Zobacz wÄ…tek - Peugeot Trekkel Problem ;(
NAS Analytics TAG

Peugeot Trekkel Problem ;(

i inne małe pojemności
_________

Peugeot Trekkel Problem ;(

Postprzez PotusBubba » 19/8/2011, 20:24

Witam. Mam problem gdyż cały tłumik na dole jest w jakiejś mazi tak jakby smoła ;o nie no może tak jak coś czarnego i lepkiego i co mam z tym zrobić? Jest to seryjny tłumik a może opłaca się bardziej kupić nowy tłumik i czy zyskam z nowym tłumikiem ( do 600zl) dużo mocy będzie to odczuwalne ? ??A jak już to jak odkręcić tłumik ??Gdzie się to odkręca sam tłumik czy całą ta długa rure co prowadzi do tłumika ?No i teraz blokady Jak sprawdzić czy mam blokady na prostej jadę 60km/h licznikowo lecz przyspieszenie jest fatalne. No i kolejne dlaczego jak mam pełny bak to skuter ma małe przyspieszenie a jak niema prawie paliwa to jeździ jak oszalały . Korek od paliwa ma dziurkę bo nawet w dnia dmuchałem i powietrze leciało i czy korek od oleju musi mieć tez tą dziurkę jak korek od paliwa . Bo mój korek jest rozdupcony i jest 2 czesciowy xD :
1. Torebka foliowa jest polozona na ta rurke co sie wlewa olej aby sie nie przedostał olej a jak się nie przedostanie olej to i powietrze.
2.korek ale 2 częściowy bo jest rozwalony .
No i oto moje pytanie z góry dziękuje
PotusBubba
Świeżak

Postprzez henio12323 » 19/8/2011, 20:39

to swiadczy że olej ci sie nie dopala. jak nie rzyga mocno to nic nie rób bo to znaczy ze masz dobre smarowanie. a jak ci aż kapie itp mozesz wyregulowac gaźnik albo ustawic mniejsza dawke oleju na dozowniku. wydech sportowy w 2T na pewno cos da. ale czy duzo - sam bys ocenił. jednemu to mały przyrost a dla kogos kto nie oczekuje nie wiadomo czego moc bedzie spora. blokady blokuja v max nie przyspieszenie ;P
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez PotusBubba » 19/8/2011, 21:34

Ale dlaczego jak niema paliwa to slychać dzwiek czysty a jak ma paliwo to jakby do polowy ma moc
PotusBubba
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê