Zobacz wątek - Co wybrać Suzuki K-3 czy Honda 954
NAS Analytics TAG

Co wybrać Suzuki K-3 czy Honda 954

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Co wybrać Suzuki K-3 czy Honda 954

Postprzez ma75rio » 30/4/2007, 22:45

Witam ulicznych wojowników.
Jeśli uda sie przejeździć ten sezon bez szwanku (troche grandze) to chciałbym zmienić fure na coś mocniejszego K-3 lub 954 obecnie katuje ZX-7R. Napiszcie co myslicie o tych dwóch maszynach (tylko te wchodza w gre) tylko prosze o wypowiedzi osoby które dosiadały obu tych sprzetów. Z góry dziekuje.
ma75rio
Świeżak

Postprzez falken86 » 21/5/2007, 16:19

kup to co ci sie bardziej podoba,ja gdybym byl na twoim miejscu to wybralbym bez wahania suzuki nie koniecznie litr kup 750 na poczatek,a co do hondy to hmm... 8)
falken86
Świeżak

Postprzez SzpiceR » 21/5/2007, 17:08

kurwa jaki poczatek umiesz czytac czlowieku??
widzisz ze juz sie najezdził zx7r.
Jak Ci sie na nim nudzi to LYTRA!! :twisted:
ten co sobie nie żałuje
SzpiceR
VIP Åšcigacz.pl

Re: Co wybrać Suzuki K-3 czy Honda 954

Postprzez Å‚ysy_gÅ‚upek » 21/5/2007, 21:06

ma75rio napisał(a):tylko prosze o wypowiedzi osoby które dosiadały obu tych sprzetów

Hmmm, przy tak zawężonym polu (dwa konkretne moto), pewnie wywiąże się wielka i ożywiona debata bo pewnie każdy z nas hulał akurat na 954 i K3 ;-)

a tak na poważnie... nie mam pojęcia czy znajdziesz wiele osób które śmigały na obu, pozwól więc, że sprzedam Ci parę refleksji na temat mojej 954. Może ktoś coś doda o swojej K3 i parę zdań będziesz miał :-)

Moją cebrę ujeżdzam od początku tego sezonu i zrobiłem na niej jakieś 3K kilometrów. Kupiłem ją, gdy miała 32K przebiegu (produkcja rok 2002) i jak do tej pory praktycznie na nic nie mogę narzekać. Od dnia zakupu wymieniłem tylną oponę, olej (+filtr oczywiście) i końcówki kierownicy (ale to nie było konieczne) ;-). Żadnych problemów nie stwierdziłem.

Co do samej jazdy, cóż porównanie mam blade bo innymi litrowymi potworkami nie jeździłem, ale prowadzi się bardzo pewnie tak po torze jak i po drogach, przyśpieszenia i Vmax to w ogóle jest kosmos (i tutaj to chyba nieistotne jakiego lytra kupisz). Pali przy mojej jeździe (znaczy względnie szybkiej i raczej agresywnej) ok 8-10 l/100km. Nie mam pojęcia jak się zachowuje "na kole" czy podczas innych ewolucji bo mnie to jakoś nie rajcuje.

Uff, w razie pytań czy wątpliwości, wal śmiało, postaram się odpowiedzieć.
będzie co ma być... nie ma się co spinać...
łysy_głupek
Świeżak

Postprzez kris » 21/5/2007, 21:45

9piec4
kris
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez hefron » 22/5/2007, 09:47

Ja moge troche donośnie k3 wydziergać. Co do jazdy na trasie spalanie jest od 5,5 do 7 litrów na 100 km - zależnie od prędkości podróżnej. Po mieście góra 8l przy agresywnej jeździe i zabawie na maxa. Na początku trzeba się przemęczyć 2-3 tygodnie i przyzwyczaić ciało do pozycji w siodle. Ręce, obręcz barkowa i przedramiona bolały mnie niesamowicie ze zmęczenia, ale już nie czuje żadnego dyskomfortu. Taka jest cena jeżdżenia na odrzutowcu. Pozycja jest bardzo wygodna jak na sportowy motocykl. Trasy po 600-700 km dziennie nawija się od tak sobie, jakby to była wycieczka "po bułki". Bardzo narowisty i agresywny, trzeba traktować manetkę z dużym szacunkiem. Jazda z pasażerem to przyjemność o ile to kobieta bo pasażer musi się mocno przytulać i trzymać kierowcy. Dodatkowo duża waga pasażera sprawia, że przednie koło bardzo szybko pojawia się na horyzoncie i zasłania widok na drogę. Jazda na trasie z ciężkim pasażerem może męczyć mocno ręce i barki bo pasażer leży najczęściej na plecach i obciąża dodatkowo ręce. Nie wiem co jeszcze napisać :)
hefron
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości

na górê