Co kupić?
• Strona 1 z 1
Co kupić?
Witam! Otóż w tej chwili jestem posiadaczem skutera oraz simsona sr50. Drugiego mam zamiar sprzedać i kupić coś innego. Co polecacie? przede wszystkim chodzi mi o to, by było to pokroju tzr'ki
. Myślałem nad wieloma wyborami i w sumie ostatecznie myślę nad:
-simson sXX - Dlaczego? Ponieważ łatwiej tuningować go od sr'ki. Niestety minusy ode mnie dostaje za wygląd (wiem można przerobić , myślałem i nad tym) oraz za koszt zrobienia wszystko na picuś-glancuś
-jakiś chiński pseudo-moto - Najmniej z "chcianych prze zemnie" z tu wymienionych. W sumie jakiś większych minusów tu nie dam, ale to w końcu "MADE IN CHINA"
-coś pokroju tzr'ki, czy rs'ki - wybór, który najchętniej rozważę
Duży plus za wygląd, silnik też niczego sobie
. Niestety żeby znaleźć coś w miarę przyzwoitego trzeba zapłacić
Najlepiej jeśli wśród Waszych rad znajdę jakieś linki do ogłoszeń:D To bardzo pomoże
Z góry dzięki

-simson sXX - Dlaczego? Ponieważ łatwiej tuningować go od sr'ki. Niestety minusy ode mnie dostaje za wygląd (wiem można przerobić , myślałem i nad tym) oraz za koszt zrobienia wszystko na picuś-glancuś

-jakiś chiński pseudo-moto - Najmniej z "chcianych prze zemnie" z tu wymienionych. W sumie jakiś większych minusów tu nie dam, ale to w końcu "MADE IN CHINA"

-coś pokroju tzr'ki, czy rs'ki - wybór, który najchętniej rozważę

Najlepiej jeśli wśród Waszych rad znajdę jakieś linki do ogłoszeń:D To bardzo pomoże

Z góry dzięki

- TmK27
- Świeżak
do 3500 to ciężko jakiś dobry markowy motor :d
najprędzej to byś crossa kupił :d
najprędzej to byś crossa kupił :d
Benzyna we krwi, wiatr we włosach....
-
blazejvs125 - Świeżak
Dobra żeby nie tworzyć nowego tematu napiszę tutaj. Co myślicie o tym Rieju?? http://otomoto.pl/rieju-rs2-M2824553.html
- TmK27
- Świeżak
alasek ja Ciebie nie rozumiem. w jednym temacie pytasz sie o pierdoły i nie masz żadnej wiedzy, a w drugim temacie doradzasz jak expert ? akurat sie mylisz bo derbi senda nie ma silnika minarelli. tylko silnik derbiowski własnie, choc co prawda ten silniczek tez jest godny polecenia
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Jak takie małe coś to wg mnie mistrzami świata są włosi, na dojazdy do pracy itp zarąbiste i nie do zdarcia, nawet niektóre mają po 10 a nawet po 15 lat i śmigają na tym dalej bez problemu.
Mój były szef do dziś jeździ do pracy na skuterku Piaggo, miał go kiedyś wymieniać na coś bardziej wypasionego, ale dał sobie spokój.
I nie to że nie ma kasy, bo w domu stoją lexusy i BMW x5 tylko po prostu uwielbia ten sprzęcik
)
Poza tym wszystkie znanych marek. pegot też robi fajne i podobno niezłe małolitrówki ")
Mnie się nie podoba dzwięk 125cc w wersji sportowej, pierdzi paskudnie, aż współczuje userowi że jeszcze nie ma prawa jazdy.
Za to wersje chopera niektóre fajnie brzmią, np marauder 125.
Natomiast jak chcesz być posiadaczem, a nie userem, to kup sobie chinola, świetnie zagraci ci garaż.
W momencie gdy zaczyna się docierać trzeba go oddać do remontu, bywa że nawet do tego czasu nie wytrzymuje.
masakra, ludzie się napalają na podróbki polepszone o bardziej tuningowy wygląd, a po 1000 km jest płacz.
I jeszcze jedno, warto przeliczyć bo też nie bardzo rozumie tok myślenia.
Ktoś twierdzi że nie ma pieniędzy na firmowy dobrej jakości sprzęt, który kupujesz i nic nie robisz lejesz paliwo i w droge, natomiast ktoś kupuje od razu z założeniem że kupi i będzie go "modernizował" tuningował.
To policzcie ile tak na prawdę to wyniesie?
Ja tego nie kumam.
Chcesz mieć mocniejszy sprzęt to po prostu kup mocniejszy motocykl, wtedy fabryczny już jest mocniejszy, bez popierdywania bziuczenia i wydawaniu kupę kasy na "modernizowanie"
Mój były szef do dziś jeździ do pracy na skuterku Piaggo, miał go kiedyś wymieniać na coś bardziej wypasionego, ale dał sobie spokój.
I nie to że nie ma kasy, bo w domu stoją lexusy i BMW x5 tylko po prostu uwielbia ten sprzęcik

Poza tym wszystkie znanych marek. pegot też robi fajne i podobno niezłe małolitrówki ")
Mnie się nie podoba dzwięk 125cc w wersji sportowej, pierdzi paskudnie, aż współczuje userowi że jeszcze nie ma prawa jazdy.
Za to wersje chopera niektóre fajnie brzmią, np marauder 125.
Natomiast jak chcesz być posiadaczem, a nie userem, to kup sobie chinola, świetnie zagraci ci garaż.
W momencie gdy zaczyna się docierać trzeba go oddać do remontu, bywa że nawet do tego czasu nie wytrzymuje.
masakra, ludzie się napalają na podróbki polepszone o bardziej tuningowy wygląd, a po 1000 km jest płacz.
I jeszcze jedno, warto przeliczyć bo też nie bardzo rozumie tok myślenia.
Ktoś twierdzi że nie ma pieniędzy na firmowy dobrej jakości sprzęt, który kupujesz i nic nie robisz lejesz paliwo i w droge, natomiast ktoś kupuje od razu z założeniem że kupi i będzie go "modernizował" tuningował.
To policzcie ile tak na prawdę to wyniesie?
Ja tego nie kumam.
Chcesz mieć mocniejszy sprzęt to po prostu kup mocniejszy motocykl, wtedy fabryczny już jest mocniejszy, bez popierdywania bziuczenia i wydawaniu kupę kasy na "modernizowanie"
Marauder, CBR600RR, FAZER FZ1000GT.
-
krakn - Świeżak
SFX słuchaj:
po 1. : nie obchodzą mnie odkurzacze , jasne? Pisałem, że chcę coś z silnikiem am6.
po 2. : Po jaką cholerę odświeżasz skończony temat?!
po 3. : Znalazłem już parę interesujących mnie ofert
Dlatego najlepiej, by jakiś moderator zamknął temat, gdyż uważam go za skończony. Wszystkim dzięki za pomoc
po 1. : nie obchodzą mnie odkurzacze , jasne? Pisałem, że chcę coś z silnikiem am6.
po 2. : Po jaką cholerę odświeżasz skończony temat?!
po 3. : Znalazłem już parę interesujących mnie ofert
Dlatego najlepiej, by jakiś moderator zamknął temat, gdyż uważam go za skończony. Wszystkim dzięki za pomoc

- TmK27
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm