Co majlepsze na pierwszy motor?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Co majlepsze na pierwszy motor?
Prosze was o podanie najpepszych modeli dla poczotkujacego motocyklisty.
Jestem dosc dobrze zbudowany mam okolo 180cm wzrostu i waze kolo 100kg i chce jakiegos fanego nakeda myslalem cos o:
-yamaha fz6
-honda hornet
-suzuki bandit
-ktm 690 duke r
-kawasaki er-6n
To cos takiego jak macie jakiej lepsze propozycje to piszcie ale rowniesz prosze o ocene i poparcie bedz nie moich wyborow. Aha i mie ma znaczenia cz motocykl uzywany cz nie.
Jestem dosc dobrze zbudowany mam okolo 180cm wzrostu i waze kolo 100kg i chce jakiegos fanego nakeda myslalem cos o:
-yamaha fz6
-honda hornet
-suzuki bandit
-ktm 690 duke r
-kawasaki er-6n
To cos takiego jak macie jakiej lepsze propozycje to piszcie ale rowniesz prosze o ocene i poparcie bedz nie moich wyborow. Aha i mie ma znaczenia cz motocykl uzywany cz nie.
- vuvu
- Świeżak
Witaj, odrzuć od razu Yamahę FZ6, Hondę Hornet oraz KTM Duke R, według mnie nie są to motocykle dla początkującego. Poważnie zastanów się nad Banditem 600-650, Kawasaki Er6, Hondą CB600, Yamahą XJ6 te cztery ostatnie oddają liniowo moc, nie są zbyt narwane, są także bardzo neutralne w prowadzeniu. Suzuki będzie najcięższy i możesz na początku męczyć się przy manewrach parkingowych. Kawasaki dostarczy Ci najwięcej frajdy z jazdy, natomiast Honda to coś pośrodku. Co do Yamahy to masz jej test na ścigaczu, był ostatnio. Sprecyzuj swoje wymagania. Będziesz jeździł z plecaczkiem czy nie? Zamierzasz robić dalsze wypady czy może moto będzie używane głównie w mieście? itd. itp.
-
motoluka - VIP Ścigacz.pl
Hm, motoluka, najpierw radzisz, żeby odrzucił Horneta, potem żeby zastanowił się nad CB600. To to samo moto jest przeca!
(chodziło Ci pewnie o CBF 600). Co do FZ6, to spokojnie mogę polecić na pierwszaka, jeśli prócz benzyny we krwi masz jeszcze olej w mózgu... Do 7k rpm jest łagodna jak baranek
Nie napisałeś ile masz kasy do wydania, więc ciężko coś polecić. Ale jeśli jest to około 14 tys, to chyba najlepszym wyjściem będzie Kawa ER-6

Nie napisałeś ile masz kasy do wydania, więc ciężko coś polecić. Ale jeśli jest to około 14 tys, to chyba najlepszym wyjściem będzie Kawa ER-6

Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
Tak jest oczywiście miałem na myśli CBF 600 przepraszam za błąd. Co do FZ6 to faktycznie to 7k jest łagodny, ale jak go podkusi to zrobi sobie krzywdę.
-
Bierz FZ6 S2, za tę kwotę dostaniesz w zajebistym stanie rocznik nawet 07'-08'
http://otomoto.pl/yamaha-fzs-fazer-s2-2 ... 40317.html
(coś tego typu) - sam biorę taki na first moto
http://otomoto.pl/yamaha-fzs-fazer-s2-2 ... 40317.html
(coś tego typu) - sam biorę taki na first moto
-
zero22 - Świeżak
-
Jeśli masz prawo jazdy od czasów II WŚ, nigdy nie miałeś nawet stłuczki, masz 8 dzieci i psa, wyższe wykształcenie i spełnisz jeszcze milion innych warunków podanych przez ubezpieczyciela. Dla młodych kierowców jest ogromna zwyżka.
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
kowal_71 napisał(a):Jeśli masz prawo jazdy od czasów II WŚ, nigdy nie miałeś nawet stłuczki, masz 8 dzieci i psa, wyższe wykształcenie i spełnisz jeszcze milion innych warunków podanych przez ubezpieczyciela. Dla młodych kierowców jest ogromna zwyżka.
Edytowalem post wyzej ale zeby nie zginal. W przypadku nowego moto pakiet ubezpieczenia to 8-10% wartosci moto wychodzi, ja majac 26 lat takie ceny mi podali, znizki i owszem ale to jest na oswiadczenie jezeli sie nawet nie ma 60% mozna podac ze sie ma- dopiero w przypadku checi skorzystania z polisy AC jezeli wyjdzie ze sie tych znizek nie mialo trzeba doplacic do polisy. Tak to w skrocie wyglada za Kawe er6 2-2.5k pakiet ubezpieczenia.
- Dibsoo
- Świeżak
Owszem, tak jest, jeśli masz te 26 lat. Autor tematu nie napisał w jakim jest wieku, ani od kiedy ma prawo jazdy. Samo to powoduje ogromny wzrost składki (do 24 roku życia jest zdaje się 100% zwyżki).
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.