pytanie odnoscie yamahy tzr 125 4FL rocznik 1997
• Strona 1 z 1
pytanie odnoscie yamahy tzr 125 4FL rocznik 1997
Witam, kupiłem niedawno yamahe tzr, jak w temacie, lecz prakuje jednej owiewki, a mianowicie osłony chłodnycy, czy pługa, nie wiem jak to sie nazywa, nigdzie nie moge znalesc, nawet na allegro, i oto moje pytanie, czy podejdzie do tego modelu ten plastik od jakiegos innego motoru?
- groman94
- Świeżak
dokladnie musisz obserwowac allegro aż ktos wystawi na czesci, co prawda uzywane ale zawsze mozna pomalowac:D
Derbi Senda SM | http://www.youtube.com/watch?v=4H0w5DHh0w8
-
zarkanis96 - Świeżak
Ok dzieki, mam jeszcze jedno pytanie, jak sprawdzic czy pompka podaje olej? bo z tego co widze, tych wezykow nie da sie sciagnac, robylem szlifa, mam nowego tłoka i jak narazie leje mu mieszanke, nie wiem czy pompka chodzi, odpiszcie
- groman94
- Świeżak
odpiszemy na pewno
sciagasz przewód olejowy przy gaźniku odpalasz moto i patrzysz czy sie sączy olej
najpewniejsza metoda ;P jezeli lejesz olej bezposrednio do benzyny a w zbiorniczku na olej nic nie ma i pompka pracuje to lepiej ją zdemontuj całkiem bo moze sie uszkodzic jak bedzie pracowała na sucho. a jezeli bedziesz normalnei dozownika uzywał to sprawdź po prostu czy podaje i smigaj 

sciagasz przewód olejowy przy gaźniku odpalasz moto i patrzysz czy sie sączy olej

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
w zbiorniku z olejem jest olej, ale historia jest taka: niedawno kupilem motor, był zararty, wymienilem tłok zrobilem szlifa i nie mam pewnosci czy pompka chodzi,
ale jak ten przewod od gaźnika odpiąć? przygladalem mu sie, probowalem zdjac ale sie nie dalo, nie chciałem urwac:D
ale jak ten przewod od gaźnika odpiąć? przygladalem mu sie, probowalem zdjac ale sie nie dalo, nie chciałem urwac:D
- groman94
- Świeżak
mozna ostroznie delikatnie czyms podgrzać to łatwiej zejdzie. na stałe tam nie jest na pewno..
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
pół lub najlepiej full
to zalezy od portfela 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Oby pomógł jeszcze raz:P
Tym razem zabieram sie za regulacje gaźnika, moto chodzi w miare ładnie ale na niskich obrotach, jak dam mu po gazie to gaśnie, musze mu powoli manetke odkrecic.
Ale problem tkwi tutaj.... nie ma śrubki od regulacji mieszanki;D dziura jest zaślepiona, o co chodzi? ten gaźnik nie ma możliwości regulacji? no i jak go wyregulowac:P
Tym razem zabieram sie za regulacje gaźnika, moto chodzi w miare ładnie ale na niskich obrotach, jak dam mu po gazie to gaśnie, musze mu powoli manetke odkrecic.
Ale problem tkwi tutaj.... nie ma śrubki od regulacji mieszanki;D dziura jest zaślepiona, o co chodzi? ten gaźnik nie ma możliwości regulacji? no i jak go wyregulowac:P
- groman94
- Świeżak
zaślepiona ? ktoś zaślepiał ? czy seryjnie? dellorto chyba nie miały tego typu regulacji. jak tak to pisz na PW to Ci powiem jak ja regulowałem 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
gaźnik mam mikuni a co do regulacji... to dało sie.... tylko poprzedni właściciel tak zmasakrował śrube ze w ogole nie przypominała ona śruby:D ale jakims cudem wyryłem w niej rowek na śrubokręt i wyregulowałem
- groman94
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 6 gości