Jaki pierwszy nowy skuter do 3000zł?
• Strona 1 z 1
Jaki pierwszy nowy skuter do 3000zł?
Witam. W okresie wiosna/ lato mam zamiar sobie sprawić skuter 50cc do 3000 zł. Przy tym zaznaczam, że mieszkam na wsi przy polnej drodze, a skuter będę używać do jazdy do sklepu (oddalonego o 2 km, jedzie się polną, dziurawą drogą) i do jazdy z przyjaciółmi. Rozważam nad ogarem 900, ale niektórzy twierdzą że jest super, a niektórzy że do bani, więc już nie wiem. Proszę o pomoc przy wyborze.
- al121
- Świeżak
Było dużo takich tematów wystarczy użyć opcji szukaj
Jeśli chodzi o skuter to przy tej sumie kupisz coś uzywanego:
- aprilia sr
- yamaha aerox
- yamaha neos
- piaggio nrg
i wiele innych ,
po prostu szukaj czegoÅ› markowego
Jeżeli juz chcesz coś nowego to szukaj coś Cpi/Keeway - oba ten sam silnik
Są to skutery tańsze - ale lepsze niż te typowe z marketu
Jeśli chodzi o skuter to przy tej sumie kupisz coś uzywanego:
- aprilia sr
- yamaha aerox
- yamaha neos
- piaggio nrg
i wiele innych ,
po prostu szukaj czegoÅ› markowego
Jeżeli juz chcesz coś nowego to szukaj coś Cpi/Keeway - oba ten sam silnik
Są to skutery tańsze - ale lepsze niż te typowe z marketu
Ostatnio edytowano 1/2/2012, 18:26 przez zioomeek09, łącznie edytowano 1 raz
-
zioomeek09 - Świeżak
Nie wiem jak to jest z tymi nowymi Keewayami, ale kolega parę lat temu kupił i praktycznie bez większych kosztów jeździ do dziś. Podobno to nie jest taka typowa chińszczyzna jak skutery z marketów. Czy te nowe też są ok to nie wiem. Skuter robiony pod sportowy ale z np aeroxem nie moze sie równać pod względem mocy. Z innych nowych w tej cenie to popatrz jeszcze Zippa. Ja oprócz crossa mam jeszcze Quantuma do jezdy po ulicach i wbrew wszystkim opiniom polecam jak na razie pod każdym względem (mam go 2 lata).
- Mateusz250
- Świeżak
Powiem Ci miałęm Hurricana kupiłem go za 1000zł 2 letniego nie chciałem wydawać dużo kasy jeżdziłem około 2 lat następnych zrobiłem 4k km miał w sumie 7,5k zrobione nic sie nie zepsuło polecam
Aha + nic na nim nie straciłem bo poszedł za tysiaka 3 miechy temu. Wiem że spytasz sie o spalanie 3,5l nawet 4 czasami dość dużo ale nie bawiłem się z nim ja polecam osobiście.

- Fantas3k
- Bywalec
Ja miałem jednego chinola i można się domyślić opinii. Teraz kupiłem 6'cio letniego Rieju SMX i to jest kosmos w porównaniu do Kingwaya. Jak jechałem sam to ledwo szedł, nie mówiąc o jeździe w dwie osoby. A był dobrze dotarty i co roku miał zmieniany olej. Co do chinoli to tylko jedno mogę powiedzieć - na złom póki się kółka kręcą. Lepiej kupić coś markowego używanego, cena taka sama, a o niebo lepsze moto.
KTM EXC 125
- punk891
- Świeżak
No i jest jeszcze jeden plus markowych - o wiele łatwiej jest sprzedać potem, chinolami zwykle się jeździ do końca. Tak do 3k to mi się wydaje, że najlepsza będzie aprilka sr 50. Trudno będzie inna markową dobrą sztukę w tej cenie trafić. Sr jest dobra bo dużo części, łatwo tuningować - bardzo podatna na wszelkie przeróbki. Jeszcze przed zakupem zastanów się, czy na pewno chcesz automat bo ja kupiłem i jeżdżę ale dużo fajniej moim zdaniem się jeździ jak jest skrzynia manualna (to tak od siebie dodaję, z własnych doświadczeń żebyś sam się nie musiał o tym przekonywać) automaty są ok ale żeby po prostu dojechać z punktu A do B.
- Mateusz250
- Świeżak
A ja bym się rozejrzał za peugeotem speedfight 2
A KINGWAYA Colibera kolega ma już 5 lat... uczyło się na nim jezdzić pół szkoły xd przewrócił się pare razy i wg ale jeździ nim do dziś

A KINGWAYA Colibera kolega ma już 5 lat... uczyło się na nim jezdzić pół szkoły xd przewrócił się pare razy i wg ale jeździ nim do dziś
`odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale`
- campe
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości