Sprzęgło RS 50 - nic nie pomaga !! POMOCY !!
• Strona 1 z 1
Sprzęgło RS 50 - nic nie pomaga !! POMOCY !!
Witam!
Otóż sprawa wygląda następująco:
posiadam Aprilke Rs 50
Parę tygodni temu zaczęło lekko ślizgać się sprzęgło, pomyślałem żeby wymienić tarcze na nówki, tak też zrobiłem - wymieniłem również ten odlew z 4ema bolcami na które zakłada się tarcze bo na starym był lekki luz.
Poskładałem wszystko do kupy, zalałem olej - przejechałem się i chodziło idealnie - jakbym wyjechał ledwo z salonu - niestety po dwóch dniach znowu odezwał się ten sam problem - znowu rozebrałem moto - pomyślałem że może to sprężyny - dałem podkładki pod każdą ze sprężyn i cały czas to samo.
Wymieniać przekładki tarcz sprzęgła czy może być inna przyczyna tego?
Dzisiaj to już w ogóle sprzęgło ślizga się całkiem - nie da rady w ogóle jechać !
Pomóżcie bo bardzo zależy mi na czasie
Pozdrawiam
Otóż sprawa wygląda następująco:
posiadam Aprilke Rs 50
Parę tygodni temu zaczęło lekko ślizgać się sprzęgło, pomyślałem żeby wymienić tarcze na nówki, tak też zrobiłem - wymieniłem również ten odlew z 4ema bolcami na które zakłada się tarcze bo na starym był lekki luz.
Poskładałem wszystko do kupy, zalałem olej - przejechałem się i chodziło idealnie - jakbym wyjechał ledwo z salonu - niestety po dwóch dniach znowu odezwał się ten sam problem - znowu rozebrałem moto - pomyślałem że może to sprężyny - dałem podkładki pod każdą ze sprężyn i cały czas to samo.
Wymieniać przekładki tarcz sprzęgła czy może być inna przyczyna tego?
Dzisiaj to już w ogóle sprzęgło ślizga się całkiem - nie da rady w ogóle jechać !
Pomóżcie bo bardzo zależy mi na czasie
Pozdrawiam
- szakal118
- Świeżak
hmm a odpowiedni olej lejesz ? moze on jest przyczyną ? sciagnij sobie serwisówke do swojego moto, i tam powinno byc napisane jaka wysokosc powinny miec spręzynki, jaka grubosc przekładki itp. wtedy bedzie mozna porównac. danie podkładek pod spręzynki zmieni ich napiecie wstepne nie twardosc
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
70W jest za gęsty. powinno isc 10W40
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- piotrek7714
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości