Kupno motocykla- najlepsza pora??
			 • Strona 1 z 1

Kupno motocykla- najlepsza pora??
Tak sie zastanaiwam po przegladnieciu allegro itp. kiedy jest nbajlepsza pora na kupno moto czy na zime ceny chociaz troche spadaja?? bo tak patrze i uwierzyc niemoge ze np. moto z 89 roku niezabardzo zadbane  a stoi 7000 albo 8000 przeciez to smiech na sali a tak wogole to moze poradzi mi ktos jakiegos sprawdzonego i w miare taniego sprzedawce uzywanych motocykli z gory dziekuje

- plociarz
- Świeżak
jesli sam niemasz znajomych którzy zajmuja sie sprzedaża motocykli używanych, lub takich znajomych, ktporzy maja takich znajomych  bedzie ci ciężko. niewiem skad jesteś, ale ja swoją maszyne kupiłem na połczyńskiej w wawie (chodz komis jest juz chyba przeniesiony, albo zamkniety). znajomi, cioteczny braciak (ktory u nich kupil dwa sprzety) mowili, ze to psoko goscie, ale jak ktos wyzej napisal najlepsza okazja to trafic okazje
 bedzie ci ciężko. niewiem skad jesteś, ale ja swoją maszyne kupiłem na połczyńskiej w wawie (chodz komis jest juz chyba przeniesiony, albo zamkniety). znajomi, cioteczny braciak (ktory u nich kupil dwa sprzety) mowili, ze to psoko goscie, ale jak ktos wyzej napisal najlepsza okazja to trafic okazje  mi sie takowa pryztrafila w sierpniu ubiegłego roku wiec moto zakupiłem i odpukać jest narazie ok
 mi sie takowa pryztrafila w sierpniu ubiegłego roku wiec moto zakupiłem i odpukać jest narazie ok  fakt, faktem, że zanim dałem zaliczke i podpisałem przedwstępną umowe, załatwiłem sobie po zanjomości w autoryzowanej Yamasze (również na polczyńskiej) przegląd i diagnostyke motocykla, co by mieć 100 % pewności co kupuje, i to chyba jest najrozsądniejsze wyjście, tak samo jak przy kupnie auta
 fakt, faktem, że zanim dałem zaliczke i podpisałem przedwstępną umowe, załatwiłem sobie po zanjomości w autoryzowanej Yamasze (również na polczyńskiej) przegląd i diagnostyke motocykla, co by mieć 100 % pewności co kupuje, i to chyba jest najrozsądniejsze wyjście, tak samo jak przy kupnie auta  gdy cosCie naprawde zainteresuje, wstepnie sprawdzisz czy nie ma lipy i bedziesz bradzo zgrzany to jedź na diagnostyke i wszytsko w tym teamcie
 gdy cosCie naprawde zainteresuje, wstepnie sprawdzisz czy nie ma lipy i bedziesz bradzo zgrzany to jedź na diagnostyke i wszytsko w tym teamcie  
pozdro
				 bedzie ci ciężko. niewiem skad jesteś, ale ja swoją maszyne kupiłem na połczyńskiej w wawie (chodz komis jest juz chyba przeniesiony, albo zamkniety). znajomi, cioteczny braciak (ktory u nich kupil dwa sprzety) mowili, ze to psoko goscie, ale jak ktos wyzej napisal najlepsza okazja to trafic okazje
 bedzie ci ciężko. niewiem skad jesteś, ale ja swoją maszyne kupiłem na połczyńskiej w wawie (chodz komis jest juz chyba przeniesiony, albo zamkniety). znajomi, cioteczny braciak (ktory u nich kupil dwa sprzety) mowili, ze to psoko goscie, ale jak ktos wyzej napisal najlepsza okazja to trafic okazje  mi sie takowa pryztrafila w sierpniu ubiegłego roku wiec moto zakupiłem i odpukać jest narazie ok
 mi sie takowa pryztrafila w sierpniu ubiegłego roku wiec moto zakupiłem i odpukać jest narazie ok  fakt, faktem, że zanim dałem zaliczke i podpisałem przedwstępną umowe, załatwiłem sobie po zanjomości w autoryzowanej Yamasze (również na polczyńskiej) przegląd i diagnostyke motocykla, co by mieć 100 % pewności co kupuje, i to chyba jest najrozsądniejsze wyjście, tak samo jak przy kupnie auta
 fakt, faktem, że zanim dałem zaliczke i podpisałem przedwstępną umowe, załatwiłem sobie po zanjomości w autoryzowanej Yamasze (również na polczyńskiej) przegląd i diagnostyke motocykla, co by mieć 100 % pewności co kupuje, i to chyba jest najrozsądniejsze wyjście, tak samo jak przy kupnie auta  gdy cosCie naprawde zainteresuje, wstepnie sprawdzisz czy nie ma lipy i bedziesz bradzo zgrzany to jedź na diagnostyke i wszytsko w tym teamcie
 gdy cosCie naprawde zainteresuje, wstepnie sprawdzisz czy nie ma lipy i bedziesz bradzo zgrzany to jedź na diagnostyke i wszytsko w tym teamcie  
pozdro
<<< Całkowity Brak Rozumu 929 '01  >>>
			- 

warjatron
- Świeżak
acha, zapomniałbym co do cen motocykli używancyh, to w zime sa drobne wahania cen. pamietaj, że sa katalogi z aktualnymi rynkowymi cenami motocykli, które pozwalają sobie porównać cene sprzedawcy z wartością rynkową danej maszyny. no i najważniejsze, zawsze negociuj, szukaj małych nieistotnych wad motocykla (zawsze cos da sie znaleźć) i zbijaj cene ile wlezie, marudź, ale wykaż zainteresowanie sprzedawca zawsez troskze spuści z tonu. Tak więc: ZAWSZE NEGOCJUJ   
P. S. jak coś zakupisz nie omieszkaj sie pochwalić co, gdzie i za ile ogarnąłeś

P. S. jak coś zakupisz nie omieszkaj sie pochwalić co, gdzie i za ile ogarnąłeś

- 

warjatron
- Świeżak
nie mam pojecia czy w sieci sa cenniki, dlatego ze pracuje w ubezpieczniach i mam dostep do nich za friko ;D musisz poszukac w googlach czy cos jest, albo popytac czy ktos ma mozliwosc pozyczyc. jest ewentualnie opcja zadzownienia do firm ubezpieczeniowych z pytaniem o wartosc konkretnego motycykla, z konkretnego rocznika i z okreslonym przebiegiem. z tym, ze polecam tel do kilku firm bo tu jest taki problem iz czesto sa roznice w wycenie przez tow ubezp. dlatego najlpesza jest opcja zajzenia do katalogu  
pozdro

pozdro
			- 

warjatron
- Świeżak
			 • Strona 1 z 1

Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości