FZ1 z owiewkÄ… czy bez ?
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
FZ1 z owiewkÄ… czy bez ?
Witam
Rozważam bardzo poważnie zakup FZ1 , nie mogę się zdecydować na golasa czy z owiewką. Oczywiście poza aspektem wizualnym ponieważ to raczej bezdyskusyjne. Co sądzicie panowie w temacie albo co wy byście wzięli ?
Fakt ,zapomniałem zadać pytania na które chciałem uzyskać odp w tym wątku to czy pozycje kierowcy sa w nich absolutnie identyczne ?
Rozważam bardzo poważnie zakup FZ1 , nie mogę się zdecydować na golasa czy z owiewką. Oczywiście poza aspektem wizualnym ponieważ to raczej bezdyskusyjne. Co sądzicie panowie w temacie albo co wy byście wzięli ?
Fakt ,zapomniałem zadać pytania na które chciałem uzyskać odp w tym wątku to czy pozycje kierowcy sa w nich absolutnie identyczne ?
- as600
- Świeżak
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
pan_wiewiorka napisał(a):Tylko naked. Owiewki są dla gejoof
hm, już po tytule tematu wiedziałem, że to się tu pojawi

Ja bym też brał golasa (nie z powodów wymienionych wyżej...). FZ1 wygląda po prostu zaje.

Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
Tyko owiewka. Inaczej będziesz jeździł jak GIEEJ 120km/h na 150 konnej maszynie.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
falconiforme napisał(a):pan_wiewiorka napisał(a):Tylko naked. Owiewki są dla gejoof
Tyko owiewka. Inaczej będziesz jeździł jak GIEEJ 120km/h na 150 konnej maszynie.
Chyba TY !

"Sto procent wiatru w twarz to stuprocentowe doświadczenie jazdy!"
Poza tym... nie wiem, ale dla mnie plastik to plastik, a to słowo kojarzy mi się źle, tak samo jak gej

Jak kupujesz nakeda to kup karnet na siłownie i do roboty. Robimy plecki, przedramiona i można śmigać znacznie więęęęęęcej niż 120 ;]
-
Atlantis - Świeżak
-
maciejka69 - Stały bywalec
- stareRadio
- Świeżak
Tylko naked. Owiewki sÄ… dla gejoof Very Happy
Koment z du... Swoja wypowiedzia obrazasz duza czesc forumowiczow. Nawet jesli to zart ;/.
Jak bedziesz chcial robic duze km za miastem bierz owiewke. Jest duzo wygodniej niz na nakedzie. Mowie o pedzie wiatru. Ja jezdzilem golasem i w owiewce. Na dzien dzisiejszy jesli sporto to wole owiewke. Turystyk w dalsze trasy tez raczej z owiewka chocby niewielka. Motocykl nie musi byc caly obudowany, grunt by lba nie urywalo.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Invinciblee napisał(a):maciejka69 napisał(a):Nie bardzo. Zanim założyłem szybę, leciałem kilka razy 200kmh.
No właśnie.
Nie latam ogólnie z takimi prędkościami, moje moto to ani sport ani turystyk. Kilka razy przypałowałem go na maksa żeby sprawdzić możliwości. Nakedy chyba nie po to są, żeby na nich pędzić z kosmicznymi prędkościami. O ile mi wiadomo głównie są do zabaw na miasto. W mieście prędkości do 100-120 są wystarczające. Co teraz pogrubisz?
GSX1400
-
maciejka69 napisał(a):Nie latam ogólnie z takimi prędkościami, moje moto to ani sport ani turystyk. Kilka razy przypałowałem go na maksa żeby sprawdzić możliwości. Nakedy chyba nie po to są, żeby na nich pędzić z kosmicznymi prędkościami. O ile mi wiadomo głównie są do zabaw na miasto. W mieście prędkości do 100-120 są wystarczające. Co teraz pogrubisz?
Powiedział i wrócił do pieluch i smoczków

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Invinciblee napisał(a):maciejka69 napisał(a):Nie bardzo. Zanim założyłem szybę, leciałem kilka razy 200kmh.
No właśnie.
A tam, jak chcesz latać na okrągło 200 km/h to też masz źle z garem(w Polsce nie ma tylu autostrad, wobec tego jeździsz tak przeważnie po drogach z ogr. do 90 km/h). Do 130-140 zawsze byłem w stanie robić przelotową. Jak się założy szybkę/owiewkę akcesoryjną to ta średnia wzrasta o ~20 km/h. Jak dla mnie nie są to takie złe wyniki. Wyprzedzać można szybciej, ale nie trwa to tak długo by urwało Ci głowę.
-
Atlantis - Świeżak
senekkorzenna napisał(a):Plastyki maja podstawową wadę: to to że cokolwiek zrobić to trzeba to dziadostwo rozkręcać a przy szlifie lepiej nie myśleć.
Mają też drugą: Są brzydkie

A tak już serio, serio to oczywiście kwestia gustu

-
Atlantis - Świeżak
są brzydkie. Dla mnie np. taka CB1300 na golasa i z owiewkami to jak dwa zupełnie różne motocykle
GSX1400
-
maciejka69 napisał(a):są brzydkie. Dla mnie np. taka CB1300 na golasa i z owiewkami to jak dwa zupełnie różne motocykle
no dobra ....
kto ubiera cb 1300 w jakieÅ› ubranie ten dokonuje profanacji... podobnie jak xjr 1300 czy gsx 1400 !
- stareRadio
- Świeżak
miałem na myśli właśnie, że cb1300 na golasa jest piękna, z owiewkami to jakieś nie wiadomo co
GSX1400
-
-
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości