacja, że płynu nie leje sie pod sam korek. tylko około 1 cm nad żeberka widoczne. taki poziom jest optymalny. nadmiar po prostu sie wywali korkiem - a korek wywala płyn jak cisnienie w układzie przekroczy pewną wartość napisaną na korku. jezeli korek jest stary/uszkodzony to moze puszczać wode przedwcześnie - wtedy tez moze ci wylewać niepotrzebnie. dalej moze nie działac pompa wody i moto po prostu sie gotuje robi sie za duze cisnienie i wywala. moze byc też padnieta uszczelka pod głowica i wali cisnieniem po układzie i tak samo moze wywalać płyn.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
hmm jezeli płyn to płyn chłodniczy to taki sie nie psuje od tak. chyba ze ktos nalał zwykłej wody - ta lubi byc wywalana. mozesz wymienic i obserwować ale na 99% nic to nie da
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości