SUZUKI GS 500 RZĘZI
• Strona 1 z 1
SUZUKI GS 500 RZĘZI
Od niedawna jest chyba szczęśliwym posiadaczem Suzuki GS 500. Podczas przyspieszania jest wszystko ok., ale po odjęciu gazu coś zaczyna chrobotać, rzęzić. W niedziele wybieram się w trasę i nie wiem czy to coś poważnego, czy ten typ tak ma. Nie chcę stanąć na autostradzie między Krakowem a Katowicami. Zaznaczam jest że jest to mój pierwszy motocykl i dopiero zaczyna zaznajamiać się z jednośladami
- Barumm
- Świeżak
to taki metaliczny dźwięk? chyba po prostu masz za luźny łańcuszek rozrządu i chlapie na boki trochę. napnij go bardziej. jak nie napniesz to też raczej nie powinno się nic bardzo złego dziać. spoko, nic poważnego, zwykłe czynności obsługowe. gratuluję motocykla i miłej jazdy 

1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
- michael
- Bywalec
Dziś wymieniłem łożyska w przednim kole i jest lepiej. Ale rzężenia podczas jazdy jest nadal słyszalne, i napweno pochodzi od układu napędowego. Ja stawiam na łańcuch i zębatki, ale nie wiem czy moja diagnoza jest trafna, więc potrzebuje rady jak w proady sposób upewnić się czy moja diagnoza jest trafna. Ja narazie raczkuje w jednośladach i potrzebuję pomocy.
- Barumm
- Świeżak
jak znasz rzeczywisty przebieg łańcucha to nie ma problemu. a jak nie to jego naciąg powinien wynosić w granicach 3 cm. jak nie da się już takowego ustawić mimo maksymalnego napięcia łańcucha to do wymiany. na zębatkach widać przy zużyciu zeszlifowane zęby. a możesz jakoś opisać ten dźwięk? to łańcuch obija/trze czy inny dźwięk?
1952 SHL M-04
- michael
- Bywalec
- grzegorzgnap
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 7 gości