Honda nsr
• Strona 1 z 1
Honda nsr
Witam! Jestem posiadaczem hondy nsr. Podczas gdy wracalem do domu z wycieczki uslyszalem strzaly z tlumika. Problem jest taki ze motocykl chodzi na wolnych obrotach a gdy chce wkrecic powyzej 5tys obrotow to zaczyna mi strzelac z tlumika i sie dlawic. Czyscilem gaznik dwa razy oraz filtr powietrza. Czy mozliwe jest ze cos znajduje sie w tlumiku i poprostu nie daje sie wkrecic na obroty gdyz jest zly przeplyw spalin? Prosze o wskazowki!
Pozdrawiam!!
Pozdrawiam!!

- Bartek_piastow
- Świeżak
Skoro czyscisz i rozbierasz gaznik, to chyba nie jest az tak wielka filozofia po prostu zajrzec do tego tlumika. Wsadzic tam cos elastycznego i zbadac. Wydaje mi sie jednak, ze skoro nie jest to wina gaznika to mozliwe ze zle ustawiony jest sklad mieszanki przy dozowniku. Aczkolwiek problem moze byc znacznie powazniejszy i prawdopodobnie jest cos nie tak z elektrnika a mianowicie modulem zaplonowym. Jezli sprawdzisz dozownik i tlumik i nie pomoze to radze udac sie do serwisu zeby sprawdzic elektronike.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Swiece wymienilem wczoraj. nie jest ona oryginalna. Kupilem taka sama jaka byla, poniewaz jest to 150cmm polini. Swieca ma bardzo ladny kolor i nie widac zadnych sladow zalewania.
- Bartek_piastow
- Świeżak
- Krystian Ochędalski
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości