Motocykl na co dzień do 3000 zł
• Strona 1 z 1
Motocykl na co dzień do 3000 zł
Witam. Jestem tu nowy i chciałbym się was poradzić jaki motocykl mam wybrać dla siebie. Mam parę modeli. Interesuje mnie: Honda nsr50, Honda ns1, Suzuki rg 80, Aprilia rs 50. Mam kartę motorowerową i obecnie posiadam skuterek Hyosung Rush. Nudzi mnie jego wygląd i moc. Mam dobre doświadczenie w jeździe motorowerem. Mam 15 lat ważę 70kg i mam 170 cm wzrostu. Taki niewielki ścigacz przydałby mi się do codziennego użytku aby pojeździć np. do szkoły i sklepu choć i tak mało jeżdżę. Nie lubię wariować bo szkoda by mi było tego sprzętu. W sezonie chciałbym przelecieć ok 2 tyś km. Mam aktualnie 3 tys zł i chcę je przeznaczyć na coś sportowego. Doradzicie

- Fanzlo
- Świeżak
Za 3k zł młodej sportowej 50 nie kupisz.
Kuzyn za Tzr50, 4 czy 5 letnią dał prawie 7k.
Według mnie nie opłaca Ci się teraz kupować kolejnej 50ccm.
Ja mam 10k w banku odłożone na motocykl i w każdej chwili mógłbym sobie coś kupić ale tego nie zrobię bo mi szkoda.
Poczekam do 18-stki i wtedy 600ccm już na dłuższy czas. Tobie radzę też odkładać $ i na 18 dopiero coś kupić.
Ps też mam 15 lat.
Kuzyn za Tzr50, 4 czy 5 letnią dał prawie 7k.
Według mnie nie opłaca Ci się teraz kupować kolejnej 50ccm.
Ja mam 10k w banku odłożone na motocykl i w każdej chwili mógłbym sobie coś kupić ale tego nie zrobię bo mi szkoda.
Poczekam do 18-stki i wtedy 600ccm już na dłuższy czas. Tobie radzę też odkładać $ i na 18 dopiero coś kupić.
Ps też mam 15 lat.
DragStar125>CBR125>FZS600>FZ6n
-
fincher - Bywalec
A ja bym ci polecil zrobić a1 i wtedy cos kupic mam tez 15lat i w 2013roku wchodza przepisy my prawko bedziemy mogli miec dopiero od 24roku zycia ja zdaje w czerwcu chodz urodzilem sie w marcu ale mam egzaminy a szkola najwazniejsza zeby sie dostac do liceum i kupuje dt 125r 

- Fantas3k
- Bywalec
Fanzlo,
Pomyśl czy ci się opłaca wymieniać skuter na skuter, gdzie ta wymiana będzie cię kosztowała dużo.
Poczekaj 3 lata, i zrób A lub A2, do tego czasu nazbierasz na fajny motocykl.
Jeżeli ci się bardzo spieszy to zrób A1 albo kup Erłana.
Pomyśl czy ci się opłaca wymieniać skuter na skuter, gdzie ta wymiana będzie cię kosztowała dużo.
- NakedFan
- Świeżak
Już wybrałem. Z tych modeli wybrałem jeden jedyny i odpowiedni Suzuki Rg 80. Wygrał ponieważ mój kolega go sprzedaje za 2.5k i ma przebieg 25 tys. km. Zadbany i w ogóle. Gościa znam bo to mój kumpel z drużyny piłkarskiej i nie wariował nim tylko prowadził spokojną jazdę rekreacyjną. Jest zarejestrowany na 50cm. Ma ponad 10 km i podoba mi się w nim to, że pali z kopki i rozrusznika. Na Yamahe TZR mnie nie stać. Co do aprili rs 50 to zrezygnowałem bo nie posiada ona kopki ale co do wyglądu jest bardzo ładna i dużo ładniejsza od rg. Honda NS-1 też odpada bo dzięki waszym spostrzeżeniom a także moich kumpli co mają ten motocykl dowiedziałem się że pali od 4 do 6l na 100km choć jest ładna i ma kopkę. Honda NSR50 to ciężko kupić i jest tylko dobra w 125cm albo i więcej.
Szkoda mi marnować 900 zł za A1 a i tak nie potrzebna mi jest zbyt wielka bestia do ścigania ale do normalnej jazdy. A erłana nie kupie ;D
Fanzlo,
Szkoda mi marnować 900 zł za A1 a i tak nie potrzebna mi jest zbyt wielka bestia do ścigania ale do normalnej jazdy. A erłana nie kupie ;D
- Fanzlo
- Świeżak
Witam. Ogolnie to powiem tyle ze przeplaciles za rg.. ja zakupilem kilka dni temu motorhispanie rx 50 z 2003r.. jest to motor hiszpanski z silnikiem minarelli AM6 czyli tym samym co tzr czy rs 50.. dalem za nia 1700zl a osiagi ma prawie te co rg.. V-max 100km a moc 8km.. jestem z niego bardzo zadowolony i nie mam zastrzezen do niego..

-
adek1q2w3e - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość