Podświetlenie zegarów Kawasaki ZXR 400 L9 Oraz Kilka Pytań
• Strona 1 z 1
Podświetlenie zegarów Kawasaki ZXR 400 L9 Oraz Kilka Pytań
Witam serdecznie. Padła mi część oświetlenia zegarów w w/w motorze. Czy ktoś się może orientuje jakie jest tam podświetlenie (jaki rodzaj żarówek lub diod).
Ostatnio edytowano 3/5/2007, 21:15 przez MATZ, łącznie edytowano 1 raz
- MATZ
- Świeżak
najlepiej znajdź sobie gdzieś w necie schemat instalacji elektrycznej w twoim moto i problem bedziesz mial z glowy. W wiekszosci motocykli montuje się żarówki z gniazdem W5W i bardzo łatwo jest dobrac do tego diode. Jednak jezeli chcesz zarowke to radze zaopatrzyc sie w schemat instalacji.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
jesli padla ci czesc oswietlenia to znaczy ze spalila sie zarowka a to znaczy ze musisz rozkrecic zegary i ja wymienic rzecz banalna wyciagasz zegary odkrecasz srobki z tylu zegarow zdejmujesz obudowe wuciagasz spalona zarowke idziez do sklepu motoryzacyjnego wydajesz ok 1 zl wracasz do dom montujesz zarowka skrecasz calosc i cieszysz sie za swieci 

FZR 1000 92 r STREETFIGHTER
-
nurczas - Świeżak
wcale nie trzeba wykręcać zegarów. wystarczy zdjąć czaszę albo chociaż szybke i juz bedzie dojscie do żarówek
a żerówki są takie jak napisał abus 12V 2W na 1000%
w licznikach zxr z tyłu masz taki kapturek i go wyciąsz razem z żaróweczką.
a żerówki są takie jak napisał abus 12V 2W na 1000%
w licznikach zxr z tyłu masz taki kapturek i go wyciąsz razem z żaróweczką.
-
ryś - Świeżak
Zgadza sie. Jest gumowy kapturek wciskany na siłe (dla zachowania szczelności) w zegary.
P.s. Szukam wydechu po internecie i jeszcze na nic sie nie natknalem. Po szlifie poprzedniego wlasciciela mam pogieta rure dolotowa z silnika do tlumika. Chcialbym wymienic ja razem z tlumikiem na sportowy - jednak do tej pory nie spotkalem sie z dedykowanym ukladem wydechowym do kawasaki zxr 400 l9. Gdzie lub jak mam szukac?
Czy to normalne że klocki lekko trą o tarcze wydając nierówny dzwięk podczas wolnej jazdy? (nie jest zbyt glosny natomiast bardzo mnie denerwuje)
I na koniec - mam lekko wgiety bak - czy sa jakies metody na wyprostowanie go?
P.s. Szukam wydechu po internecie i jeszcze na nic sie nie natknalem. Po szlifie poprzedniego wlasciciela mam pogieta rure dolotowa z silnika do tlumika. Chcialbym wymienic ja razem z tlumikiem na sportowy - jednak do tej pory nie spotkalem sie z dedykowanym ukladem wydechowym do kawasaki zxr 400 l9. Gdzie lub jak mam szukac?
Czy to normalne że klocki lekko trą o tarcze wydając nierówny dzwięk podczas wolnej jazdy? (nie jest zbyt glosny natomiast bardzo mnie denerwuje)
I na koniec - mam lekko wgiety bak - czy sa jakies metody na wyprostowanie go?
- MATZ
- Świeżak
jesli ten twoj moto jest czarno fioletowy i nie ma orginalnego malowania to juz ci współczuje bo jakis czas temu był na allegro taki z wgiętym bakiem. kolega był i mowil ze straszny trup ale moze to nie twoj.
a co do tarcia klocków to tak juz jest w motorach
u mnie tez mnie to denerwuje
może pokaż fote to ci powiem czy to ten czy nie ten
a co do tarcia klocków to tak juz jest w motorach
u mnie tez mnie to denerwuje
może pokaż fote to ci powiem czy to ten czy nie ten
-
ryś - Świeżak
Ma takie malowanie - jest to model z 1999r. Mam udokumentowaną sprzedaż z salonu w roku 2002 i niecałe 8000 km przebiegu. Ma wgnieciony bak z prawej strony oraz porysowane owiewki - sprzedawca zaliczył szlifa. Przyznał się że czacha oraz owiewki boczne są na dole klejone. Kupiłem, nie narzekam. Byłem u swojego mechanika mówi że mechanicznie jest w stanie bdb.
Tylko ta rura od wydechu powgniatana działa mi na nerwy strasznie...
Tylko ta rura od wydechu powgniatana działa mi na nerwy strasznie...
- MATZ
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość