Aprilia RS 50 my06
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Aprilia RS 50 my06
Witam.To mój pierwszy post na tym forum.Zapewne jestem jednym z młodszych forumowiczów.
A więc do sedna sprawy.
Moim marzeniem jest kupno Aprilii RS 50 my06. I to marzenie na jakieś 95% się spełni w przyszłym roku.
Otóż,nie wiem czy aprilka nie będzie na mnie za duża.
Mam 14 lat,168 cm wzrostu i 59 kg wagi.
Co do utrzymania aprilki to raczej nie będzie problemu,ponieważ od prawie 7 lat gram w piłkę nożna i mam mocne nogi.
Z góry dziekuje za pomoc.
A więc do sedna sprawy.

Moim marzeniem jest kupno Aprilii RS 50 my06. I to marzenie na jakieś 95% się spełni w przyszłym roku.
Otóż,nie wiem czy aprilka nie będzie na mnie za duża.
Mam 14 lat,168 cm wzrostu i 59 kg wagi.
Co do utrzymania aprilki to raczej nie będzie problemu,ponieważ od prawie 7 lat gram w piłkę nożna i mam mocne nogi.
Z góry dziekuje za pomoc.
- Sawicky
- Świeżak
takie pytanie jak myslisz do jakich ludzi kierowany jest pojazd o tej pojemnosci ? odpowiem - do młodzieży ktorzy mogą ganiac juz na karte motorowerową. wiec skoro tak to nie robili by pojazdów pod 2 metrowych ludzi. tylko robią dla młodzieży. jak pewnie widzisz po kolegach w klasie najnizszy nie jestes wiec wniosek jeden - smiało kupuj.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Fakt. Ale ja mam 186cm wzrostu mam 15lat i dla mnie jest idealna apka, ale dziadek ma 160 i ma pewne problemy z wsiadaniem na nia ; o. Ale skoro piszesz ze grasz w noge to sobie poradzisz z tym a jak kolega wyzej napisal jeszcze urosniesz 

- pavelx
- Świeżak
e.
A bym zapomniał.Mam jeszcze jedno pytanie
Otóż co zrobić aby apka nie "pierdziała"?
Tzn. jaki kupić wydech,bo wiem,że raczej trudno kupić dobry wydech,bo ich jest mało,ponieważ apcia ma wydech pod siedzeniem,czy kupić filtr stożkowy,żeby apcia miała dźwięk ścigacza?
I ile taki setupik by kosztował?
Bo bardzo ten pierdziawy dzwięk mnie irytuje.
Wiem że to 2T i one niestety maja taki dzwiek.
Otóż co zrobić aby apka nie "pierdziała"?
Tzn. jaki kupić wydech,bo wiem,że raczej trudno kupić dobry wydech,bo ich jest mało,ponieważ apcia ma wydech pod siedzeniem,czy kupić filtr stożkowy,żeby apcia miała dźwięk ścigacza?
I ile taki setupik by kosztował?
Bo bardzo ten pierdziawy dzwięk mnie irytuje.
Wiem że to 2T i one niestety maja taki dzwiek.
- Sawicky
- Świeżak
kazdy inny wydech sportowy podniesie moc, ale uwydatni dzwiek pierdzącego 2T. stożek moze cos tam da, ale jak stożek to trzeba minimum 100 zł dać na niego, bo te tanie siatkowe to syf jakich mało. i niech ci nie przyjdzie na mysl robić dziur w wydechu ;/
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
I stracisz na tym na mocy.
Nie osiągniesz super dźwięku na dwusuwie, zapomnij o tym. Wiadomo że Apka ładnie wygląda i chciałoby się żeby rasowo chodziła.
Dźwięk zmienisz dzięki:
- Zamontowaniu filtra stożkowego
- Założeniu sportowego wydechu
- Zmiana cylindra na większy (np. 80)
Nic więcej nie wydusisz...
Nie osiągniesz super dźwięku na dwusuwie, zapomnij o tym. Wiadomo że Apka ładnie wygląda i chciałoby się żeby rasowo chodziła.
Dźwięk zmienisz dzięki:
- Zamontowaniu filtra stożkowego
- Założeniu sportowego wydechu
- Zmiana cylindra na większy (np. 80)
Nic więcej nie wydusisz...
-
Kirgeron - Świeżak
Akurat po tych akcesoriach co wyżej wymieniłeś,dźwięk będziesz jeszcze bardziej metaliczny i 'pierdzacy'...
Chyba musisz przywyknąć, bo żaden stożek, wydech od R1, cylinder 80cc czy naklejki mocy Ci nic nie dadzą. A jeżeli dadzą, to albo dźwięk będzie bardziej metaliczny, albo efekt nie będzie zadowalający.
Kultura pracy 2T jest jaka jest :]
Chyba musisz przywyknąć, bo żaden stożek, wydech od R1, cylinder 80cc czy naklejki mocy Ci nic nie dadzą. A jeżeli dadzą, to albo dźwięk będzie bardziej metaliczny, albo efekt nie będzie zadowalający.
-
Arturo925 - Stały bywalec
Arturo925 napisał(a):Akurat po tych akcesoriach co wyżej wymieniłeś,dźwięk będziesz jeszcze bardziej metaliczny i 'pierdzacy'...
Cóz właśnie się z tobą nie zgodze. Ja mam cylinder 80 a kolega ma 50 i rozica jest odczuwalna!
- pavelx
- Świeżak
No róznica jest. Ale nie w tą stronę w którą chce autor...
Pierwszy lepszy filmik z YT. Moim zdaniem nie brzmi to jak ścigacz
Moze pójdę uszy umyć
http://www.youtube.com/watch?v=V-UP5Gwc ... re=related
O, a tu proszÄ™
Jeszcze lepiej słychać :]
http://www.youtube.com/watch?v=NyUtOmX7 ... re=related
Pierwszy lepszy filmik z YT. Moim zdaniem nie brzmi to jak ścigacz

http://www.youtube.com/watch?v=V-UP5Gwc ... re=related
O, a tu proszÄ™

http://www.youtube.com/watch?v=NyUtOmX7 ... re=related
-
Arturo925 - Stały bywalec
Arturo925 napisał(a):Akurat po tych akcesoriach co wyżej wymieniłeś,dźwięk będziesz jeszcze bardziej metaliczny i 'pierdzacy'...
A miałeś ty kiedyś w ogóle jakiegoś 2T?
Ja miałem... najpierw 50, potem założyłem 80.
Potem miałem RS 125.
Na 80 i 125 dźwięk poprawia się i to nie na metaliczny tylko bardziej basowy, fakt dalej 'pierdzi' ale zdecydowanie inaczej...
Jeśli kupi założmy tą RS 50, kupi wydech sportowy, założy stożek i większą dyszę, dźwięk będzie o niebo lepszy od serii. Metaliczny dźwięk to ja miałem na seryjnym wydechu i filtrze, nie do zniesienia.
Na postoju będzie zawsze pierdział, ale jak tylko ruszysz dźwięk będzie bardziej basowy.
-
Kirgeron - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości