Zobacz wątek - PROSZE O PORADE ODNOSNIE HONDY 900 RR FIREBLADE Z ZAMOSCIA
NAS Analytics TAG

PROSZE O PORADE ODNOSNIE HONDY 900 RR FIREBLADE Z ZAMOSCIA

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

PROSZE O PORADE ODNOSNIE HONDY 900 RR FIREBLADE Z ZAMOSCIA

Postprzez basza11 » 23/4/2007, 20:15

WITAM. MAM PROSBE DO KOGOS KTO JEST Z OKOLIC ZAMOSCIA. MIANOWICE CHODZI MI O TO ZE CHCE KUPIC MOTOR I MAM NA OKU 900RR FIREBALDE PODAJE LINK DO OGLOSZNENIA. http://moto.allegro.pl/item187023669_ho ... c_33_.html
JEZELI BYL KTOS OGLADAC TEN MOTOR LUB JEZELI WIE KTOS COS WIECEJ NA TEMAT TEGO MOTORU TO PROSZE O ODPOWIEDZ, SZCZEGOLNIE DLATEGO BO OSTATNIO ZROBILEM SOBIE 2 WYCIECZKI PO MOTORY A MAM DO ZAMOSCIA 200KM POZDRAWIAM I CZEKAM NA JAKIES OPINIE.
basza11
Świeżak

Postprzez eristof » 24/4/2007, 23:11

Miło że dołączyłeś do naszego grona forumowiczów ale regulaminu TO TY NAPEWNO NIE CZYTAŁEŚ!!! przeczytaj go i zobacz dlaczego możesz złościć tu ludzi. Pozdrawiam
Rusz głową a d*** pójdzie za nią!!!

Yamaha Fazer FZS 600
eristof
VIP Ścigacz.pl

Postprzez bmroczyk » 25/4/2007, 04:16

Moim zadaniem po szlifie...
Life begins at 200 km/h :) | | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv
bmroczyk
Bywalec

Postprzez CalibraHunter » 25/4/2007, 12:20

Dlaczego tak uwazasz? Widzisz cos, co moze na to wskazywac? :)
Never let your FEAR decide your FUTURE.
CalibraHunter
VIP Ścigacz.pl

Postprzez bmroczyk » 25/4/2007, 12:47

Nieoryginalne malowanie.
Zmienione migacze koncowka tlumika leovince zalozona bo po wielkim dzwonie byl i dla atrakcyjnosci .
Life begins at 200 km/h :) | | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv
bmroczyk
Bywalec

Postprzez mlody » 25/4/2007, 12:50

A mi sie podoba.
Ze zdjec nie mam nic do zarzucenia,ciekawe jak na zywo wyglada...
Mysle ze atrakcyjny sprzęt.
Obrazek (otwórz link)
Jak każdy właściciel Kawasaki mam zawsze racje i jestem najmądrzejszy :PPP

zx6r '2006
mlody
VIP Ścigacz.pl

Postprzez basza11 » 25/4/2007, 13:15

Panowie chodzi mi o to ze rama jest wymalowana na czarno i to mi nie daje spokoju najbardziej, jak by ktos byl z okolic zamoscia to by moze ogladnal to dokladniej bo nie chce robic sobie wycieczki
basza11
Świeżak

Postprzez bmroczyk » 25/4/2007, 14:34

Nie wiem jak w tym motocyklu ale w nowych sa tylko czarne ... rzadko ktory ma srebrna/polerowana/zlota.
bmroczyk
Bywalec

Postprzez basza11 » 25/4/2007, 14:42

no z tego co widze na aukcjach to wszystkie maja srebrne i to mnie przeraza ze ona ma czarna
basza11
Świeżak

Postprzez CalibraHunter » 25/4/2007, 17:09

Nie lepiej zapytac kolesia wprost? Jak sie zacznie lgac, ze pomalowal sam, bo "mu tam bardziej kolorek pasowal" to sie mozna zastanawiac. Ale jak od razu przyzna, ze byla taka i byc moze ma na to jakis dowod, to po problemie... Dywagacje na forum do niczego nie doprowadza, trzeba zapytac goscia i z jego odpowiedzi wnioskowac ewentualne mozliwosci genezy tego koloru na ramie :)
CalibraHunter
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Włodi » 25/4/2007, 17:59

sprzet ładny a rama no cóz moze zrobiona bo włascicielowi sie podobała czarna wszystko mzona sprawdzić przecież na przeglacie, zresztą szlif to nic strasznego jezeli geometria nie została naruszona
Włodi
Świeżak

Postprzez hefron » 26/4/2007, 09:27

Proponuje porównać np z tym modelem znalezionym na bikepics:
http://www.bikepics.com/members/niky/99cbr900/

W tym Twoim wygląda jakby był przemalowany na nowo bo lakier jak ideał. Rama pomalowana na czarno. Lusterka inne, szyba inna, chlebek inny. Na zadupku powinien być czerwony napis cbr, a nie ma. Felgi pomalowane, oklejone tasiemką dla atrakcyjności. Dlaczego stelaż owiewki nie pomalowany skoro rama czarna? Przedni błotnik zmieniony od tak sobie? Kierunki inne, to już ktoś zauważył. Tyle ode mnie :) Ja bym geometrie sprawdzał.[/url]
hefron
VIP Ścigacz.pl

Postprzez CalibraHunter » 26/4/2007, 10:21

Hefron ma racje. Po prownaniu tych sprzetow tez odnosze wrazenie, ze cos tu smierdzi. Nie mozna go od razu przekreslac, ale rzeczywiscie - jak na motocykl uzywany "rekreacyjnie w weekendy" po co tyle przerobek??...
CalibraHunter
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Wombat » 26/4/2007, 10:35

hefron napisał(a):Proponuje porównać np z tym modelem znalezionym na bikepics:
http://www.bikepics.com/members/niky/99cbr900/

. Lusterka inne, szyba inna, chlebek inny. ........ Przedni błotnik zmieniony od tak sobie? Kierunki inne, to już ktoś zauważył. .........Tyle ode mnie :) .[/url]

ja w swoim ********* wymieniłem ot tak sobie..... i ciagle wymieniam. w tej chwili poluje na pług pod silnik jakis zgrabny. mam zamiar jeszcze wymienic kiere na fajna jakas, manetki załozyc podgrzewane.... i moze jak dopadne USD widelec jakis zgrabny to i przod..... i niech zgadne 99% ludzi od razu wymysli ze miałem dzwona bo przebudowałem moto tak jak chciałem :D:D:D
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
Wombat
VIP Ścigacz.pl

Postprzez hefron » 26/4/2007, 10:40

Nie mówie, że jest po dzwonie. Wygląda super, jak marzenie. Po prostu dla świętego spokoju bym sprawdził. Jesli wszystko ok to brać jak najszybciej i się cieszyć bo sprzęt wygląda naprawde imponująco.
hefron
VIP Ścigacz.pl

Postprzez lowlo » 26/4/2007, 10:40

bmroczyk napisał(a):Moim zadaniem po szlifie...

a znajdz motocykl w tym wieku ktory nigdy nie lezal
lowlo
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Czejen » 26/4/2007, 10:57

Co z tego że po szlifie... Najważniejsze żeby był dobrze zrobiony i tak jak ktoś wcześniej pisał miał dobrą geometrię...
Nie dyskutuj z debilem.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Czejen
Świeżak

Postprzez bmroczyk » 26/4/2007, 15:33

Jesli geometria ramy jest nienaruszona to nie ma problemu.
bmroczyk
Bywalec

Postprzez Włodi » 26/4/2007, 15:56

lowlo napisał(a):
bmroczyk napisał(a):Moim zadaniem po szlifie...

a znajdz motocykl w tym wieku ktory nigdy nie lezal

dokładnie, tak jak piszesz...
kwestia tego jeszcze jak leżał niestety w Polsce ciezko cokolwiek sie dowiedzieć od własciciela;) najczęsciej : jezdzony turystycznie przez 68 letniego pana po 3 zawalach
Włodi
Świeżak

Postprzez Wombat » 27/4/2007, 09:49

patty_brawurka napisał(a): jak na motocykl uzywany "rekreacyjnie w weekendy" po co tyle przerobek??...

Własnie dlatego ze uzywany w weekendy. Ludzie ktorzy ostro jezdza i do tego pracuja nie maja czasu nic wymieniac i przerabiac - jezdza fabrycznymi. ludzie ktorzy tylko jedzza i leja na moto bo zmieniaja od czasu do czasu tez jezdza fabrycznymi.... Sa jeszce jeżdzący super zapaleni hobbysci ktorzy hm... śpia ze swymi motocyklami hah. Generalnie jednak mało jest jeszzce u nas w Polsce ludzi ktorzy wymieniaja graty i pasą maszyny tylko dlatego ze chca aby moto wygladało tak jak im sie wymarzyło (na zachodzie normalka - popatrzcie tylko na te piekne motocykle i samochody tuningowane i budowane przez ich włascicieli bardzo czesto jesli nie przewaznie z fabrycznych, czesto nowych i wcale nie tłuczonych maszyn....) Kazdy mysli; szkoda czasu i kasy jak za rok kupie cos lepszego........
Znam osobiscie kilka motocykli w tym i moj gdzie wymiany sa różne a jedyna koniecznosc leżąca u podstawy takiego zachowania to tzw indywidualny zmysł i gust estetyczny... Inna sprawa ze własciciele tych maszyn maja sporo czasu na takie zabawy ;)... (ja w zimie chce jeszce poprawic badz wogóle zmienic lakierowanie bo mi sie fabryczne mało podoba.... heh)

Ja tam bym sprawdził ta cebre obejrzał dokladnie rame i inne podzespoły, zmierzył cisnienie sprezania, zmierzył ewentualnie geometrie w warsztacie jakbym miał jakies watpliwosci i brał. Co do malowania to łatwo sprawdzic czy ktoś malował bo chciał czy musiał malowac - do tego słuzy tani juz w tej chwili tester ultradzwiekowy grubosci lakieru... Do sprawy mozna podejsc profesjonalnie albo mozna gdybac i zgadywac gdzie był bity i w co był bity.... Pragnałbym zwrócic tez wasza uwage... że nie istnieje w zasadzie motocykl ktory nie był szlifowany albo chociaz nie zaliczył gleby parkingowej ( jak już zauważył Lowlo). Jesli takowe istnieja... to sorry... ale chyba nie jezdza... albo jezdza krótko... albo jezdza nimi... hm. niewazne. Nie sa wykorzystywane nalezycie hehehe.
Ja bym sprawdził a po ewentualnym zakupie od razu, przy włascicielu oderwał te chamskie fioletowe(bordowe?) paski na kołach...... :lol:
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
Wombat
VIP Ścigacz.pl

Następna strona

Powrót do Motocykle