Co zrobić ?
• Strona 1 z 1
Co zrobić ?
Moto zaczeło strasznie kopcić, normalnie gdy niebył rozgrzeny kopcił ale lekko a teraz to nawet jak jest rozgrzany kopci na maxa, wcześniej chodził w miejscu bez problemu a teraz gaśnie, dodam jeszcze że był wymieniany olej w silniku? Prosze o pomoc i dziekuje za odpowiedzi.
- bond
- Świeżak
Re: Co zrobić ?
bond napisał(a):Moto zaczeło strasznie kopcić, normalnie gdy niebył rozgrzeny kopcił ale lekko a teraz to nawet jak jest rozgrzany kopci na maxa, wcześniej chodził w miejscu bez problemu a teraz gaśnie, dodam jeszcze że był wymieniany olej w silniku? Prosze o pomoc i dziekuje za odpowiedzi.
jak to czytam to nie wiem czy się śmiać czy płakać... acha fajny dałeś temat. Ja bym Ci poradził co zrobić, pisać normalnie i tak żeby każdy zrozumiał o co chodziło.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Pewnie cieszyłeś sie tym że pyrka w miejscu, zachwycałeś sie nad tym jakie to on niskie obroty nie potrafi osiągnąć i w sumie załatwiłeś świece tym sposobem. Silnik musi być obciążony bo inaczej nie pracuje prawidłowo i potrafi takie coś zrobić. a co do kopcenia może przesadzasz z olejem ? ale od świecy też może być że będzie kopcił.
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
dwusuwy zawsze kopca. Mniej lub wiecej. Jezeli wymieniles olej w skrzyni biegow to nic nie powinno sie dziac. Ale pewnie zmieniles olej w dozowniku i kupiles jakis w markecie za 20 zl, wiec raczej sie nie dziw, ze bedzie kopcil i gasl. No i jak napisal marcin mogles rozwalic swiece kreceniem go na biegu jalowym. Kup sobie porzadny olej np. Motul 710 T lub Castrol Racing 2T i wymien swiece. Problem prawdopodobnie zniknie.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Posłuchaj kolegów i spuść trochę oleju z silnika ( skrzyni ) i wyczyść bądź kup swiece, problem zniknie. A może ty jeszcze dozownika nie masz w tym moto i mixolu za dużo wlałeś co?
Albo zatankowałeś wodę z dodatkiem benzyny
Sprawdź wszystko jak ci powiedzieli i pisz ponownie...

Sprawdź wszystko jak ci powiedzieli i pisz ponownie...
- Magik
- VIP Åšcigacz.pl
Magik wszystkie twoje przypuszczenia co do mojej osoby są niewłaściwe gdyż nirobiłem mieszanki dozownik działa a wody nie tankuję, jeśli mam spuścić troche tego oleju to takie moje pytanie z prawej strony silnika jest z boku śróbka obok niej pisze "oil" po jej całkowietym odkręceniu gdy olej cieknie mam rozumieć że jest go zadużo i pozostawić aż przestanie cieknąć z tej wykręconj śróbki?
- bond
- Świeżak
czy Ty masz simsona i boisz się powiedzieć ? bo tak szczerze to do teraz nie wiem o jakim motorku mowisz. Pomiędzy cylindrem a skrzynią biegow jest zapewne otwór zaślepiony simeringiem, a ten mógł już skończyć swój żywot.
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości