Pytanie o chłodnice w Yamaha r6 z 2006 model 2005
• Strona 1 z 1
Pytanie o chłodnice w Yamaha r6 z 2006 model 2005
Witam mam pytanie odnośnie Yamahy r6 z 2006. Od jakiegoś czasu gotuje mi się płyn chłodniczy tzn wywala mi do zbiorniczka i tam zaczyna gotować po czym ponownie wraca do chłodnicy, na pusty zbiornik jest wszystko ok gdy jednak doleje do zbiornika na minimum borygo wtedy płyn mi ucieka na zewnątrz. Dodam ze temperature trzyma dobrze średnia 90 c przy 102 c chodzi wiatrak. Proszę o jakiekolwiek doradzenie w tej sprawie, możliwe jest że uszczelka pod głowica wysiada??? Dziękuje za wszelką pomoc. Pozdrawiam
- Rampage
- Świeżak
po jakimś czasie mi ucieknie najlepiej wychodzi to jak maszyna jest dobrze nagrzana tzn wyłącze zapłon przy 100 stopniach. Ucieknie tyle co wleje do zbiorniczka wyrównawczego. Ze spalinami nie mam problemu te same zabarwienie
- Rampage
- Świeżak
ja tez tak mam ze jak sie dobrze zagrzeje i go zgasze to plyn przelewa sie do zbiorniczka i slychac bulgotanie, temperature trzyma dobrze 106 nie przekracza wedlog mnie jest wszystko ok wiec chyba nie masz sie co martwic nie wiem moze sie myle jestem ciekaw opini innych
-
sonycbr77 - Bywalec
wywal to borygo do scieku, zalej pożądnym płynam chlodniczym. 107 sopni to zdezydowanie za mało, po zgaszeniu temp. w głowicy osiąga wieksze wartości. Ja mam identyczna R6 mam zalaną płynem chłodniczym "prestone"i jest ok
- BrylantR6
- Świeżak
przy normalnych warunkach ( nie jakieś katowanie) zwykła woda sie nawet nie bedzie gotowała.. zobacz czy korek cisnieniowy jest sprawny ( cyz uszczelka jest cała i czy gładko sie wciska i wyciska) i sprawdź termostat bo moze on blokuje
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości